Huishoudelijke tips

Beschuitbus

habitat beschuitbus
Habitat beschuitblik

Net als mijn koekjes, bewaar ik mijn beschuit in pittoreske blikken.

Eén van mijn beschuitblikken komt nog van de winkel Habitat. Ik geloof dat die niet eens meer bestaat. Het is een beschuitblik ‘model Amerikaanse brievenbus’. Door de vorm kun je er heel makkelijk een beschuitje uit pakken. Maar de bus zit onder de roestplekken. Erg charmant staat het niet.

Beschuitbus

Bovendien worden mijn beschuiten steeds vervelend zacht in die leuke beschuitbussen. Zoals het een goede huisvrouw betaamt, ging ik dus op zoek naar een nieuwe beschuitbus. Bij de Blokker zag ik beschuitbussen van Brabantia. Maar die waren rond de 11 euro, en ik vond ze niet mooi. Op marktplaats zocht ik naar een Tupperware beschuitbus, maar die vond ik evenmin mooi.

Glazen pot bij de Xenos

Toen zag ik vorige week bij de Xenos een glazen pot. Nou zie ik die wel vaker, maar deze glazen pot had zo’n deksel met plastic onderlangs de rand. En volgens mij betekent dit dat een pot hermetisch afsluit. Hij kostte 6,50. Na enig aarzelen ging ik er mee naar de kassa, en vroeg voor de zekerheid nog aan de kassière of de pot goed afsloot.

‘Dat weet ik niet!’ verklaarde de kassière met een gezicht zoals mijn kinderen trekken als ik vraag wie er weer niet heeft doorgetrokken.
Ik vind het altijd erg jammer als kassières en winkelpersoneel zich zo onwetend tonen! Een dergelijke houding lijdt tot showrooming! Als ik een winkel had dan zou ik willen dat mijn personeel hun producten goed kenden!

Ik besloot de gok dan maar te nemen.

Beschuit in glazen pot blijft knapperig

Inmiddels verblijven de beschuiten 6 dagen in de glazen pot, en ze blijven knapperig! Het lijkt er op dat ik een goed alternatief heb gevonden voor de blikken beschuitbussen, die weliswaar erg leuk zijn, maar waar de beschuit niet vers in blijft. En omdat de glazen pot ruim ‘valt’ kun je er heel makkelijk een beschuitje uit pakken.

Pluspunten glazen beschuitbus

Ik ben helemaal blij met mijn glazen pot/beschuitbus!

Dit zijn de voordelen

 • Relatief goedkope beschuitbus voor 6,50
 • Sluit hermetisch af
 • Je kunt makkelijk een beschuitje pakken
 • Het staat leuk

Hier is tie:

beschuitblik
Glazen pot voor beschuit!

Bijenwasdoeken zijn ook heel geschikt om voedsel te bewaren.

Hoe bewaren jullie je beschuit/brood/koekjes? En herken je het probleem van de leuke, nostalgische blikken die etenswaren niet vers houden?

Similar Posts

20 Comments

 1. Hij is leuk!
  Ik koop niet zo vaak keukenspullen voor het mooi, want mijn keuken is niet zo groot en veel plek om neer te zetten heb ik ook niet. De kookboeken blijven staan en de ouderwetse broodtrommel plus bijpassend peteroleumstel maken de planken al aardig vol.
  Ik heb een tupperware beschuitbus. Niet de mooiste, wel heel handig omdat hij laag is en je twee stapeltjes naast elkaar kunt leggen. Bij ons was het een beschuitbus, nu een rijstwafelbus. Beschuit komt er hier niet meer in vanwege glutenproblemen van jongste zoon en van mij en beschuit stuift en kruimelt behoorlijk en dan is de kans op glutenfouten te groot.

 2. Ik heb ergens in de kast nog een Brabantia beschuitbus staan, maar die vind ik ook niet mooi. Nu staat er een oude Bolletje beschuitbus op het aanrecht en ik heb geluk, in deze oude bus blijft de beschuit heel goed…
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Ik heb al zeker 12 jaar de bolletje beschuitbus. Die kan je nog steeds via de bolletjes verpakking bestellen. (en is vrij voordelig!)
  Hij ziet er niet meer mooi uit na 12 jaar, maar de beschuiten blijven nog goed vers!! Ik vind je glazen pot wel heel gezellig staan!!

  Groetjes,

  1. Nou vraag ik me af: waarom blijft beschuit in het ene blik wel vers en in het andere niet? Wat is er anders aan zo’n Bolletjes beschuitbus dan aan een gewone beschuitbus?

 4. Hm ik bewaar mij beschuiten in een eenvoudig crme-wit beschuitbus van Brabantia, beetje saai maar wel blijven de beschuiten goed krakend. Ik denk echt dat een goede afsluiting de truuk moet doen ;-)
  Koekjes worden hier nooit oud ;-)

 5. Ik heb een Brabantia beschuitbus, een donkergrijze. Ik vind hem wel mooi, maar ik geloof idd dat deze kleur er niet meer is. Hier in blijven mijn beschuiten echt goed knapperig. Ik ken het probleem van die bussen, dus hoe leuk ze er ook uit zien ik gebruik ze niet voor producten die lekker vers en knapperig moeten blijven. Ik heb ook een bolletje beschuitbus en daar heb ik van die creamcrackers in. Maar vind de Brabantia mooier.

 6. Ik heb een mooie rode plastic beschuitbus, een blauwe plastic (zelfde merk) crackerdoos en alles blijft er supervers in. Ik hou wel de verpakking erom en trek dan dat witte beschermlaagje eraf zodat ik de beschuiten er makkelijk uit kan krijgen.
  Deze glazen pot is ook erg mooi!!

 7. Hier ook een roestige oude beschuitbus van Bolletje, van de Fabeltjeskrant. Werkt prima. Ik ging net googlen voor een plaatje en toen zag ik dat verzamelaars daar zelfs geld voor over hebben! Ik weet niet eens hoe we er aan komen…

  Koekjes gaan hier meestal in een dag op;-).

 8. ik heb een blauwige (lijkt op delfstblauw) verkade bus, ook daar blijft de beschuit goed in. Verder als decoratie nog wat oude blikken met friese sporten en een creme /oranje bus.

 9. grappig dit model pot kende ik alleen als wattenpot ;-)

  ik heb een brabantiablik, met plastic rand, maar die sluit ook niet goed.
  Dat los ik op zoals ze dat vroeger volgens mij ook met die blikken deden, door een stuk papier er overheen te leggen voor ik hem sluit.
  Dat komt dan klem te zitten tussen deksel en bus en lost het vershoud probleem ook prima op.

 10. Sinds ik glutenvrij eet gebruik ik geen beschuiten meer. Ik had een bus van brabantia daar zat altijd een soort driehoekje in met een steel waar je de rol opzette om de beschuiten naar boven te halen. Erg handig uit te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.