Reacties

Makkelijkste hbo opleiding: top 10 — 14 reacties

 1. Mijn zoon heeft de opleiding Bouwkunde & Built Environment gevolgd aan een Nederlandse hogeschool. In België is deze richting veel te theoretisch voor iemand die niet echt een studiehoofd heeft. In de studie in Nederland zit een volledig jaar stage (2 x 5 maanden) en daarom zijn studenten met dit diploma zeer gegeerd bij Belgische bouwbedrijven. Die jongens/meisjes kunnen onmiddellijk op goed niveau mee ingeschakeld worden in het proces.

 2. Ik heb geen idee. Ik ben al een tijdje uit de schoolbanken -mijn kinderen ook- en het is tegenwoordig zo veranderd. Ik denk dat mensen gewoon die opleiding moten doen die ze vanuit hun hart willen volgen.

 3. De makkelijkste hbo-opleiding? Dat is de opleiding waar je het meest voor gemotiveerd bent! Dan doe je de opleiding met veel plezier en vliegt de tijd voorbij.

 4. Wat een leuke vraag van Jasper.
  Wat makkelijk is is inderdaad afhankelijk van de persoon, knap dat je er toch kenmerken uit hebt kunnen filteren.
  Het lijstje met 10 HBO opleidingen ziet er redelijk divers uit, daar zit vast wel iets tussen waarmee Jasper op een idee wordt gebracht.
  Ik heb ook wel eens iets gelezen over een verkorte HBO opleiding. Dat je met vwo diploma een hbo opleiding in twee jaar kunt doen.

 5. Ik denk dat je hier toch echt de mist ingaat door de aanname te maken dat de studies met de minste afvallers de makkelijkste studies zijn. De reden dat studenten stoppen is vrijwel nooit omdat een studie te moeilijk is. Ofwel: je hebt hierboven de top 10 van studies met de meest gemotiveerde studenten.
  Inhoudelijk zijn dit zeker niet de makkelijkste studies!

 6. Als je iets echt heel interessant vindt, is het leuk om er over te leren, denk ik. Dus dat is voor iedereen verschillend. Ik zou zelf echt niks kunnen bedenken. Ik heb een hekel aan leren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder