Reacties

Toch maar een kerstboom... — 28 reacties

 1. Ik heb er ook totaal geen zin in. Mijn moeder is vandaag opgenomen in een verpleeghuis, allemaal erg droevig. Geen boom voor mij dit jaar.

 2. Zo knap van jullie! Ik vind juist de kerstspullen altijd zo'n ijkmoment of zo. Ik denk bij het uitpakken ook altijd aan vorig jaar. De boom staat hier nu ook. Vorig jaar heb ik wel over geslagen.

 3. Wij hebben vier jaar lang geen kerstboom gehad en vorig jaar kocht ik toch weer een kleintje. Eerder waren we er nog niet aan toe. Wel hingen er lampjes voor de ramen, zodat er toch wel iets van kerst in huis was.

 4. Ik doe al jaren geen boom meer, en ik heb er ook geen ruimte meer voor in mijn kleine flat. Maar voor jullie zou ik het zonde vinden als je geen boom zou hebben dit jaar. Het is toch een ritueel elk jaar, voor jou en al je kinderen.

 5. Wat mooi dan toch, ook al zag je het eerst niet zitten.

  Hier een kind wat overprikkeld raakt van een kerstboom in huis (de glinstering van lampjes / ballen/ dat het ding er überhaupt staat). Om langdurige onrust te vermijden tuigen we hem op 24-12 op en halen we hem op 27-12 weer weg. Want de rest van het gezin vind het wel leuk.

  Vorig jaar gaf het ding echter zoveel onrust dat het niet te doen was en heb ik het ding de 25e in zijn geheel buiten gezet.
  Dit jaar een nieuwe poging…

  • Ik vind het een mooi compromis om de boom later en korter in huis te hebben. Wat naar voor het kind dat er zo door overprikkeld raakt. Ik kan me daar ergens best wat bij voorstellen.

 6. Wij hebben de boom ook gezet ondanks het overlijden van onze zoon dit jaar
  Zelfde gevoel als jij, eerst geen zin maar het voelt uiteindelijk goed.
  In moeilijke tijden zijn rituelen extra belangrijk voor mij.

 7. Hier staat die sinds gisteren. Ik vind het zelf ook gezellig, maar vooral de kinderen willen het graag.
  Goed van je dat je het toch hebt gedaan...een beetje warmte en gezelligheid is nooit verkeerd.
  Sterkte voor de feestdagen...dat de hoop mag overheersen dat er ooit weer een weerzien zal zijn met jullie dochter en zus(je).

 8. Inderdaad, de kracht van rituelen! Maar wat kan ik mij voorstellen dat je hoofd er even helemaal niet naar stond. Toch fijn dat ie staat! Het zullen toch vreemde dagen worden. Voor jullie allemaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder