Reacties

Te hoog cholesterol: ik heb 8,4! — 37 reacties

 1. Ik slik al jaren rode gistrijst. Dat verlaagt het cholesterol een beetje. Maar toch nog te hoog volgens de huidige normen. Ik laat het zo. Vergeet niet,dat de getallen al vele jaren naar beneden worden bijgesteld

 2. Als je in de overgang komt stijgt je cholestorol ook.
  Ik viel 60 kilo af, en heb ook een gezonde levensstijl maar bij mijn dokter gingen ook alle paniekbellen af toen mijn cholesterol 0.1 te hoog was...
  Ik zou je aanraden om je te verdiepen in de hormoonfactor van Ralph Moorman.

 3. Heel eenvoudig, rust kan je redden. Je druk maken om zaken die je niet kunt veranderen hoort daar zeker ook bij. Om mijn cholesterol naar beneden te krijgen heb ik na mijn pensioen een jaar nodig gehad. Nu ik de rust heb is mijn lichaam zich aan het herstellen.

 4. Ik val bijna om van verbazing! Jij? Een te hoog cholesterol? Ik leef lang niet zo gezond als jij en mijn goede cholesterol was extreem hoog en het slechte extreem laag. Wel goed om eens te kijken hoe het kan dat het bij jou zo hoog is.

 5. Niet al te druk over maken. Probeer palmvet en kokosvet te vermijden. Dus lees de etiketten er op na. Dokters hebben de neiging het cholesterol zo laag mogelijk te willen, maar je hebt cholesterol wel nodig in je lijf. Keep calm and go on.

  • Wat een vervelend bericht op een onjuist tijdstip.
   Raadzaam om dit te bespreken met de assistente.

   Veel is hier boven al genoemd.
   Ik zou me vooral niet te druk erom om maken en vragen om over een maand of 3 -6 naar een nieuw bloedonderzoek.
   Maar vooral doe wat bij je past en waar jij je goed bij voelt.

   Ws heb je zelf al gegoocheld, maar statines worden vrijwel meteen voorgeschreven.
   Zij hebben ook veel bijwerkingen, dan moet daar weer een tbl voor gegegeven worden.
   Gezonde maaltijden, zonder toevoegingen,
   bedenk dat wanneer je stresst over wat wel en niet mag ook niet goed is,
   doch ook waar je het ene laat, het ander nodig hebt voor je lichaam.
   Mi moet het leven leefbaar blijven.

   Kalmte kan je redden.

 6. Mijn cholesterol was ook te hoog. Ook vreemd wat ik ben een sporter, heb een lage bloeddruk en ben zeker niet te zwaar. Maar mijn goede cholesterol was ook hoog. en jammer genoeg de triglyseride ook. Mijn vitamine D schrikbarend laag. Ik werd naar een dietiste gestuurd die me vervolgens niets nieuws vertelde. Ik ben zelf voedingsdeskundige. Ik mocht medicatie gaan slikken maar doe het niet. De bijwerkingen zijn voor mij niet zo leuk. En dus hobbel ik voort zoals ik deed. Laat nu elk jaar prikken om te zien of het niet naar extreme hoogtes gaat. In jouw geval is het wel extreem hoog, maar dat kan zoals ik heb geleerd inderdaad een deel van stress komen. Maar goed om naar te laten kijken . Het kan heel vervelende gevolgen hebben.

 7. Mijn man en ik hebben ook een te hoog cholesterol. Bij mijn man is het erfelijk, bij mij is het 'van het goede leven'. We eten wat gezonder, sporten wat meer en nemen alle dagen een tabletje atorstatine. Probleem opgelost.

 8. Ja, hier hetzelfde. Eet gezond, doe lopend werk, helaas wel veel stress. Cholesterol was boven de 8,0. Dus toch maar een tabletje. Als dat alles is....
  Wat een louzy belletje trouwens van die assistente zéker in jouw situatie, met al die stress.
  Zeer ongepast en daar zou ik zeker wat van zeggen!
  Sterkte bij de internist!
  ( en aan dat ene brokjes kan het echt niet liggen....)!

 9. Ik kan me voorstellen dat je schrikt van zo'n telefoontje. Maar ik denk dat de internist je een pilletje gaat voorschrijven. Komt vaker voor, hoog cholesterol bij mensen met een gezonde levensstijl.

 10. Idd niet verwacht (als de foto's op dit blog van jezelf zijn ;-). Stress is lastig, maar waarschijnlijk ligt daar de sleutel. Had je al eerder verhoogt cholestorol? Bij mij wordt het te kort gemeten. Tijdens m'n werk was het eens per 3 jaar door de bedrijfsarts. Maar ik kom al 20 jaar niet meer bij dat bedrijf. Was altijd wel constant rond de 6. Past ook wel bij m'n overgewicht. Maar omdat ik niet rook is iets hoger niet echt een probleem. Heb inmiddels wel m'n dieet aangepast. Totaal geen cromabende. De meeste maaltijden eet ik met arachideolie. die heeft tot nu toe geen last van de inflatie.

  Ik beweeg ook regelmatiger. Mijn probleem zit idd in koek. Dat is een combinatie van verkeerd vet, suiker en zout. Is veel erger dan chips die al jaren in olijfolie wordt gebakken.

  Ik vraag me ook af of cholestorol in de winter doorgaans iets hoger is door minder bewegen.

 11. De huisarts vertelde me, dat maar weinigen van mijn leeftijd zo'n laag cholesterol hebben als ik. Idd, geen suiker, weinig vet. Heeft dat Moerman dieet toch wat opgeleverd. Helaas heeft de tand des tijds ook invloed op mij. :-((

 12. Drink je veel koffie (gezet in een cafetiere)?
  Koffie gezet in een cafetiere (hierbij wordt de koffie d.m.v. een metalen filter naar beneden gedrukt) bevat wel veel cafestol en heeft dus invloed op je cholesterol.

 13. Mijn man had ook te hoog cholesterol.
  Hij wandelt iedere ochtend voor het ontbijt ongeveer drie kwartier.
  Bij hem is hierdoor zijn cholesterol omlaag gegaan.
  Hij is diabetespatient en kreeg erge spierkrampen door de statines, ook de rode gisttabletten hadden dit effect.
  Nu gaat het goed hiermee.

 14. Nou zeg, wat vervelend dat ze je zo lieten schrikken. Ik ben ook slank, leef vrij gezond en heb zowel een hoge bloeddruk als een hoog cholesterolgehalte. Soms kan je er niet zo veel aan doen, hoewel ik iets minder zou kunnen snacken in het weekeind.
  Maar even kijken wat de internist zegt.

 15. Ondanks mijn gezonde eet- en beweegpatroon heb ik ook een te hoog cholesterol. Er is werkelijk niets wat ik nog kan laten of doen, ik zou een perfect cholesterolniveau moeten hebben. Dat het te hoog was kwam begin dit jaar aan het licht, de huisarts heeft gezegd dat we na een jaar nog eens zouden meten en als het dan nog zo is dan zal hij me ook wel doorsturen, net als jij, naar een internist.

 16. Ik kan mij indenken dat u hevig schrok na zo’n telefoontje.
  Zelf ben ik en mijn broer en zus erfelijk belast met een fout in het gen dat verantwoordelijk is voor de hoge triclyceriden in het bloed,
  Mijn zus is gestart met speciale injecties om triclyceriden naar beneden te krijgen,met succes.
  Sterkte bij de internist.

 17. Hele lage cholesterol hier. Elke controle is de dokter verbaasd dat ik zulke goede waarden heb.
  Maar dan kijkt hij in mijn dossier en zegt hij " ja natuurlijk, je eet plantaardig".
  Het is een misvatting dat het enkel om "verzadigde" vetten gaat, het gaat vooral om "dierlijke" vetten en daar vallen alle zuivelproducten ook onder...

 18. Niet normaal dat een doktersassistente je zo inspreekt,echt ik vind dat echt niet kunnen hoor,hoop wel dat je er wat van gezegd hebt.
  Wat een onrust zou jij hebben gehad zeg.
  En wat naar van je cholesterol,de mijne is gelukkig altijd heel laag geweest.
  Nou liefs van mij 🍀❤️🍀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder