Reacties

Eindexamens: spannend x 2! — 34 reacties

 1. Mijn oudste dochter begint vandaag ook aan haar havoexamen.
  Ze staat er opzich niet slecht voor, maar het blijft toch spannend, ze heeft nogal last van faalangst en dichtklappen op het "moment supreme"!
  Jij ook succes met alle "stemmingswisselingen" in huis, 2 lijkt me helemaal heftig en spannend!

 2. Inderdaad spannend je weet immers nooit hoe moeilijk/makkelijk de laatste examens gaan worden. Ik wens je kinderen veel SUCCES!
  Zoon 2 doet ook examen voor zijn tussentijdse rekentoets is hij al 9x gezakt. Hij heeft discalculie dus we nemen het hem niet kwalijk. Ik heb al heel wat dagen met hem geoefend; staartdelingen, breuken enz.enz. en iedere keer heeft hij net 1 of 2 tienden tekort voor een voldoende. Hij mag gelukkig herkansen totdat hij een ons weegt maar het schooljaar is bijna ten einde. We zullen het zien.

 3. Oh, wat spannend!! Ik wens hen beiden heel erg veel succes!!! Hier nog kleuters en 1 lage onderwijs kind dus nog geen eind examens al heeft hij morgen wel grote tafel toets voor zijn tafeldiploma... ook al best spannend hoor :-)

 4. Sterkte met alle stress en hopelijk slagen ze allebei!
  Ik vond het ook altijd superspannend met onze zoons en examens. Gelukkig hebben ze het altijd gehaald. Jongste zoon kwam thuis na het eerste examen (Nederlands) dat hij dat helemaal verknald had. Dus wij helemaal in de stress en later bleek dat hij daar een 7 op had gehaald.

 5. Succes!! Hier geen examenkandidaten, maar ik weet nog wel dat ik het zelf heel spannend vond! En dat het ook best meeviel, ik dacht echt dat het enorm moeilijk ging worden vergeleken met gewone toetsen, maar dat was eigenlijk helemaal niet zo. Maar dat zal ook per school verschillen, denk ik.

 6. mijn dochter doet een mbo opleiding en zit in haar laatste jaar, ze heeft haar stageboek met goed resultaat afgesloten en mag examen doen, pfff dat is dus best wel een ding ,want ze heeft ADHD en theorie blijft een probleem, alleen engels ,daar hoeft ze nooit iets voor te doen dat gaat eigenlijk vanzelf,maar de andere vakken , het blijft spannend tot de laatste dag.

  • Ik vind het ook erg spannend inderdaad. Er hangt ook best veel van af hè?! Het is toch het verschil tussen een jaar over moeten doen, of succesvol door kunnen gaan naar iets nieuws.

  • Het doet me goed dat jij ook zo'n soort kind hebt! Het lijkt me heel fijn om zo in het leven te kunnen staan, maar als moeder word je er wel eens zenuwachtig van!

 7. Vorig jaar deed onze oudste havo-examen. Hij stond er beroerd voor, maar met een her voor economie haalde hij het toch. Ergens wel jammer, want een extra jaar was misschien wel goed voor hem geweest. Halverwege dit jaar strandde hij met zijn studie (LO Geschiedenis). Ook leerzaam, hoor, zo'n ervaring. Hij heeft zichzelf wel leren kennen.
  Onze jongste doet dit jaar tl-examen. Met gemiddeld een 7 voor elk vak staat hij er mooi voor, maar écht leren heeft hij nog nooit gedaan. En dat schijnt toch wel te moeten voor zo'n examen. Ach, hij zal het wel redden, maar ik wil dan het liefst wat achten op die eindlijst zien. Gelukkig heeft hij daar zelf geen last van.

  Sterkte met de kriebels rond Maartje en vooral Jan!

  • Dat kan natuurlijk ook inderdaad Purperpolletje. Daar had ik nog bij stilgestaan: dat zakken voor een examen ook juist goed voor een kind kan zijn. Dat kalmeert mijn zenuwen wel. Ik moet het maar gewoon laten gebeuren. Ik kan z'n examens toch niet vóór hem doen!

 8. Heel veel succes.Gelukkig hebben wij het vorig jaar gehad en is alles met succes afgesloten. Ik wens je veel geduld, incasseringsvermogen, relativeringsvermogen, humor en een grote doos tissues toe. :)

 9. Hier in mijn gezin geen eindexamenkandidaten meer hoor, die tijd is al lang geleden... Mijn twee meiden zijn 22 en 29 jaar...
  Maar ik kan het me nog goed herinneren. Zenuwslopend was het.
  Ik wens jouw twee oudsten heel veel succes deze komende weken.
  En daarna heel veel plezier bij de volgende opleidingen... Maar eerst duim ik voor goede resultaten...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 10. Mijn broertje doet nu ook eindexamen. Ik vind het heel spannend. Hij staat er wel goed voor, ik hoop van harte dat we strakjes naar zijn diploma uitreiking kunnen gaan :-D

 11. Hier ook 2 die eind examen doen. Eentje voor de havo en een voor de mavo. Ik hoop dat ze het goed doen allebei. Het blijft spannend tot de dag dat je gebeld kan worden ;-)
  Jullie ook veel succes!

 12. Wat spannend. Het systeem in Nederland is zo waardeloos wat speciale kinderen betreft. Een kind met pdd noss uit een veilige omgeving weg halen. Omdat hij daar dan niet meer verder mag.Ik hoop dan ook voor je zoon dat hij het haalt.

  • Hij heeft het gehaald Melanie. Maar puur omdat hij mazzel had. Hij had net zo makkelijk kunnen zakken.

   Inmiddels is hij bijna klaar met zijn mbo-opleiding. Hij moet alleen nog een maatschappijleer opdracht afronden.

   Al met al een happy end dus : )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder