Reacties

Beschuitbus: hoe beschuit bewaren? Mijn beste oplossing! — 42 reacties

 1. Hij is leuk!
  Ik koop niet zo vaak keukenspullen voor het mooi, want mijn keuken is niet zo groot en veel plek om neer te zetten heb ik ook niet. De kookboeken blijven staan en de ouderwetse broodtrommel plus bijpassend peteroleumstel maken de planken al aardig vol.
  Ik heb een tupperware beschuitbus. Niet de mooiste, wel heel handig omdat hij laag is en je twee stapeltjes naast elkaar kunt leggen. Bij ons was het een beschuitbus, nu een rijstwafelbus. Beschuit komt er hier niet meer in vanwege glutenproblemen van jongste zoon en van mij en beschuit stuift en kruimelt behoorlijk en dan is de kans op glutenfouten te groot.

 2. Ik heb ergens in de kast nog een Brabantia beschuitbus staan, maar die vind ik ook niet mooi. Nu staat er een oude Bolletje beschuitbus op het aanrecht en ik heb geluk, in deze oude bus blijft de beschuit heel goed...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Ik heb al zeker 12 jaar de bolletje beschuitbus. Die kan je nog steeds via de bolletjes verpakking bestellen. (en is vrij voordelig!)
  Hij ziet er niet meer mooi uit na 12 jaar, maar de beschuiten blijven nog goed vers!! Ik vind je glazen pot wel heel gezellig staan!!

  Groetjes,

  • Nou vraag ik me af: waarom blijft beschuit in het ene blik wel vers en in het andere niet? Wat is er anders aan zo'n Bolletjes beschuitbus dan aan een gewone beschuitbus?

  • Een collector's item misschien wel! Ik heb helemaal niks met voetbal, en zou zo'n soort bus dus niet gauw kopen. Maar ik vind het wel bijzonder.

 4. Hm ik bewaar mij beschuiten in een eenvoudig crme-wit beschuitbus van Brabantia, beetje saai maar wel blijven de beschuiten goed krakend. Ik denk echt dat een goede afsluiting de truuk moet doen ;-)
  Koekjes worden hier nooit oud ;-)

 5. Ik heb een Brabantia beschuitbus, een donkergrijze. Ik vind hem wel mooi, maar ik geloof idd dat deze kleur er niet meer is. Hier in blijven mijn beschuiten echt goed knapperig. Ik ken het probleem van die bussen, dus hoe leuk ze er ook uit zien ik gebruik ze niet voor producten die lekker vers en knapperig moeten blijven. Ik heb ook een bolletje beschuitbus en daar heb ik van die creamcrackers in. Maar vind de Brabantia mooier.

 6. Ik heb een mooie rode plastic beschuitbus, een blauwe plastic (zelfde merk) crackerdoos en alles blijft er supervers in. Ik hou wel de verpakking erom en trek dan dat witte beschermlaagje eraf zodat ik de beschuiten er makkelijk uit kan krijgen.
  Deze glazen pot is ook erg mooi!!

 7. Hier ook een roestige oude beschuitbus van Bolletje, van de Fabeltjeskrant. Werkt prima. Ik ging net googlen voor een plaatje en toen zag ik dat verzamelaars daar zelfs geld voor over hebben! Ik weet niet eens hoe we er aan komen...

  Koekjes gaan hier meestal in een dag op;-).

 8. ik heb een blauwige (lijkt op delfstblauw) verkade bus, ook daar blijft de beschuit goed in. Verder als decoratie nog wat oude blikken met friese sporten en een creme /oranje bus.

 9. grappig dit model pot kende ik alleen als wattenpot ;-)

  ik heb een brabantiablik, met plastic rand, maar die sluit ook niet goed.
  Dat los ik op zoals ze dat vroeger volgens mij ook met die blikken deden, door een stuk papier er overheen te leggen voor ik hem sluit.
  Dat komt dan klem te zitten tussen deksel en bus en lost het vershoud probleem ook prima op.

 10. Sinds ik glutenvrij eet gebruik ik geen beschuiten meer. Ik had een bus van brabantia daar zat altijd een soort driehoekje in met een steel waar je de rol opzette om de beschuiten naar boven te halen. Erg handig uit te nemen.

 11. Wij eten eigenlijk nooit beschuit dus heb dat probleem ook niet. We hebben wel nog een nostalgisch oude brood bewaardoos met 'rolluik'. Ik gebruik hem nog steeds, heel handig.

 12. Een blikken beschuitbus was vroeger thuis traditie, bij gebrek aan beter.
  Maar je het een alternatief gevonden die ook goed bevalt, voordeel is wel dat je de voorraad nu kunt zien. Hans

 13. Lang geleden kocht ik een koelkast, vrieskast, pedaal emmer, broodtrommel, beschuitbus en ontbijtkoek trommeltje. Allemaal in de zelfde kleuren. Alleen de pedaal emmer is weg vanwege roest. De rest is er nog steeds en de beschuiten blijven prima. Inderdaad, zo´n bus met een lift.

 14. Blikken bewaarboxen kunnen echt mooi zijn.
  Echter vind ik deze niet echt onderhoudsvriendelijk.
  Zoals je al schrijft, kan deze na een tijdje roestplekken vertonen.
  Voornamelijk voor het bewaren van eten, vind ik het belangrijk dat men alles regelmatig met water en zeep kan schoonmaken.
  De glazen potten zijn dan echt wel de ideale oplossing!
  Grappig dat ze goedkoper geworden zijn ...

 15. Het klinkt ontzettend ouderwets maar ik vind het eigenlijk wel normaal. Anders word je beschuit hartstikke snel zacht en niet meer lekker. Die van Dille & Kamille vind ik heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder