Nibud Adviesbuffer: 21.100,-

nibud adviesbuffer

Van Oprah Winfrey leerde ik ooit dat je minimaal zes maandsalarissen op je spaarrekening moet hebben, in geval van calamiteiten, zoals ontslag. Maar volgens de Nibud Advies buffer moet dat een stuk meer zijn.

Nibud Advies buffer

Met deze handige online rekenmachine kun je al je gegevens invoeren, waarna de Bufferberekenaar met een zogenaamde ‘Adviesbuffer’ komt. Het aantal appeltjes voor de dorst dat je nodig zou kunnen hebben! Het draait allemaal om ‘genoeg geld achter de hand hebben.’

In 2011 was mijn geadviseerde buffer:

 • minimúmbuffer 6.400,00
 • adviesbuffer 16.200,00

Nibud bufferberekenaar in 2023

Als ik de Nibud bufferberekenaar nu doe, ziet het er anders uit. Ik krijg nu bijvoorbeeld ook een advies over hoeveel geld ik achter de hand moet hebben voor onze inboedel en onderhoud van het huis.

Screenshot 2023 05 04 at 16.08.07

Adviesbuffer betekenis

Een adviesbuffer gaat over de hoeveelheid geld die je achter de hand moet hebben. Stel je verliest je baan. Dan is een financiële buffer handig. Bijvoorbeeld in de vorm van een flink bedrag op een spaarrekening. Je komt dan niet meteen in de geldproblemen.

Leestips

Ben jij tevreden over jouw financiële buffer?

Similar Posts

8 Comments

 1. Whoehaha….sorry, maar het NIBUD laat mij altijd enorm lachen. Heb de indruk dat ze bij het NIBUD iedere cent twee keer kunnen uitgeven. Mijn portemonnee verteld mij dat het toch anders zit….

 2. We hielden ons hier keurig aan een buffer van een jaarsalaris. Helaas is nu door een tegenvaller met de verbouwing alles op. Maar we gaan weer sparen en besparen. Voor dit soort tegenvallers heb je nu immers de buffer. Geen paniek dus hier. Van alle extra’s zoals dertiende maanden en vakantiegeld zetten zetten wij alles opzij, maar mogen we een nieuw ding ermee bekostigen . Heb je wel iets extra’s en een gevulde bankrekening.

 3. Het zal zeker veel meer zijn, want dat is erg weinig als je de auto in de prak rijdt is het op en wat dan? Nee ik ga voor meer zekerheid.

 4. In de VS hebben ze 2 weken ontslaguitkering, dus die situatie is niet helemaal te vergelijken met de Nederlandse.
  Wij zitten heel netjes tussen het minimum en het adviesspaarpotje. Er komt regelmatig bij, maar gaat dit jaar ook regelmatig weer af (onderhoud woning, eenmalige hobby uitgaven etc). Als je je er maar regelmatig rekenschap van geeft wat je wilt bereiken en of je daar nog aan werkt.
  Vanochtend rentebericht dat het ASN Ideaalsparen met 0,1 omhoog is gegaan. Ook weer prettig!

 5. Wat een onzin voor een buffer van 3800 euro voor een auto kun je geen nieuwe kopen. En voor een hele hoop zaken ben je normaliter verzekerd via brand en/of opstal. Wij hebben vroeger ook jaren geen spaarpotje gehad. Ook daar zijn we uitgekomen. De kunst is niets te kopen wat je niet nodig hebt, of het zelf te maken.

 6. Ik ben gelijk naar de site van het Nibud gegaan. Ik bleek meer dan mijn geadviseerde buffer te hebben. Een fijne gedachte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.