Reacties

Kinder spaarrekening: maar welke? — 10 reacties

 1. Hm mijn oudste dochter(14) krijgt ook (maar)10 euro zakgeld per maand, gestort op dr ing-jongeren-rekening, met bankpasje etc etc....wel is er iedere maand extra zakgeld te "verdienen" doordat ze bv drinken van thuis in een tupperwareflesje meeneemt kan ze, indien ze dat de hele week doet(geen gesmokkel) 50 cent per week extra ontvangen, en zo zijn er meer verdien extra zakgelddingen.
  Maar goed je kunt op ing vrij gemakkelijk sparen, en het er ook vrijgemakkelijk weer af halen ;-)

 2. Geen kinderspaarrekening want daar krijg je nauwelijks rente op. Al heb ik zo het idee dat je tegenwoordig nergens meer een beetje rente krijgt.
  Onze zoons hebben destijds een ING-rekening geopend. Oudste zoon zit nu bij ASN omdat hij een meer duurzame bank wilde. Dat willen wij ook, maar wachten liever tot na de verhuizing. Want verhuizen en van rekening wisselen lijkt ons een ingewikkelde combinatie.

  Voor onze zoons hebben we jaren geleden ook spaarrekeningen geopend en een deel van de kinderbijslag opgezet voor hun latere studies.
  Toch wel heel fijn om het collegeld, kosten van boeken enzo van hun spaarrekening af te halen. De tegenrekening was trouwens onze rekening.

 3. Wat een leuk blog is dit, met wel heel veel leuke tips, heb bijvoorbeeld de stukjes over lampen opknappen gezien. Geweldig.
  Ik ga je volgend hoor...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ik heb voor mijn zoon een jongerenrekening bij de ABN geopend. Hij is nog geen 12 maar kan daar toch een rekening krijgen met bankpas etc. Het is een betaal/spaarrekening. Over het bedrag wat op de rekening staat krijgt hij 1,55% rente (tenminste dat was tot voor een week terug dan). Je kan er ook nog een extra spaarrekening aan koppelen maar weet niet of die rente veel hoger is. Verder heb ik een tijd terug bij NIBC Direct een internet spaarrekening voor ze geopend. Het viel mij op dat de rente op de kinderspaarrekeningen nog triester zijn dan voor de volwassenen. Bij NIBC kon je een rekening openen op naam van je kinderen en daar zat ook de "volwassene" rente op zeg maar. Die rente is geloof ik nu 1,9%. Ben zelf wel tevreden over NIBC, het werkt makkelijk en vlot.
  Ingrid

 5. Leuk dat je zoon wil sparen, dat kan je alleen maar toejuichen. Met die rekeningen kan ik je niet helpen want in Belgie ligt dat anders en inderdaad het is een hele zoektocht. Succes!

 6. Ik ben een groot fan van de ASn bank. Dat is een "kosjere bank" en ze hebben een goede rente. Ze hebben alleen een aparte jongerenrekening waar je kind dan zelf niet bij kan -lijkt me wel erg rigoreus - maar je kunt met deze spaarrekening bijv. ook projecen tegen kinderarbeid steunen.

  • Ik wil het denk ik iets toegankelijker voor mijn zoon houden. Als hij er helemaal niet meer bij kan, dan gaat dat denk ik voor hem een beetje te ver. Hoewel natuurlijk wel de bedoeling is dat hij spaart.

 7. Ik probeer al een jaar een bank voor een kinderrekening te kiezen, dus dat schiet ook niet op :-) Maar ik zoek meer iets voor sparen voor later, dat is natuurlijk anders dan voor een ouder kind dat zelf een rekening wil.

 8. Ik ben sinds kort ook aan het kijken naar een goede spaarrekening voor mijn kleintje (het liefst één met een aantal leuke voordelen). Ik heb wel wat sites bekeken en naast de consumentenbond ook via https://www.prijsvergelijk.nl/sparen/ vergeleken, maar daar werd ik eerlijk gezegd niet veel wijzer van. Ik heb nu gekozen voor een zilvervloot spaarrekening bij de Regio Bank (kende ik nog niet). Ik vond dit de beste keuze. Hopelijk hebben jullie er ook wat aan! :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder