Reacties

Suiker vervangen met suikervervangers: maar welke?! — 24 reacties

 1. Het antwoord hiervoor ligt bij producenten ben ik bang. Sommige suikerpercentages in voedsel of dranken zouden niet moeten kunnen.

  Wij letten meer op zout trouwens. Dat wordt wel de sluipmoordenaar nummer 1 genoemd en is gemakkelijker te vervangen of zonder te proeven

 2. Ja dat wordt afzien van veel lekkers
  Langzaam aan minderen dan past het lichaam zich aan en verminderd de vraag naar suiker
  Ik vind het wel moeilijk en kijk daarom ook geen kookprogramma,s
  Zeker niet over Taartjes bakken !

  In de koffie gebruik ik zoetstof
  Maar krentenbollen en chocolade zijn lekker en daar heb ik een zwak voor
  Dus er valt nog wat te doen hier

 3. Aspartaam heeft een dubieuze achtergrond. Uit labonderzoeken bleek dat ratten er gezwellen door kregen. Maar Monsanto (de opdrachtgever) had veel geld en wist de negatieve onderzoeksresultaten uit de publiciteit te houden.
  Ik vermijd alle voeding met synthetische zoetstoffen en ik ben voorzichtig met suiker. Ik heb gemerkt dat ik wisselend op 'gezonde' suikers reageer. Oerzoet en agave gaan goed. Ahornsiroop en honing minder goed. In bijna alle bewerkte voedingsmiddelen zit tegenwoordig suiker. Al dan niet vermomd als maltodextrine, dextrose etc.

 4. Ik heb niet zoveel met de strijd tegen suiker zoals die nu gevoerd wordt. Ik probeer op te letten dat we ons niet volstoppen met suiker maar moet eerlijk zeggen dat we allemaal graag zoet beleg op brood eten...

 5. Ik wel! We letten op vet en zout inname, maar zijn met zijn allen toch te dik en ongezond. Oorzaak: suiker! Vet en zout worden vervangen door suiker om toch smaak te krijgen. Suikervervangers zijn niet de oplossing omdat we onze suiker verslaving er niet mee kwijt raken. Suiker trekt vocht aan, net als zout en suiker is nu ook in beeld als zijnde een veroorzaker van hoge bloeddruk. Op internet is genoeg informatie te vinden... ook genoeg recepten voor lekkers zonder suiker. Karin

 6. Ik ben helemaal clean, wat suiker betreft. Heel soms eet ik een spelteierkoek, maar dat is dan ook het enige waar suiker in zit. Doe ik niet bewust trouwens, want mijn maag kan niet veel verdragen qua eten en drinken, dus het is meer gedwongen dat ik geen suiker eet. Achja, en anders zou ik sowieso echt niet voor de kunstmatige troep gaan!

  • Het is natuurlijk niet fijn dat je zo moet op letten met je voedsel vanwege je maag, maar het is een mooie bijkomstigheid dat je daardoor heel gezond heet Sandra. Zoals Johan Cruijf zei: 'Elk nadeel hep z'n voordeel'.

 7. Nou ik ben zeker niet clean wat suikers betreft. Ik doe geen suiker in de thee, koffie of andere overbodige zaken en ik probeer te koken zonder pakjes en zakjes. MAAR ik ben dol op taart, en daar moet toch echt suiker in :). Bewust zijn is goed, maar verbannen doe ik niet.

  • Het schijnt dat als je er eenmaal aan gewend bent zonder suiker je het met suiker vies vindt. Maar ik vind mijn thee nog steeds maar matig zonder suiker, dus het duurt best lang vind ik.

 8. Wat hij zegt is zo ontzettend onwaar!!! Ik word er zowat boos van!

  Gewone suiker is géén fructose/glucose maar saccharose/sucrose. Een dubbel suikermolecuul dat moeilijker verteerbaar is.
  Plus, witte suiker is zo volledig bewerkt dat werkelijk alles eruit is.
  In honing bv. zitten enzymen, het is antiseptisch en goed voor de spijsvertering. Ook is de glycemische impact heel anders.
  Agave en honing zijn daarin het minst bewerkt en worden het best verdragen.

  De enige manier waarop elke suiker suiker is is qua calorieën.

  Om gewone suiker te vervangen gebruik ik honing. Ook om te bakken werkt dat prima.
  Stevia is een goede calorieloze en natuurlijke vervanger. Wel goeie kopen, die in de supermarkt is vaak vooral vulstof en soms zelfs toch aspartaam.

 9. Wij eten echt veel te veel suiker vrees ik. Ik probeer er wel op te letten, maar ik ben echt een beetje verslaafd... In onze omgeving, vooral op school en op de sportclubs van mijn kinderen, zie ik dat anderen er nog veel slechter in zijn (of het werkelijk niet interesseren). Ik probeer daar een beetje een gulden middenweg in te vinden.

 10. Ik moet onder de 2% suiker blijven, dus geen pakjes zakjes en ook veel potjes zijn uit den boze. Ik gebruik agave, honing en zoetjes in mn koffie. Het gaat bij mij om de glycemische index en dat weet je heel snel bij bv gewone honing (niet koud geslingerd dus), of bij pakweg ahorn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder