Reacties

Hooikoorts ervaringen + wat kun je er tegen doen — 37 reacties

 1. Ik heb het een tijd heel erg gehad en een paar jaar terug werd ik immuun voor de medicatie en liep ik er als een zombie bij. Daarna ben ik overgestapt op Cetrizine, maar daar werd ik lusteloos en chagrijnig van. Nu slik ik er niets meer tegen, ik heb het opgegeven. Ik heb in de piek van het seizoen een paar dagen tranende ogen en niesbuien en ik word wat sneller moe. Ik merk dat ik ook heel veel drink. Als ik van die traanogen heb, zit ik 's avonds met een nat washandje mijn ogen te deppen. Dan gaat het wel weer.

  Nu heb ik alleen 's ochtend en 's avonds een paar niesbuien en daar blijft het bij.

  • Bij mij wisselt het inderdaad ook wel per jaar hoeveel last ik er van heb. Dat vind ik heel apart. Ik dacht altijd: Je hebt hooikoorts of je hebt het niet.

 2. Helaas ben ik heel het jaar zoet:

  Pollen
  Huisdieren
  Stofmijt

  Ik gebruik zelf levocetirizine van de huisarts, uit hoge nood gewone van de drogist of buurtsuper. Maar zorg eigenlijk altijd voor de versie van de huisarts.

  Gelukkig neemt deze medicatie alle klachten weg, zelfs als ik maandlenzen draag :)

  Maar hoe dan ook het blijft vervelend. Hier al 12 jaar de klos :(

 3. ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik ik heb gehoord dat het helpt om je neus te spoelen met een neusdouche. Ik kan me wel voorstellen datdat kan helpen, je spoelt immers de pollen en stuifmeel eruit.

 4. Behalve medicatie kun je nog een aantal dingen doen om je klachten een beetje te verminderen:
  - je kleding die je overdag draagt 's nachts buiten je slaapkamer houden. Kleed je bijvoorbeeld om in je badkamer.
  - gewassen kleding binnen drogen.
  - doe een pollenhor voor je slaapkamerraam (de eenvoudige versies die je met klittenband bevestigd voldoen prima).

 5. Bedankt voor de hele bruikbare tips. Ik heb ook sinds kort last ervan. Heb tranen in de ogen, hier tegen gebruik ik de dropels alleen op natuurlijke basis. Xxx

 6. Ik heb hooikoorts sinds mijn 14de ongeveer. Ik kwam bij de huisarts binnen die meteen reageerde met 'niets zeggen, niets zeggen...kijk ik heb het ook (neusspray omhoog houdend) hooikoorts! Alleen bleek de neusspray niet samen te kunnen met mijn andere medicijnen. Na een zomer medicijnen testen, vijf maanden lang elke maand een andere, kwam er een 'winnaar' uit de bus. Helaas onderdrukt ook deze niet alles (elk medicijn heeft weer een andere 'mix' van planten ed. die onderdrukt worden, begreep ik), maar zonder is het zeker geen doen. In principe kan ik van december t/m februari zonder maar dan moet ik in februari al weer beginnen met het opbouwen van een spiegel. Dus de huisarts adviseerde daarom 'slik maar lekker het hele jaar door'. Tja het is niet anders.

  Ik kwam laatst wel een leuke Loesje poster tegen:
  Hooikoorts - dat je drie keer moeten niezen omdat het mooi weer is

 7. Ik heb het zo lang als ik mij kan herinneren. Vooral van berken heb ik last. Vorig jaar zag je opeens overal verschijnen dat het zou helpen als je een levende pissebed at, hier heb ik mij ondanks de last die ik heb niet aan gewaagd

 8. Ik heb geen hooikoorts (gelukkig!) maar afgelopen week toen wij op vakantie in Duitsland waren vlogen er zó veel pollen door de lucht dat ik toch jeukende ogen kreeg. Een zonnebril bood uitkomst inderdaad. 's Avonds prikte het dan nog een beetje, maar het was goed te doen. Ik ben blij dat ik dat niet dagelijks heb :-)

 9. Je boft inderdaad echt met alleen augustus en september. Nou ja, boffen.. Ik bof nog meer, want ik heb er helemaal geen last van gelukkig. Mijn man daarentegen wel. Bij hem begint het al in maart en gaat het zo door tot september/oktober. Heel irritant en ik ben blij dat ik er geen last van heb.

 10. Ik ben allergisch voor graspollen en gebruik MSN in combinatie met allergie medicatie. Ik bemerk dat wanneer ik voldoende groenten eet (minstens 900 gram verspreid over de dag) en minder vlees en bewerkte voeding eet, dat ik minder last heb van hooikoorts en andere allergieën en dus minder vaak medicatie hoef in te nemen.

 11. Voor mij is het hooikoortsseizoen alweer achter de rug. Ik heb alleen last van Elzen- en Berkenpollen en dat is eind-februari en halverwege mei op z'n ergst. Echte hooikoortsmedicijnen hielpen niet. Sinds ik niet meer op kantoor werk en m'n bed open laat liggen en geen wasverzachter gebruik en geen pils drink red ik het zonder medicijnen. Bij het LUMC kan je goed zien welke pollen in welke periode actief zijn.

 12. Altijd gedacht dat mijn man zich aanstelde totdat ik het vier jaar geleden na de komst van Jip ook kreeg. Vooral pijn in mijn lijf en tranende ogen. Ik gebruik zo min mogelijk medicatie maar essentiële oliën op mijn lijf en in de diffuser helpen mij door het seizoen. Wat een drama is het!

  • Mannen kunnen ook aanstellerig overkomen Esther : ) Mijn man heeft het er nu nog steeds over dat ik ooit dacht dat hij zich aanstelde, en een fikse blindedarmontsteking bleek te hebben....

 13. Ik heb het ook...
  Met fertiliteit mocht ik geen anti-histaminica nemen, verschikkelijke jaren gehad, kreeg er ook ook altijd sinusitis door... gelukkig heb ik dit jaar (verplichte) pauze)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder