Reacties

Huilen met lenzen?+ Contactlenzen online bestellen — 63 reacties

 1. Ik ga gewoon naar de opticien en laat 1x per jaar mijn ogen nazien. Er word daar ook op eventuele veranderingen en afwijkingen gelet en dat vind ik een veilig idee en daar betaal ik ook graag extra voor. Ik draag al 37 jaar contactlenzen en heb ze nooit online besteld.

  • Het heeft zeker meerwaarde als je ogen door een expert even goed kunnen worden nagekeken. Je kunt dus ook en - en doen. Apart betalen voor zo'n consult en de lenzen online bestellen.

 2. Ik heb zelf geen lenzen en ook geen bril. Mocht ik het ooit nodig hebben dan ga ik gewoon kijken wat het beste bij mij past. Ik heb meerdere oogtesten gedaan maar tot nu toe 0 afwijking dus dat is erg fijn.

  • Balen zeg! En maakt het dan nog uit of je zachte of harde lenzen in je oog probeert te doen? Harde gaat vaak makkelijker is mijn ervaring, ook al vind ik ze wel rottiger zitten.

 3. Ik draag af en toe lenzen, maar altijd v d opticien. Controle is zo belangrijk! Ik vind het ook eerlijk gezegd geen goede zaak om reclame te maken voor online of Kruidvat lenzen. Veel jij eten kopen vanwege de prijs hun lenzen online zonder controle tussendoor.
  Ik heb lenzen vanaf mijn 12e gehad, en in mijn studietijd ben ik slordig geweest met controles e.d. het heeft me bijna blind gemaakt.

  Een vriendin v m is oogarts en die ziet alle ellende van losse lenzen zonde controles.

  Mij advies is: niet doen!

  De opticien kan ze ook eerder bestellen als jij eerder belt en ze opsturen aan jou.

  • Controles blijven inderdaad altijd belangrijk als je lenzen draagt. Ook als je ze online koopt. Maar je kunt dus beide doen: een losse controle doen en daarvoor betalen en je lenzen online kopen.

 4. Ik draag al sinds mijn twaalfde een bril en heb er nog nooit aan gedacht om lenzen te proberen. Denk dat ik het niet echt durf om zo aan mijn ogen te komen. Klinkt misschien wat stom

 5. Wat handig artikel! Alleen durf ik niet contactlenzen te dragen. De tranen komen snel uit bij mij. (huilbak ben ik) Ik draag nog geen bril en ook geen contactlenzen maar als nodig, denk ik dan ga ik voor bril.

 6. Hmmmm. Ik ga binnenkort een ander montuur krijgen. Ik gebruik de bril eigenlijk alleen maar voor bij autorijden of als ik achterin een zaal zit en vooraan de presentatie wil zien. Daarentegen merkte ik bij de laatste oogmeting (alweer een aantal jaar geleden) dat mijn 'min' (erg kleine afwijking) meer richting 'plus' aan het gaan is. Tja, met de jaren veranderen je ogen ook. Ik kan net als iemand anders die hier ook reageerde heel moeilijk iets in mijn oog krijgen. Ik durf het gewoon niet. Blijf mijn oog maar knipperen.

  • De reflex van je oog om dicht te gaan als iemand of je zelf er iets in wil doen is herkenbaar. Maar toch is het vrij makkelijk aan te leren om lenzen in te doen is mijn ervaring.

 7. Ik gebruik bijna geen lenzen, maar alleen daglenzen eens per jaar. Ik laat me altijd checken door een opticien. Ik koop bijna nooit lenzen online. Mijn ogen zijn ernstig gevoelig. Ik koop alleen bij een erkende site van ziekenhuizen bijv. Een goede artikel heb je geschreven.

  • Is hij dan niet bang dat hij ze verliest in het water? Ik durf alleen maar met mijn bril op te zwemmen en niet met lenzen. En met bril is zeker ook niet ideaal...

 8. Volgens mij zou ik ze niet online durven bestellen. Ik draag altijd mijn bril (behalve met zwemmen, dat doe ik half blind). Ik voel me zonder bril op de één of andere manier altijd maar half aangekleed. Bijkomend voordeel: mijn bril maskeert mijn wallen. Zie ik er gelijk een stuk gezonder uit.

 9. Ik heb lenzen op medische voorschrift ( zonder zie ik totaal niks) en zijn speciaal aangepast, ze komen via het ziekenhuis. Ze zijn groot en doordat ze niet altijd meteen pijnloos zitten, gebruik ik veel lenzen vloeistof, dit kost me een vermogen ( ik heb weer speciaal vloeistof, want niet ieder vloeistof kan ik hebben) en sinds kort koop ik deze in bulkvoorraad online, dit scheelt me een hoop kosten.

 10. Contactlenzen moet vooral oppassen. Broer had ook lenzen. Maar gaat via toen zk. Later kreeg last zijn ogen. Verschillende lenzen gehad. Nu heeft allang bril. Zijn ogen gaat achteruit. Heeft reden.... Ook staar gehad. De éne oog dan. Daaraan is ook opereert. Maar nu heeft zijn andere oog begint al te komen. Door de ziekte van anders heeft ook met ogen mee te maken. Ik draag zelf bril. Ferry ook. Fijn weekend.

  • Ik heb daglenzen. Na een periode van 35 jaar gewone, harde lenzen. Niet erg milieuvriendelijk, maar ik heb nooit meer last van allerlei ongemakken aan mijn ogen die bij de gewone lenzen nog al eens voorkomen; zeker vanaf een bepaalde leeftijd. Ik betaal graag wat meer omdat ik het belangrijk vind dat de opticien regelmatig mijn ogen controleert.

  • Het is zeker belangrijk om je ogen regelmatig te laten controleren als je lenzen draagt. Als je ze online bestelt, kun je gelukkig ook losse consulten betalen bij een opticien. Zodat je alsnog ook die controles kunt hebben.

 11. Aangezien mijn ogen erg ontstekingsgevoelig zijn, en ik nog wat gekke afwijkingen heb, ga ik één keer per acht a negen maanden naar de opticien. Voor de veiligheid.
  Eigenlijk moet ik elk half jaar, maar aangezien ik regelmatig mijn bril op heb, doe ik soms iets langer dan een maand met een paar lenzen. (qua tijd dan, niet qua dragen).

 12. Ik draag vanaf mijn veertiende een bril min 5 en cilindrisch. Ik heb mijn bril nodig om de lenzen te zoeken zei ik spottend, ben er nooit aan begonnen. Inmiddels beiderzijds aan staar geopereerd en leef sinds kort met min 2 en cilindrisch. Ik ben 70 en heb heel wat brillen op mijn neus gehad. Zelf zou ik dergelijke zaken nooit online kopen.

 13. Helaas is lenzen het niet voor mij.. moet bij een cilinder in bij beide ogen en ik kan er niet mee achter de laptop werken ( als secretaresse doe ik dit dagelijks), dan blijven ze draaien wat voor mij niet fijn kijkt.

  Afgelopen zomer ruim 8 weken geprobeerd met diverse lenzen maar helaas, ben overgeleverd aan m'n bril..

  Toch was ik dan voorstander van bij de Specsavers. Gewoon ruim op tijd nieuwe bestellen dan hoef je ook niet weken te wachten😊
  Daarom zou ik ook nooit online een bril kopen... Liever wat meer betalen en dat ie direct goed zit 😊😊

  • Achter mijn computer vind ik een bril inderdaad ook fijner dan lenzen. Het is toch net alsof je ogen droger worden van het kijken op het scherm.

 14. Ik heb mijn ogen een paar jaar geleden laten laseren, dus heb gelukkig geen lenzen meer nodig! Toen ik ze nog droeg had ik daglenzen en deze heb ik een tijdje bij Kruidvat gekocht, maar was uiteindelijk goedkoper uit als ik ze thuis liet bezorgen door de opticien. Geen idee meer welke dit was overigens! Maar daarbij waren ook meteen mijn ogen opgemeten, dus dat was een makkelijke en fijne optie.

 15. "dat ik er zonder mijn bril uitzie alsof ik de wereld ‘een groot wonder’ vind." Serieus? De grapjas, hahaha. Afijn. Ik draag zelf al jaren een bril voor ver zien (autorijden en dergelijke). Bij de opticien begonnen ze over eventueel een bril voor dichtbij, maar serieus. Ik vind het echt niet nodig. Aan contactlenzen krijg je mij niet. Veel te eng om zo'n ding in mijn oog te doen. Yep, dat vind ik spannend.

 16. Handige informatie! Ik heb al tien jaar een bril, die ik altijd op heb. Soms overweeg ik lenzen, maar de bril wint het toch altijd voor mij.

  • Mijn jongste zusje heeft dat ook laten doen en is er ook heel blij mee. Het lijkt me ook wel fijn, niet langer dat gepriegel met die lenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder