Huilen met lenzen?+ Contactlenzen online bestellen

contact lenzen online kopen

Kun je huilen met lenzen in?

Soms overkomt het je gewoon.

Meer over huilen met lenzen en online lenzen bestellen in deze post!

Waarom ik contactlenzen draag

Ik draag contactlenzen.

Bijvoorbeeld naar dansles.

En als ik ergens naar toe ga. De reden is simpel: ijdelheid. Ik vind mezelf er leuker uitzien met contactlenzen. Als tiener baalde ik altijd als een stekker dat ik een bril moest dragen. En ik was dan ook dolblij toen ik op mijn achttiende lenzen kreeg. Hoewel mijn man graag beweert dat ik er zonder mijn bril uitzie alsof ik de wereld 'een groot wonder' vind. En dat bedoelt hij niet vleiend vrees ik. Maar dit terzijde.

Contactlenzen kopen: online is voordeliger

Ik heb mijn lenzen laten aanmeten door een plaatselijke opticien. Maar toen mijn lenzen op waren, heb ik online nieuwe gekocht. Niet omdat ik niet tevreden was met die opticien, maar omdat het makkelijker en sneller was om mijn nieuwe contactlenzen online te bestellen. Bij de opticien moet ik vaak anderhalve week wachten.

De contactlenzen die ik online bestelde had ik binnen een paar dagen binnen. Maar bovenal was ik echt veel en veel goedkoper uit door mijn contactlenzen online te kopen. Zelfs als ik er een betaald consult voor mijn ogen bij optel ben ik online nog goedkoper uit. Op mijn review blog schreef ik daar een post over. Je vindt daar ook de berekeningen die ik maakte om tot deze conclusie te komen.

Wat heb je nodig om online lenzen te kopen?

Voordelig online contactlenzen en lenzenvloeistof bestellen is niet moeilijk. Wel is het belangrijk om bepaalde gegevens bij de hand te hebben, zodat je de lenzen kunt bestellen die passen bij jouw ogen. Zo moet ik bijvoorbeeld altijd de volgende gegevens invullen voor mijn torische lenzen:

 1. Sterkte
 2. Radius
 3. Diameter
 4. Cylinders
 5. Asax

En deze informatie moet je per oog beschikbaar hebben, want die kan verschillen. Maar als je geen cylinder nodig hebt dan hoef je bijvoorbeeld alleen maar je sterkte per oog te weten en de diameter.

N.B. Je kunt niet 'het recept' van je bril gebruiken om lenzen te bestellen overigens. Ze zijn heel verschillend. Een bril zit zo'n 12 milimeter van je ogen af, terwijl lenzen direct op je ogen zitten. Je hebt dus voor lenzen een apart voorschrift nodig.

12 Voordelen van contactlenzen

Contactlenzen hebben een aantal voordelen. Kijk maar:

 1. Ze veranderen niets aan je gezicht.
 2. Je hebt geen aparte leesbril nodig. Je kunt zogenoemde multifocale contactlenzen kopen en dan heb je dat gedoe niet.
 3. Ze beslaan niet als je de oven of vaatwasser opent!
 4. Ze beslaan niet als je vanuit de kou een warm huis binnenstapt.
 5. Je kunt lenzen bestellen in verschillende kleuren. Er zijn zelfs aparte motieven zoals tijgerogen.
 6. Geen gedoe om een leuk montuur uit te zoeken. Dat valt namelijk nog niet mee.
 7. Geen gedoe met brillen die afzakken of aan de achterkant klemmen bij je oor, waardoor je van die deukjes krijgt. Als je een bril hebt die dat doet, weet je precies wat ik bedoel.
 8. Je blikveld is helemaal vrij: geen beperking van de randen van je montuur.
 9. Als het regent kun je gewoon nog goed zien. Bij een bril wordt het zicht dan moeilijk door de regendruppels op je glazen.
 10. Huilen met lenzen gaat makkelijker dan met een bril op.
 11. Contactlenzen zijn tijdloos, terwijl een bril vaak tijdgebonden is. Soms kan je aan de bril die iemand draagt zien in welk jaar de foto is genomen....
 12. Contactlenzen geven het meest natuurlijke zicht.
 13. Je kunt allerlei leuke zonnebrillen dragen als je lenzen hebt.

Waarom ik ook nog een bril draag

Hoewel contactlenzen dus duidelijk heel veel voordelen hebben, draag ik thuis ook vaak een bril. Zeker als ik achter mijn computer zit en aan mijn blogs werk. Ook heb ik de neiging om na een drukke dag, mijn lenzen uit te doen zoals anderen hun nette kleding verwisselen door een joggingbroek hun werkdag. Het is net alsof een bril relaxter voelt.

Huilen met lenzen

huilen met lenzen

Huilen met lenzen. Doe jij het weleens? Soms overkomt het je gewoon. Huilen met lenzen vind ik best verrassend. Blijkbaar kunnen tranen prima dwars door lenzen rollen. Als ik huil terwijl ik lenzen in heb, dan heb ik altijd het gevoel dat de lenzen mooi veel vocht krijgen. En dat huilen met lenzen in die zin eigenlijk gunstig is. Zo krijg ik minder snel droge ogen.

Huilen met contactlenzen: aandachtspunten

 • Ben je aan het huilen met contactlenzen in? Let er dan op dat je niet in je ogen wrijft. Dan kun je de lens per ongeluk van de plek schuiven of beschadigen.
 • In principe blijven contactlenzen gewoon netjes in je oog zitten als je huilt. Je hoeft dus niet bang zijn dat je ze uit je oog huilt als het ware.
 • Als je lang en veel hebt gehuild kan het een goed idee is om je lenzen daarna even schoon te maken om eventuele eiwitaanslag te verwijderen.

Samenvattend

Contactlenzen bieden veel vrijheid: ze veranderen niet hoe je eruit ziet, en zijn praktisch. Als je eenmaal de sterkte en andere specificaties weet die je nodig hebt, kun je contactlenzen heel makkelijk online bestellen. En dan ben je vaak voordeliger uit. In deze post kon je lezen welke informatie handig is om bij de hand te hebben als je online lenzen gaat bestellen. En hoe het zit met huilen met lenzen!

Hoeveel je moet weten is afhankelijk van je oogafwijking.

Zie ook mijn post Bril kopen en Middagdutje met lenzen?

Hoe en waar koop jij je contactlenzen?

P.S. Volgens ene dr. Bates kun je helemaal van je bril en/of lenzen afkomen met zijn Bates methode. Is dat terecht? Lees nu mijn blogpost hierover.

Vergelijkbare berichten

63 reacties

 1. Ik ga gewoon naar de opticien en laat 1x per jaar mijn ogen nazien. Er word daar ook op eventuele veranderingen en afwijkingen gelet en dat vind ik een veilig idee en daar betaal ik ook graag extra voor. Ik draag al 37 jaar contactlenzen en heb ze nooit online besteld.

  1. Het heeft zeker meerwaarde als je ogen door een expert even goed kunnen worden nagekeken. Je kunt dus ook en - en doen. Apart betalen voor zo'n consult en de lenzen online bestellen.

 2. Ik heb zelf geen lenzen en ook geen bril. Mocht ik het ooit nodig hebben dan ga ik gewoon kijken wat het beste bij mij past. Ik heb meerdere oogtesten gedaan maar tot nu toe 0 afwijking dus dat is erg fijn.

 3. haha ik vond het zo kut, ik kan ze namelijk niet inkrijgen. En normaal zeggen ze oefening baart kunst, maar helaas in mijn geval niet. Het lukt niet met mijn handen :(

  1. Balen zeg! En maakt het dan nog uit of je zachte of harde lenzen in je oog probeert te doen? Harde gaat vaak makkelijker is mijn ervaring, ook al vind ik ze wel rottiger zitten.

 4. Ik draag af en toe lenzen, maar altijd v d opticien. Controle is zo belangrijk! Ik vind het ook eerlijk gezegd geen goede zaak om reclame te maken voor online of Kruidvat lenzen. Veel jij eten kopen vanwege de prijs hun lenzen online zonder controle tussendoor.
  Ik heb lenzen vanaf mijn 12e gehad, en in mijn studietijd ben ik slordig geweest met controles e.d. het heeft me bijna blind gemaakt.

  Een vriendin v m is oogarts en die ziet alle ellende van losse lenzen zonde controles.

  Mij advies is: niet doen!

  De opticien kan ze ook eerder bestellen als jij eerder belt en ze opsturen aan jou.

  1. Controles blijven inderdaad altijd belangrijk als je lenzen draagt. Ook als je ze online koopt. Maar je kunt dus beide doen: een losse controle doen en daarvoor betalen en je lenzen online kopen.

 5. Ik draag al sinds mijn twaalfde een bril en heb er nog nooit aan gedacht om lenzen te proberen. Denk dat ik het niet echt durf om zo aan mijn ogen te komen. Klinkt misschien wat stom

 6. Wat handig artikel! Alleen durf ik niet contactlenzen te dragen. De tranen komen snel uit bij mij. (huilbak ben ik) Ik draag nog geen bril en ook geen contactlenzen maar als nodig, denk ik dan ga ik voor bril.

 7. Ik heb gewoon een bril. Mijn vrouw heeft eens lenzen gehad en dat gepriegel in het oog lijkt me alleen maar doodeng. Bovendien heb ik een lage sterkte en kan ik ook zonder bril nog wel vrij snel zien dus bij regen doe ik hem even af

 8. Hmmmm. Ik ga binnenkort een ander montuur krijgen. Ik gebruik de bril eigenlijk alleen maar voor bij autorijden of als ik achterin een zaal zit en vooraan de presentatie wil zien. Daarentegen merkte ik bij de laatste oogmeting (alweer een aantal jaar geleden) dat mijn 'min' (erg kleine afwijking) meer richting 'plus' aan het gaan is. Tja, met de jaren veranderen je ogen ook. Ik kan net als iemand anders die hier ook reageerde heel moeilijk iets in mijn oog krijgen. Ik durf het gewoon niet. Blijf mijn oog maar knipperen.

  1. De reflex van je oog om dicht te gaan als iemand of je zelf er iets in wil doen is herkenbaar. Maar toch is het vrij makkelijk aan te leren om lenzen in te doen is mijn ervaring.

 9. Ik gebruik bijna geen lenzen, maar alleen daglenzen eens per jaar. Ik laat me altijd checken door een opticien. Ik koop bijna nooit lenzen online. Mijn ogen zijn ernstig gevoelig. Ik koop alleen bij een erkende site van ziekenhuizen bijv. Een goede artikel heb je geschreven.

  1. Is hij dan niet bang dat hij ze verliest in het water? Ik durf alleen maar met mijn bril op te zwemmen en niet met lenzen. En met bril is zeker ook niet ideaal...

 10. Volgens mij zou ik ze niet online durven bestellen. Ik draag altijd mijn bril (behalve met zwemmen, dat doe ik half blind). Ik voel me zonder bril op de één of andere manier altijd maar half aangekleed. Bijkomend voordeel: mijn bril maskeert mijn wallen. Zie ik er gelijk een stuk gezonder uit.

 11. Ik heb lenzen op medische voorschrift ( zonder zie ik totaal niks) en zijn speciaal aangepast, ze komen via het ziekenhuis. Ze zijn groot en doordat ze niet altijd meteen pijnloos zitten, gebruik ik veel lenzen vloeistof, dit kost me een vermogen ( ik heb weer speciaal vloeistof, want niet ieder vloeistof kan ik hebben) en sinds kort koop ik deze in bulkvoorraad online, dit scheelt me een hoop kosten.

 12. Contactlenzen moet vooral oppassen. Broer had ook lenzen. Maar gaat via toen zk. Later kreeg last zijn ogen. Verschillende lenzen gehad. Nu heeft allang bril. Zijn ogen gaat achteruit. Heeft reden.... Ook staar gehad. De éne oog dan. Daaraan is ook opereert. Maar nu heeft zijn andere oog begint al te komen. Door de ziekte van anders heeft ook met ogen mee te maken. Ik draag zelf bril. Ferry ook. Fijn weekend.

  1. Ik heb daglenzen. Na een periode van 35 jaar gewone, harde lenzen. Niet erg milieuvriendelijk, maar ik heb nooit meer last van allerlei ongemakken aan mijn ogen die bij de gewone lenzen nog al eens voorkomen; zeker vanaf een bepaalde leeftijd. Ik betaal graag wat meer omdat ik het belangrijk vind dat de opticien regelmatig mijn ogen controleert.

  2. Het is zeker belangrijk om je ogen regelmatig te laten controleren als je lenzen draagt. Als je ze online bestelt, kun je gelukkig ook losse consulten betalen bij een opticien. Zodat je alsnog ook die controles kunt hebben.

 13. Aangezien mijn ogen erg ontstekingsgevoelig zijn, en ik nog wat gekke afwijkingen heb, ga ik één keer per acht a negen maanden naar de opticien. Voor de veiligheid.
  Eigenlijk moet ik elk half jaar, maar aangezien ik regelmatig mijn bril op heb, doe ik soms iets langer dan een maand met een paar lenzen. (qua tijd dan, niet qua dragen).

 14. Ik draag vanaf mijn veertiende een bril min 5 en cilindrisch. Ik heb mijn bril nodig om de lenzen te zoeken zei ik spottend, ben er nooit aan begonnen. Inmiddels beiderzijds aan staar geopereerd en leef sinds kort met min 2 en cilindrisch. Ik ben 70 en heb heel wat brillen op mijn neus gehad. Zelf zou ik dergelijke zaken nooit online kopen.

 15. Helaas is lenzen het niet voor mij.. moet bij een cilinder in bij beide ogen en ik kan er niet mee achter de laptop werken ( als secretaresse doe ik dit dagelijks), dan blijven ze draaien wat voor mij niet fijn kijkt.

  Afgelopen zomer ruim 8 weken geprobeerd met diverse lenzen maar helaas, ben overgeleverd aan m'n bril..

  Toch was ik dan voorstander van bij de Specsavers. Gewoon ruim op tijd nieuwe bestellen dan hoef je ook niet weken te wachten😊
  Daarom zou ik ook nooit online een bril kopen... Liever wat meer betalen en dat ie direct goed zit 😊😊

  1. Achter mijn computer vind ik een bril inderdaad ook fijner dan lenzen. Het is toch net alsof je ogen droger worden van het kijken op het scherm.

 16. Ik heb mijn ogen een paar jaar geleden laten laseren, dus heb gelukkig geen lenzen meer nodig! Toen ik ze nog droeg had ik daglenzen en deze heb ik een tijdje bij Kruidvat gekocht, maar was uiteindelijk goedkoper uit als ik ze thuis liet bezorgen door de opticien. Geen idee meer welke dit was overigens! Maar daarbij waren ook meteen mijn ogen opgemeten, dus dat was een makkelijke en fijne optie.

 17. "dat ik er zonder mijn bril uitzie alsof ik de wereld ‘een groot wonder’ vind." Serieus? De grapjas, hahaha. Afijn. Ik draag zelf al jaren een bril voor ver zien (autorijden en dergelijke). Bij de opticien begonnen ze over eventueel een bril voor dichtbij, maar serieus. Ik vind het echt niet nodig. Aan contactlenzen krijg je mij niet. Veel te eng om zo'n ding in mijn oog te doen. Yep, dat vind ik spannend.

 18. Handige informatie! Ik heb al tien jaar een bril, die ik altijd op heb. Soms overweeg ik lenzen, maar de bril wint het toch altijd voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.