Reacties

Nibud buffer: 18.250 als richtlijn — 21 reacties

 1. Hallo Vlijtig Liesje, interessant. Zouden ze misschien post voor begrafenis kosten meerekenen ? Ik weet dat ik daar zelf onderverzekerd ben. Alhoewel ik totaal geen idee heb wat dat kost tegenwoordig…gelukkig maar denk ik dan maar.

 2. Op zich stond natuurlijk ook in dat artikel dat die buffer berekend was voor de specifieke situatie van dát gezin. Als je al €8000 euro nodig hebt voor puur de eventuele vervanging van je auto, tja, dan zul je inderdaad daarnaast nog meer buffer nodig hebben voor andere dingen. Zodat je niet in de problemen komt als je wasmachine en koelkast toevallig allebei de geest geven vlak nadat je een auto hebt gekocht.

  Ik heb niet zo'n moeite met die kop. Ik heb er al meer reacties op gelezen, en heb het idee dat een hoop mensen naar aanleiding hiervan zich even achter de oren krabben en hun eigen berekening maken.

  Of die berekening neerkomt op een spaardoel van €50.000 om alleen nieuwe dingen te kopen, of €1000 met het idee dat niet alles noodzakelijk is en andere dingen tweedehands te krijgen zijn, dat maakt niet zoveel uit. Het gaat erom dat mensen (voor zover mogelijk, niet iedereen kán sparen) even vooruit plannen zodat ze niet door voorzienbare incidentele kosten in de schulden terechtkomen.

 3. Zoals Bertie al aangeeft. Een buffer voor gegoeden. En ook ik hoor daar niet bij. Ik ben al dankbaar genoeg voor het feit dat ik de rekeningen kan betalen en ik geen schulden heb. Interessant artikel heb je geplaatst en daar ga ik mij ook even in verdiepen. Hier kan ik wel wat mee.

  Ik heb je site geplaatst. Het is ook enigszins eigen belang omdat ik dan ook even regelmatig kan lezen en ik wil graag dat mijn bezoekers (volgens de statistieken gemiddeld 50) hier ook van mee kan profiteren. Ik heb dan wel een blog over Bewustwording, ik ben ook echt een huis, tuin, en keukentype. Haha en daar profiteren de kinderen (19 en 21)weer van. Het laatste, de keuken, het koken. Ik wens je een fijne week! Groet Diana

 4. Een buffer is afhankelijk van je bezittingen, die van jullie heeft extra aanvulling nodig.
  Hoe minder je bezit wat vervanging of onderhoud nodig heeft, hoe lager je buffer.
  Het leven kan zo simpel zijn. Hans

 5. Het maakt ook nogal verschil of je een koop- of huurwoning hebt. Maar een buffer kan nooit kwaad. Dat geeft rust in barre tijden. Nou ja, een beetje rust. Want daardoor stress je weer over andere zaken. Goed dat je hier aandacht aan schenkt.

 6. Wel leuk om in te vullen. Ik kwam op een bedrag uit van € 9993,- maar daar zitten de kosten voor een andere auto bij. Terwijl ik geen auto meer koop als deze op is. Als ik dat er af trek, klopt mijn buffertje best aardig. Toch fijn. Ik heb jarenlang niet kunnen sparen en het is fijn dat dat nu wel kan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder