Reacties

Quilt als wandkleed: niet gelukt : ( — 28 reacties

 1. Misschien is het een idee om het kleed in te lijsten? Met een mooie witte lijst eromheen of vastspijkeren op een dunne houten plank? Ik denk dat het wel heel mooi kan zijn, zo tussen de ramen in. :D

 2. Aaaargh, vastspijkeren. Zelfs voor een Actionquilt is dat een te gruwelijk lot ;)
  Een wandquilt maak je door een tunnel aan de achterkant te maken en daar een lat of stok door te steken. Dan hangt ie recht maar het blijft stof en meestal gaat ie niet helemaal glad hangen. Hoe groter hoe meer golven zeg maar. Hier zie je een foto er vanhttps://stofgenoeg.files.wordpress.com/2012/12/cimg2187.jpg?w=593&h=567 Ik heb zelf in de Doe het zelf een metalen uitschuifbaar gordijnophanglatje gekocht met in de uiteinden gaatjes waar spijkertjes door kunnen. Sorry voor de onhandige omschrijving, ik kom even niet op het juiste woord ;)

  • Bedankt voor het plaatje! Dat is heel duidelijk. Wel balen dat ik dan alsnog moet proberen te naaien, maar het is natuurlijk wel een goede manier om de quilt als quilt te behouden en tegelijkertijd geschikt te maken als wandkleed.

  • Mijn moeder hangt ook kleden aan de wand, zij maakt een tunnel mbv strijklint (hoe heet dat ook al weer kan er niet op komen hihi) je doet het ertussen en je strijkt het vast en voilla een tunnel. Wel een stok idd onder en boven, dan blijft het mooi hangen.Ik hoop alleen wel dat de deken niet te zwaar is, anders is een 'plaktunnel' misschien snel weer open door de zwaartekracht..

 3. Stof heeft inderdaad ondersteuning van een lat nodig
  niet alleen aan de boven kant maar ook aan de onderkant.
  Die onderste moet bij zo'n quilt flink zwaar zijn om de boel strak te houden.
  Je zou er ook een rijtje gewichtjes aan kunnen hangen, zoals voor tuintafelkleden gebruikt wordt.
  Staat nog grappig ook.

  Maar je kunt hetzelfde effect ook bereiken door een quilt van behangpapier te maken.
  Tik een stalenboek op de kop, meng een emmer behanglijm en plakken maar.
  Strak in vierkanten of als crazy patchwork.

  • Hoi Huisvlijt,
   Ik dacht ook inderdaad aan een stok aan de bovenkant.
   Maak aan de bovenkant een tunnel en in plaats van een stok kan je ook een bezemsteel erdoor doen.

   groetjes,
   Ria

  • Gewichtjes er aan hangen! Dat kan ik!!!!

   De muur bekleden met allerlei soorten behangpapier vind ik ook leuk, maar dat zou ik dan denk ik liever op een groot stuk hardboard of zo doen. Voor de zekerheid, als het niet zo mooi wordt...

  • dat is ook een optie (of op een groot formaat schildersdoek uit een goedkope winkel)
   voordeel daarvan is dat je het eerst er gewoon op kunt leggen tot je tevreden bent en dan pas vastlijmen (of plakken met dubbelzijdig tape)

   je kunt ook een eenvoudige wandversiering knippen uit een rol behangpapier en opplakken
   (is ook kant en klaar te koop, maar hardstikke duur)

   In het halletje van mijn vorige huis maakte ik dit:
   https://www.flickr.com/photos/mariemaramaroetjskaka/4583225719/in/set-72157608235938235

 4. DAt van die lat - dat wilde ik ook al melden. En ik denk dat het mooier is om de hele breedte van het tussenmuurtje te "behangen" (of een nog smallere lap te nemen) - nu blijft er net zo'n smal strookje wit over. Dus de lap omdraaien, zodat je horizontale strepen hebt?

 5. Het is gewoon een slechte combinatie: de ramen (met het prachtige uitzicht) en deze quilt!
  Je zou tussen de ramen, horizontaal, 2 banen behang kunnen plakken (eerst met stukje tape ofzo om uit te proberen). Er blijft dan genoeg wit over om bij de rest vd muur aan te sluiten
  Het behang moet niet te druk zijn, beetje Engelse stijl, met een roosje o.i.d. Past goed bij je inrichting (wat ik er zo van zie)
  Om eerlijk te zijn vind ik deze quilt lelijk en het efffect ook
  Ik hoop dat ik je hiermee niet kwets.

 6. Jouw quilt is bedoeld voor op bed. Er zit dus een andere batting (vulling) tussen als bij een wandquilt. Verder heeft een wandquilt boven- en onderaan een platte tunnel waar je platte latten doorschuift, zodat de quilt strak tegen de wand blijft hangen. Persoonlijk vind ik het patroon van deze quilt niet zo mooi voor tegen de wand maar dat is natuurlijk verschil van smaak...

 7. je kan bij de action een schildersdoek halen, in de door jou gewenste maat.
  Koop op de markt of bij de kringloop een goedkoop, maar wel leuk, stofje.
  Straks om het schildersdoek doen en aan de achterkant vast nieten.
  Heeft mij ooit € 7,50 gekost en toen ik was uitgekeken, ander stofje erom heen :)

 8. Hmm ik vind het hele concept van quilten-knip stof in kleine stukjes-naai die weer op onmogelijk moielijke manieren vast- ehm niets voor mij ....
  Daarbij hou ik persoonlijk van rust(gegevende) muren(en eenvoud) om me heen. Ik zou m niet ophangen en genieten van de rust die een wand je kan geven :-) en druk doen kan je ook met bank-kussentjes etc etc

 9. Vroeger, lang geleden toen ik net eerstejaars studente was, heb ik op de markt een gestreept tafellaken gekocht. Was iets heel duns, wel duidelijk geweven en dat heb ik met punaises op een lat gepint en die lat aan de muur gespijkerd. Hing redelijk recht naar beneden omdat het zo dun was. Strepen is iets minder nadrukkelijk aanwezig denk ik. Van anderen al genoeg leuke , makkelijke tips gekregen. ( grote prikborden en daar foto's op/ 1 grote foto/ 1 "loesje")

 10. Je zou ook zoals je bij Ikea ziet op dit moment. Een lap stof,tunnels naaien aan boven- en onderkant, een stok door beide tunnels en deze hangen kaarsrecht in de winkel.Stofje zat? Naai er iets anders van!

 11. Dag vlijtige dame, tja als je een quilt wilt ophangen heb je inderdaad een tunnel of meerdere lussen nodig. De tussenvulling is ook een andere dan die van een gewone quilt. Dus het spijt me, met deze van de A.ction zal het nooit wat worden tegen de muur. Maar hij is aardig voor andere doeleinden. Maar een échte quilt (handgemaakt, niet op de machine) daar ben je heel lang aan bezig. Mijn sampler is bijna klaar maar dat is dan ook een hele grote en dar ben ik tegen de tijd dat hij klaar is twee en half jaar mee bezig! Dan is een muurtje verven of een behangetje toch sneller.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder