Reacties

Warme chocolademelk maken + chocomel opwarmen — 33 reacties

  • Zo doe ik het ook, en vind ik de lekkerste. Je kunt de chocolademelk zo pittig maken als je wilt. Onze kinderen hebben liever instant, maar dat wantrouw ik omdat ik de fabriekanten er van verdenk (veel) suiker toe te voegen. Maar ik heb het nooit nagevlooid om eerlijk te zijn.

   Loonlijstmama

 1. Ik maak chocoladewater. Cacao, oerzoet en water mengen en dit even in de magnetron. Het kan ook met heet water, maar uit de magnetron vind ik het lekkerder. Voor mij een snoepmoment in mijn best wel pittige dieet :-)

  • Wij vinden het lekker :-)
   Ja, met melk zou ik het vast nog lekkerder vinden, maar ik kan geen melk of sojamelk drinken. Notenmelk moet ik zelf maken en dat vind teveel werk. Gekochte notenmelk kan ik ook niet drinken. De combinatie van glutenvrij, geen dierlijke melkrpoducten, geen soja (ivm glutenbesmetting), zo weinig mogelijk geraffineerde suikers en toevoegingen. Dan moet je een beetje creatief zijn ;-)

 2. Hier doen we afwisselend op de eerst genoemde manier en met chocomel. Persoonlijk vind ik met chocomel toch wel het lekkerste, maar dat is inderdaad ook duur dus dat probeer ik te beperken ;)

 3. Hier is ook de nesquick favoriet. We wonen vlakbij de Duitse grens en daar is dat ook wat goedkoper. Net als de Nutella. Eens in de zoveel tijd gaan wij ook boodschappen doen in Duitsland en kopen daar dan een voorraadje in.

  Dochterlief drinkt trouwens de chocolade van Nesquick, maar je hebt ook de aardbeienvariant en daar is zoonlief meer een fan van. Bovendien heb je in Duitsland van het eigen merk ook andere smaakjes, zoals banaan, vanille, framboos en dus ook de aardbei en gewone chocolade. Meestal neem ik 3 of 4 verschillende smaakjes mee voor zoonlief. Die wisselt nogal graag af. ;-)

 4. Ik gebruik meestal gewoon een pak Chocomel, dat vind ik persoonlijk gewoon het makkelijkste en zo vaak maak ik nou ook weer niet warme Chocomel.

 5. Instant cacaopoeders zijn vooral zoet en hebben naar verhouding veel te weinig chocoladesmaak. Voor de winterperiode maak ik daarom fosco voor het gezin en voor mezelf doe ik de ouderwetse manier en voeg dan geen suiker toe.

 6. Gebruik green en blacks hot chocolate poeder voor warme chocolademelk. Dat koop ik bij de groene winkel. Laatst voor de halve prijs gekocht, hoop maar niet dat het uit het assortiment gaat. Heerlijke cacao achtige warme drank, niet te zoet. Ik doe errug lang met zo een pot.
  Heerlijk voor een af en toetje.........
  groet,
  Silvia

 7. Het liefst maak ik het op de ouderwetse manier, maar dan kan het alleen warm en het duurt best wel een tijdje.
  voor koude chocolade melk doe ik het volgende.
  ik doe 3 eetlepels cacao met 6 eetlepels suiker in een steelpan en roer er langzaam een beker water door. Verwarmen en even door laten koken. Af laten koelen en in de koelkast bewaren. Dan als je koude chocolademelk wil drinken een scheut er van mengen met koude melk en klaar!

 8. De chocolade blokken aan een stokje vinden de kinderen heel leuk, maar ik heb gemerkt dat ze wel heel druk bezig zijn met het roeren en smelten, maar opdrinken doen ze het niet.

  De originele manier is hier hier favoriet, die drinken ze wel helemaal op en vaak in 1 teug. Van oma geleerd en eigenlijk nooit iets anders gedaan. Mijn moeder vond het vroeger te veel werk en gaf de voorkeur aan de Benco.

 9. Ik dronk dit weekend 'Italiaanse chocolademelk'. Heel lekker! Deze is zo dik als vla. Als ik het goed begrepen heb wordt dit gemaakt met maïzena. Lekker!!

  • Zo dik als vla! Wat grappig zeg. Dat heb ik nog nooit gehoord. En ook niet met maizena er in. Wat zijn er veel manieren om warme chocolademelk te maken zeg!

 10. De Droste methode gebruikte ik tijdens mijn kooklessen.

  Al gebeurde het meermaals dat de melk vooral overkookte en op het fornuis kwam.
  Roeren, de pan van het vuur halen of het gas uitdraaien werd niet altijd door de leerlingen begrepen ........

  Misschien dat ik het nog eens met een lekker stuk chocolade ga proberen.

  Smakelijke groet,

 11. Ik neem een paar grote eetlepels cacao en evenveel suiker en een kopje water. dit verarm ik tot de suiker oplost. laten afkoelen en dan in een afsluitbare beker in de koelkast bewaren. Als je zin hebt in chocolademelk neem je een scheutje van deze siroop en doe je er warme of koude melk op. Ik vond dit altijd erg makkelijk toen de kinderen nog klein waren. Het is goedkoper dan instant chocolademelk. Bijkomend voordeel. deze siroop is erg lekker op een bolletje ijs. ha ha.

 12. Maak altijd een hele beker chocolade mengsel,waar ik dan telkens 2 scheppen uithaalt en mengt met melk en opwarmt,de rest gaat dan weer in de koelkast,doe er een hele week mee,een keer werk,en meermaals genieten.
  Mijn chocolade mengsel bestaat uit pure cacao poeder,zoetstof,snufje kaneel,beetje vanillepoeder en klein beetje chilipeper,dat aanmaken met water,heerlijke start in de ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder