Reacties

Dromenvangers maken of kopen + 10 x ophangen — 30 reacties

 1. Mogelijk dat ik de afgelopen jaren onder een steen geleefd heb, al geloof ik dat zelf niet, maar ik had nog nooit gehoord van een dromenvanger. Heb het even nagezocht, maar het woord heeft de laatste editie van "Het Groene Boekje" (nog) niet gehaald.
  Misschien lijk ik in dat opzicht toch ook een beetje teveel op mijn grootvader (1881-1961) die de verhalen over 'witte wieven' en 'voorspooksels' die in zijn jeugd nog volop de ronde deden, ook maar onzin vond en weet aan een overmaat aan fantasie. Hij kon smakelijk lachen om iemand uit zijn jeugd die een nacht gewaakt had bij een gebroken raampje in de koestal, met als doel te voorkomen dat heksen er door naar binnen konden komen en de koeien zou 'beheksen waardoor ze geen melk meer gaven of dat melk niet meer goed zou boteren. Die heks kon zich de moeite besparen, want een slot zat er op geen enkele deur; ze hoefde alleen maar de klink op te lichten om binnen te komen.
  Met een droom kun je leren leven, maar vangen kun je hem nergens mee. Dus zeg ik in navolging van mijn opa dat iemand die dat gelooft het slachtoffer is van zijn of haar eigen fantasie.

 2. Wat zijn dromenvangers toch tof! Ik zie mezelf er nog wel eentje maken met onze dochters als ze wat groter zijn en nare dromen hebben. Een mooi ritueel om samen te doen en zo enge dromen te vangen!

 3. Leuk om hier meer over te lezen! Ik geloof niet in de werking ervan, maar vind het er wel heel mooi uitzien, dus zou het best ophangen :) Leuk dat je ook een boek en kleurboek noemt!

 4. dromenvangers...ik ben natuurlijk een oernuchtere koe...ik noem het stofvangers...ik legde wel poppetjes onder de kussens die boze dromen wegjoegen, dat dan weer wel

 5. Wat een lekker informatief artikel, antwoord op alles. Je kunt direct aan de slag met je eigen dromenvanger en als je dat niet wilt, krijg je genoeg opties waar je ze kunt komen én tegen verschillende tarieven. Ehm, ik ga maar voor de aanschaf ;-)

 6. Ik knutsel van alles maar ik heb nog nooit een dromenvanger gemaakt. Wie weet, doe ik dat nog wel eens. Maar ik heb eigenlijk nooit nare dromen, gelukkig.

  Toen mijn dochter als kind enge dromen had, ben ik naar het sprookjesbos gefietst. Daar zag ik een fee die me een flesje anti-dromen spray gaf. Voor het slapen gaan, even sprayen. Het hielp écht!

  Ik heb haar pas toen ze groot was verteld dat ik nooit naar het sprookjesbos gefietst ben. En dat de anti-dromen spray gewoon een leeg monstertje van parfum was met een water er in en een glittersticker er op :-)

 7. Ieder zn ding natuurlijk maar een dromenvanger zou ik niet zo snel ophangen, maar wellicht als het voor iemand helpt zoals je kind dan wel

 8. Toen ik nog thuis woonde hing er een dromenvanger onder mijn raam. Een prachtig ding. Ik heb eigenlijk geen idee wat er mee gebeurd is. Daarnaast hing mijn windgong. Misschien heeft mijn moeder deze ooit weggegooid tijdens het schoonmaken?? Een leuk idee om er met de kids zelf een te maken op een druilerige zondagmiddag. Sommige die je ziet zijn ware kunstwerkjes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>