Nibud Adviesbuffer

Van Oprah Winfrey leerde ik ooit dat je minimaal zes maandsalarissen op je spaarrekening moet hebben, in geval van calamiteiten, zoals ontslag.

Maar volgens de Nibud Bufferberekenaar moet dat aanzienlijk meer zijn. Met deze handige online rekenmachine kun je al je gegevens invoeren, waarna de Bufferberekenaar met een zogenaamde ‘Adviesbuffer’ komt. Het aantal appeltjes voor de dorst dat je nodig zou kunnen hebben!

In ons geval is de geadviseerde minimúmbuffer 6.400,00 en de Adviesbuffer 16.200,00.

Voldoe jij aan Oprah Winfrey’s advies van minimaal zes maandsalarissen?
Wat is jouw minimumbuffer volgens het Nibud?

Similar Posts

5 Comments

  1. Whoehaha….sorry, maar het NIBUD laat mij altijd enorm lachen. Heb de indruk dat ze bij het NIBUD iedere cent twee keer kunnen uitgeven. Mijn portemonnee verteld mij dat het toch anders zit….

  2. We hielden ons hier keurig aan een buffer van een jaarsalaris. Helaas is nu door een tegenvaller met de verbouwing alles op. Maar we gaan weer sparen en besparen. Voor dit soort tegenvallers heb je nu immers de buffer. Geen paniek dus hier. Van alle extra’s zoals dertiende maanden en vakantiegeld zetten zetten wij alles opzij, maar mogen we een nieuw ding ermee bekostigen . Heb je wel iets extra’s en een gevulde bankrekening.

  3. Het zal zeker veel meer zijn, want dat is erg weinig als je de auto in de prak rijdt is het op en wat dan? Nee ik ga voor meer zekerheid.

  4. In de VS hebben ze 2 weken ontslaguitkering, dus die situatie is niet helemaal te vergelijken met de Nederlandse.
    Wij zitten heel netjes tussen het minimum en het adviesspaarpotje. Er komt regelmatig bij, maar gaat dit jaar ook regelmatig weer af (onderhoud woning, eenmalige hobby uitgaven etc). Als je je er maar regelmatig rekenschap van geeft wat je wilt bereiken en of je daar nog aan werkt.
    Vanochtend rentebericht dat het ASN Ideaalsparen met 0,1 omhoog is gegaan. Ook weer prettig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.