Kinder spaarrekening: maar welke?

kinderspaar rekening

Soms gebeuren er van die hoopvolle dingen in een moederleven waardoor je het gevoel krijgt dat je opvoeding toch wel werkt, want mijn 12-jarige zoon zei dat hij graag een kinder  spaarrekening wil openen!

Zakgeld 12-jarige

Sinds hij twaalf is heeft hij zijn eigen bankpasje, en wordt zijn zakgeld overgeboekt. Hij krijgt 10 euro per maand. Volgens het Nibud* krijgen 12-jarigen gemiddeld tussen de 9,20 en 20 euro per maand.

Het is voor mijn zoon dus geen vetpot, maar we zitten nog wel op het gemiddelde, zij het aan de lage kant. Van die 10 euro per maand wil hij automatisch 5 euro naar een kinderspaarrekening gaan doorsluizen. Hij heeft namelijk ontdekt dat als hij zijn geld opneemt, het in snel tempo verdwijnt. Daarom wil hij automatisch de helft van zijn zakgeld gaan sparen.

Ik juich dat toe!

Kinder spaarrekening: welke moet ik kiezen?!

Dus toen verdiepte ik mij in de wereld van de kinder spaarrekeningen, en zag al snel door de bomen het bos niet meer. Op de website van de consumentenbond vond ik veel vergelijkingen, en ik kreeg de indruk dat de Zilvervloot die ik zelf als kind ook had de beste optie is.

Kinder spaarrekeningen opties

ABN AMRO

Jongerengroeirekening: Spaarrekening voor kinderen van 0-17 jaar. Geen minimuminleg vereist.

ING

Oranje Spaarrekening: Spaarrekening voor kinderen tot 18 jaar. Geen minimuminleg vereist.

Rabobank

Rabo RegenboogRekening: Spaarrekening voor kinderen tot 18 jaar. Geen minimuminleg vereist. Ik had vroeger de Rabobank tienerrekening!

SNS Bank

SNS Jeugdsparen: Spaarrekening voor kinderen tot 18 jaar. Geen minimuminleg vereist.

Triodos Bank

Kinder Toekomst Plan: Spaarrekening voor kinderen tot 18 jaar. Geen minimuminleg vereist.

RegioBank

RegioBank JongWijs: Spaarrekening voor kinderen tot 18 jaar. Geen minimum inleg vereist.

Leestips

Maar het leek me verstandig om eerst eens even jullie ervaringen te polsen met spaarrekeningen voor kinderen. Wat zijn jullie aan- en of afraders op het gebied van kinderspaarrekeningen?

* Hier vind je een handige tabel op de website van het Nibud met de bedragen van zakgeld geordend naar leeftijd!

Similar Posts

10 Comments

 1. Hm mijn oudste dochter(14) krijgt ook (maar)10 euro zakgeld per maand, gestort op dr ing-jongeren-rekening, met bankpasje etc etc….wel is er iedere maand extra zakgeld te “verdienen” doordat ze bv drinken van thuis in een tupperwareflesje meeneemt kan ze, indien ze dat de hele week doet(geen gesmokkel) 50 cent per week extra ontvangen, en zo zijn er meer verdien extra zakgelddingen.
  Maar goed je kunt op ing vrij gemakkelijk sparen, en het er ook vrijgemakkelijk weer af halen ;-)

 2. Geen kinderspaarrekening want daar krijg je nauwelijks rente op. Al heb ik zo het idee dat je tegenwoordig nergens meer een beetje rente krijgt.
  Onze zoons hebben destijds een ING-rekening geopend. Oudste zoon zit nu bij ASN omdat hij een meer duurzame bank wilde. Dat willen wij ook, maar wachten liever tot na de verhuizing. Want verhuizen en van rekening wisselen lijkt ons een ingewikkelde combinatie.

  Voor onze zoons hebben we jaren geleden ook spaarrekeningen geopend en een deel van de kinderbijslag opgezet voor hun latere studies.
  Toch wel heel fijn om het collegeld, kosten van boeken enzo van hun spaarrekening af te halen. De tegenrekening was trouwens onze rekening.

 3. Wat een leuk blog is dit, met wel heel veel leuke tips, heb bijvoorbeeld de stukjes over lampen opknappen gezien. Geweldig.
  Ik ga je volgend hoor…
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ik heb voor mijn zoon een jongerenrekening bij de ABN geopend. Hij is nog geen 12 maar kan daar toch een rekening krijgen met bankpas etc. Het is een betaal/spaarrekening. Over het bedrag wat op de rekening staat krijgt hij 1,55% rente (tenminste dat was tot voor een week terug dan). Je kan er ook nog een extra spaarrekening aan koppelen maar weet niet of die rente veel hoger is. Verder heb ik een tijd terug bij NIBC Direct een internet spaarrekening voor ze geopend. Het viel mij op dat de rente op de kinderspaarrekeningen nog triester zijn dan voor de volwassenen. Bij NIBC kon je een rekening openen op naam van je kinderen en daar zat ook de “volwassene” rente op zeg maar. Die rente is geloof ik nu 1,9%. Ben zelf wel tevreden over NIBC, het werkt makkelijk en vlot.
  Ingrid

 5. Leuk dat je zoon wil sparen, dat kan je alleen maar toejuichen. Met die rekeningen kan ik je niet helpen want in Belgie ligt dat anders en inderdaad het is een hele zoektocht. Succes!

 6. Ik ben een groot fan van de ASn bank. Dat is een “kosjere bank” en ze hebben een goede rente. Ze hebben alleen een aparte jongerenrekening waar je kind dan zelf niet bij kan -lijkt me wel erg rigoreus – maar je kunt met deze spaarrekening bijv. ook projecen tegen kinderarbeid steunen.

  1. Ik wil het denk ik iets toegankelijker voor mijn zoon houden. Als hij er helemaal niet meer bij kan, dan gaat dat denk ik voor hem een beetje te ver. Hoewel natuurlijk wel de bedoeling is dat hij spaart.

 7. Ik probeer al een jaar een bank voor een kinderrekening te kiezen, dus dat schiet ook niet op :-) Maar ik zoek meer iets voor sparen voor later, dat is natuurlijk anders dan voor een ouder kind dat zelf een rekening wil.

 8. Ik ben sinds kort ook aan het kijken naar een goede spaarrekening voor mijn kleintje (het liefst één met een aantal leuke voordelen). Ik heb wel wat sites bekeken en naast de consumentenbond ook via https://www.prijsvergelijk.nl/sparen/ vergeleken, maar daar werd ik eerlijk gezegd niet veel wijzer van. Ik heb nu gekozen voor een zilvervloot spaarrekening bij de Regio Bank (kende ik nog niet). Ik vond dit de beste keuze. Hopelijk hebben jullie er ook wat aan! :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.