Reacties

Nibud Adviesbuffer: 21.100,- — 8 reacties

  1. Whoehaha....sorry, maar het NIBUD laat mij altijd enorm lachen. Heb de indruk dat ze bij het NIBUD iedere cent twee keer kunnen uitgeven. Mijn portemonnee verteld mij dat het toch anders zit....

  2. We hielden ons hier keurig aan een buffer van een jaarsalaris. Helaas is nu door een tegenvaller met de verbouwing alles op. Maar we gaan weer sparen en besparen. Voor dit soort tegenvallers heb je nu immers de buffer. Geen paniek dus hier. Van alle extra's zoals dertiende maanden en vakantiegeld zetten zetten wij alles opzij, maar mogen we een nieuw ding ermee bekostigen . Heb je wel iets extra's en een gevulde bankrekening.

  3. In de VS hebben ze 2 weken ontslaguitkering, dus die situatie is niet helemaal te vergelijken met de Nederlandse.
    Wij zitten heel netjes tussen het minimum en het adviesspaarpotje. Er komt regelmatig bij, maar gaat dit jaar ook regelmatig weer af (onderhoud woning, eenmalige hobby uitgaven etc). Als je je er maar regelmatig rekenschap van geeft wat je wilt bereiken en of je daar nog aan werkt.
    Vanochtend rentebericht dat het ASN Ideaalsparen met 0,1 omhoog is gegaan. Ook weer prettig!

  4. Wat een onzin voor een buffer van 3800 euro voor een auto kun je geen nieuwe kopen. En voor een hele hoop zaken ben je normaliter verzekerd via brand en/of opstal. Wij hebben vroeger ook jaren geen spaarpotje gehad. Ook daar zijn we uitgekomen. De kunst is niets te kopen wat je niet nodig hebt, of het zelf te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder