Reacties

Prikposten — 16 reacties

 1. Jazeker,hier tegenover onder de apotheek,van 8 tot 12.
  Heb hetzelfde "familie"euvel ,ook te hoog cholesterol,maar moet 1 x per jaar prikken,een uitkomst zo dichtbij.

  In het verleden waren er lange wachttijden maar nu zijn er 2 priksters,dus dat is helemaal mooi.

  • Fijn zeg! Dat maakt het veel makkelijker om even bloed te laten prikken. Hoe hoog is jouw cholesterol als ik vragen mag? En moet je er iets voor slikken?

  • Balen! En ook wel raar eigenlijk, want prikken is toch prikken? Het is niet dat ze ander bloed prikken in het ziekenhuis dan op een prikpost. Maar misschien gaat het vanuit die prikpost dan niet naar een algemeen laboratorium?

 2. Hier moet je naar het ziekenhuis en we wonende in een kleine stad en hebben de keuze uit twee ziekenhuizen. Bij de ene kun je meer laten prikken dan de andere.

  Ik heb twee ziektes die erfelijk zijn en niet in de familie voorkomen. Dan denk je toch even of je wellicht een andere vader hebt of zo ;-)
  Dat is niet het geval en ik zie mijn vader duidelijk terug in mijn jongste zoon en bovendien heb ik de bouw van mijn vaders kant van de familie. Raar is het wel of ze weten gewoon niet dat ze het hebben. Mijn jongste zoon kan ook niet tegen gluten. De zware vorm van astma kan ik opgelopen hebben doordat er vroeger altijd gerookt werd in de nabijheid van kinderen. Hoewel we ook een huisarts hadden die altijd maar riep dat ik pseudokroep had en zelfs overdag aanvallen had en hij met zuurstof en medicatie moest komen.
  Soms word ik daar wel boos om. Mijn gezondheid had niet zo slecht hoeven zijn als artsen wat verder hadden gekeken en niet hadde geaccepteerd dat sommige kinderen nu eenmaal 'zonder reden' zeer vaak ziek, vermoeid, eindeloos verkouden , bloedarmoede hebben, haaruitval hebben, zeer vaak spugen etc.

  Genoeg gemopperd, maar ben ook best boos op al die fraude in de zorg. En vanuit de zorg maar roepen dat mensen teveel zorg willen en ondertussen fraude plegen met de nota's.
  VeggieMo

 3. Bij ons kan je 4 x per week bij de gezondheidscentra prikken. Dat is maar 1 of 2 uurtjes per dag open en daar staan ze ook al vroeg op de stoep. Maar sinds een enkel jaartje hebben we hier een poli en jawel, daar kan je van 8.30 tot 16.00 of 16.30 uur prikken. Moet je wel rekening houden dat de dames tussen de middag gesloten zijn om hun boterhammetje op te eten. Bij mijn moeder komen ze 1 x per 2 weken thuis prikken op trombose. Mocht zij weer een uitgebreidere 'APK' nodig hebben, doen ze dat er gelijk bij. Maar dan moet zij dit wel van te voren doorgeven anders zijn er niet genoeg buisjes...
  Wij ervaren dit allemaal als luxe.

 4. Ook ik prik regelmatig voor een hoog cholesterol. Op Curacao heeft bijna elke wijk een prikcentrum, en het gaat vrij snel. Het prikcentrum in de stad, waar het betaald parkeren is, heeft voor dit gebouw een eigen terrein, wat vrij van betalen is. Zowiezo is de gezondheidszorg hier erg goed, ik schrik weleens als ik hoor van wachtlijsten van maanden in NL. Wat wel bij sommige artsen lang duurt is het wachten in de wachtkamer. Je kunt daar lang er breed over doorzeuren, zoals verschillende nieuwe NL'ers, maar je kunt ook heerlijk een boek meenemen, wat te drinken en gewoon genieten van het feit dat je niets hoeft. :)

 5. @ Vlijtig Liesje,mijn cholesterol zit op 7,10 jaar geleden was het hoger ,kreeg toen 1 tablet per dag,geen statine,die verdraag ik niet.
  Verder hetzelfde leefpatroon ,dieet,veel beweging(fietsen en een gote tuin) en slank....en ik heb weinig stress ;)

  • Fijn dat die tablet goed werkt. Heeft die ook geen bijwerkingen? Ik heb gehoord dat die cholesterolpillen vrij vervelend zijn om te slikken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder