Reacties

Anijsblokjes: mis jij ze nog steeds? Hier zijn 4 alternatieven! — 16 reacties

 1. Ik heb nog drie hele doosjes anijsblokjes liggen! Nu onze kinderen ouder zijn, drinken ze dit niet vaak meer. Ik denk er dan ook nog lang mee te kunnen doen. Bang voor bederf ben ik niet, door de suiker.
  Ik heb toen ze nog kleuters waren, vaak anijsconcentraat gemaakt volgens het recept van Vreni de Jong. Op basis van anijszaad, met maar heel weinig suiker. In een flesje in de koelkast ongeveer een week houdbaar en dan was het flesje ook leeg. Scheutje in de melk.

 2. Mijn oma dronk vroeger vaak anijsmelk en ik heb het van haar overgenomen. Ik drink het graag 's avonds, je krijgt er een lekker warm lijf van en je kunt er heerlijk op slapen... Ik mis ook nog steeds de anijsblokjes. N.a.v. jouw blogpost daarover heb ik nog kunnen genieten van de laatste blokjes die ik bij de Xenos had ingeslagen, maar ik ben daarna toch maar overgegaan op de anijsstaafjes. Soms neem ik in plaats van anijsmelk melk met een theelepeltje honing. Ik wil liever wat minder suiker gebruiken, dus wellicht probeer ik binnenkort wel anijszaadjes te laten trekken in melk, maar dat is wel wat bewerkelijk.... Ik ga de alternatieven die je hierboven opsomt ook nog eens testen. Het is wel een groot probleem hoor voor ons anijsmelkliefhebbers ;-)

 3. Ik heb anijs,dat breek ik even in de vijzel en kook dat met de melk, eel langzaam zodat het kan trekken. Daarna de melk zeven met een theezeefje, in de beker.
  Ik heb het altijd zo gedaan omdat ik de anijsblokjes te zoet vind, en anijs is van zichzelf al zoet.
  Op dezelfde manier kan je anijsthee maken,ook heel lekker.

 4. Steranijs gebruiken, paar uur lang laten trekken in de melk, af en toe roeren en zeven.
  Dit is veel lekkerder en bevat geen suiker!
  Je kunt suiker of vanille suiker toevoegen en dan in een thermoskan doen, blijft het lekker warm.

 5. ik heb al eens commentaar gegeven, de smoes was dat de oude machine vesleten was
  hetgeen gemakkelijk te weerleggen is de leeftijd van de machine klopt niet want in de zeventiger jaren was er een nieuwe wet, men mocht inplaats van een minimum nettogewicht nu een gemiddeld nettogewicht aangeven hetgeen aangeduid werd met de kleine «e» bij het gewicht voorwaarde was dat er een computerdossier van de weegresultaten bewaard moest worden dit kon door de geavanceerde weegmethoden die toen beschikbaar waren. Een zo oude machine kon dat niet. op de verpakking staat dat «e»-tje dus hun bewering is niet waar.

 6. Gewoon een rot smoesje..niets van waar dat de machine versleten waren en of weet ik het..ik ken iemand die daar werkt,heeft het zelf ook aangegeven dat niet klopt..het was de verdienste te klein met anijsblokjes waar zakjes MINDER inhoud bestaat waar zelfs duurder zijn..dus meer verdienste voor vele landen op de wereld..geld was hun het belangste...trieste firma ruijter....dat had die senior Ruijter nooit geacepteerd!! Aldus zegge de langste medewerkers van Ruijter!!

 7. Ik had nog nooit van anijsblokjes gehoord. Ik mis ze dus ook niet;). Maar ik vind het verhaal van die machine maar een vreemd verhaal. Dan produceer je toch een nieuwe machine, denk ik dan. Moet kunnen, lijkt mij. Maar ja, dat kost natuurlijk een hoop geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder