Reacties

Middagdutje: wel of niet? — 44 reacties

 1. Ik ben dol op slapen, vooral 's middags! Heerlijk, op mijn vrije middag, of in het weekend, zeker als het slecht weer is. Met een boek of tijdschrift naar bed, en dan inslapen, je nog eens omdraaien terwijl de regen tegen het raam klettert... Dan houd ik het alleen niet bij een half uur!
  Maar eigenlijk vind ik het zonde van de tijd - én ik slaap soms 's nachts slecht.

 2. Sinds ik de tweede hebhuwr geen middagdutjes meer. De oudste vond het heerlijk en had het ook echt nodig die dutjes, en dan kon iknook wel eens op de bank kruipen. Vooral toen ik weer zwanger was. Maar met de komst van de tweede kwam hier al snel een eind aan. Hij wilde gewoon niet gaan slapen, en als het wel lukte dan sliep hij snachts niet. Heb het toen helaas maar heel snel afgeschaft haha.

 3. Ik doe eigenlijk nooit een middagdutje. Soms wel even tijd voor mezelf na het eten. Maar met 2 jonge kinderen in huis lukt dat vaak niet. De jongste doet af en toe nog een dutje en die tijd gebruik ik vaak om klusjes te doen waarbij het handig is om geen kinderen om me heen te hebben.

 4. Ik zweer bij middagdutjes nu ik zwanger ben! Nou ja zweer, ik weet dat het beter is om mijn rustmoment te pakken anders kak ik vroeg op de avond in. Ik denk dat ik de komende paar maanden nog wel stiekem middagdutjes doe.

 5. Als ik dutje doe kan dat alleen in bed en dan wordt ik ook echt duf wakker. In stoel in slaap vallen gebeurt wel eens buiten onder de parasol maar dan wordt ik wakker met 2 totaal slapende armen. Mijn nek komt dan kennelijk in een dusdanige stand dat er iets afknijpt. Dat iemand even zo kan dutten is echt het enige waar ik jalours op ben.

  • Als je duf wakker wordt, dan kan dit dus komen doordat je te lang hebt geslapen. Het is blijkbaar belangrijk dat zo'n dutje niet meer dan 20 minuten duurt.

 6. Zo vaak als het lukt, doe ik overdag een dutje, van zo'n anderhalf uur. En ja, ook 's nachts slaap ik met gemak nog acht uren. En nee, heel 'oud' ben ik nog niet, 36 jaar is niet oud, toch ? ;-)

 7. Ja, af en toe. Als de kleine gaat slapen. Maar eigenlijk wil liever de gewoonte maken dat ik 20 min ga mediteren. Dat is nog veel effectiever. Liefs, Eva

  • 20 minuten mediteren spreekt mij ook meer aan. Ik vind het lastig om zo maar midden op de dag te gaan slapen. Slapen hoort voor mij nu echt bij de nacht.

 8. Zo'n powernap overkomt me meer dan dat ik zoiets op een vooraf gepland tijdstip doe. Middag of avond, maakt niet uit. Meestal geef ik er wel even aan toe, anders blijft het worstelen :).

 9. Ik heb de neiging om door te gaan als ik echt aan het werk ben, zeker als dat buitenshuis is. Maar ik vind het ook heeeerlijk om een middagdutje te doen, als de zon schijnt helemaal. Ben ik net een poes die zich opkrult in het kleinste straaltje.

 10. Ik vind het heerlijk, na het middageten een half uurtje op de bank. Een echt "doezelslaapje" is het dan. Ik slaap niet echt vast, maar lig lekker een beetje te mijmeren...Toen de kinderen klein waren lukte dat niet, maar nu ze de hele dag op school zijn, neem ik het er even van. En ik knap er echt van op!
  Als ik in bed ga liggen slaap ik wel heerlijk, maar kan moeilijk uit bed komen!

 11. Mijn 'slaaptijd' is tussen 14.00 en 15.00 (niet geheel toevallig ook weer wakker vlak voordat er kinderen moeten worden opgehaald). Ik heb dat vaak ook echt nodig. Ik lig lekker op de bank en slaap ook echt. Mijn interne wekker zorgt er voor dat het nooit langer dan 50 minuten is, maar als mijn lijf echt niet meewerkt ga ik vaak eerder liggen.

 12. Hier zijn veel bedrijven tussen 12 en 2 uur 's middag gesloten. Toch is dat voor veel werknemers de tijd om hun kinderen van school naar huis te brengen, hier is alleen 's morgen school en wordt er niet gefietst. Dan thuis eten en weer aan het werk. Voor de mensen die geen kinderen, of al veel oudere kinderen hebben is het heel gewoon buiten de deur te lunchen, dus dan heb je je tijd ook wel nodig. Wij hebben er binnen het bedrij voor gekozen om maar een uur lunchpauze te nemen. Dat betekent dat wijzelf, man en ik, meestal achter ons buro blijven, eten en een beetje krantje lezen, en dat het personeel meestal of een kamer in het donker opzoekt, of buiten onder de boom gaat liggen slapen. Ik kan daar soms jaloers op zijn, ze lijken op commando te kunnen slapen.
  In het weekend ga ik wel vaak tussen de middag lekker naar binnen, beetje tv kijken en een klein tukje doen. Heerlijk, net of je 2 dagen in een hebt ;)

 13. Aan slapen overdag heb ik een enorme hekel, hoe moe ik ook ben, ik zal nooit nooit nooit gaan slapen, tenzij ik doodziek ben. De keren dat ik het wel deed voelde ik me namelijk zooo beroerd als ik wakker werd, zo'n akelig gevoel, een hartslag van weet ik hoe hoog en volledig de weg kwijt. Nee hoor, voor mij geen middagdutjes, brrrrrr...

 14. Ik doe eigenlijk nooit een middagdutje of powernap. Ik op 4 van de 5 werkdagen, en op mijn vrije dag doe ik heel veel andere dingen. Ik zou dus ook niet weten wanneer ik het zou moeten doen

 15. Voor mij is een middagdutje echt een must. Sterker nog: zonder dutje slaap ik 's nachts ook slechter. Ik heb gewoon die pauze nodig. En ehm...die van mij duurt tot ik vanzelf weer wakker word. Dat is de ene keer een half uur en de andere keer twee uur;). Ik zet geen wekker, want dan kan ik niet slapen vanwege het idee dat het toch maar even kan en ik dan net zo goed nu nog.... kan doen.

 16. Tegenwoordig heb ik slaapdrang rond 14 uur. Voor die tijd eet ik warm en ik weet dat het daarmee te maken heeft. Zeker als ik een glas wijn bij het eten drink. ;-) Voordeel is dat ik een bedstee-achtige situatie heb. Met 4 stappen lig ik -zonder ook maar een deur te openen- op bed. En een half uurtje later ben ik daar dan wel weer klaar mee. Gebeurt niet dagelijks maar meer dan af en toe.

 17. Oh, heerlijk! Ik ben dol op middagdutjes! Door de week werk ik dus dan kan het niet. Maar in het weekend (als ik het 's avonds laat gemaakt heb) vind ik het heerlijk. Ik kruip ook echt in bed en slaap dan zeker een uur.

 18. Wat een interessant stuk om te lezen. Ik wist niet dat dat de reden was dat je je beroerd kunt voelen na een dutje. Ik doe eigenlijk nooit dutjes in Nederland, behalve misschien wanneer ik ziek ben. Wanneer ik op vakantie ben daarentegen, dan doe ik wel vaak na de lunch even een kort dutje. Heerlijk vind ik dat dan.

 19. Ooooh dat misselijk wakker worden herken ik nog wel. Maar heel soms - met name als ik niet lekker ben - is slapen overdag wel fijn. Maar bij 10 of 20 minuten lukt het niet, dan val ik nog niet eens in slaap. Handig om hier over te lezen en ook de ervaringen van anderen trouwens. Ik doe het in ieder geval eigenlijk niet meer. Tenzij ik dus ziek ben maar dat is weer een heel andere situatie.

 20. hier is het verplicht smiddags plat anders red ik het helemaal niet aangezien ik snachts niet kan slapen. mijn man en kids slapen vrijwel snel als ze thuis komen en ik maak ze wakker als we gaan eten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder