6 Behangtips: go big or go home?!

behangtips

Op zoek naar leuke behangtips?

Dan ben je op de goede plek!

Behang met…. panterprint?!

Met afgrijzen keek ik naar het nieuwe seizoen van Chateau Meiland waarin ze druk in de weer waren om een ruimte te behangen met…. panterprint!

Niet alleen werd de ruimte er donkerder door, ik houd niet van dierenprints.

En al helemaal niet van panterprint.

Met behang heb je veel en simpel effect

Panterprint behang is een prachtig voorbeeld van het grote effect dat je met behang kunt bereiken.

Met verf kun je een ruimte natuurlijk ook opknappen, maar met behang heb je sneller en makkelijker effect, vind ik.

Van Jaron kreeg ik onderstaand artikel met behangtips.

Uitgekeken op de muren? Bekijk dan deze behangtips!

Het interieur van een huis kan een grote impact hebben op de algehele sfeer en uitstraling. Een van de meest effectieve manieren om een ruimte nieuw leven in te blazen, is door te spelen met kleur en patronen op de muren. Hoewel verf een populaire keuze is, kan behang een unieke en creatieve manier zijn om een ruimte te transformeren. Als je uitgekeken bent op je muren, bekijk dan deze behangtips voor inspiratie en een frisse look.

1. Kies voor een statement wall

Een statement wall is een geweldige manier om een kamer te accentueren en een visueel middelpunt te creëren, vooral voor een woonkamer. Kies een opvallend behang met een interessant patroon of een felle kleur en breng het aan op één muur. Behang voor in de woonkamer hoeft niet uitbundig te zijn. Zo zie je maar dat één accentmuur voor een dramatisch effect zal zorgen en de hele kamer zal transformeren, zonder dat je alle muren hoeft te behangen.

Statement wall ideeën

Een mooi landschap:

statement wall ideeën

De skyline van New York als statement wall idee:

Statement 1

En tot slot het door mij gevreesde panterprint behang als statement wall idee:

statement wall idee

2. Mix en match patronen

Een gedurfde en creatieve manier om behang toe te passen, is door verschillende patronen met elkaar te mixen en matchen. Kies bijvoorbeeld een gestreept behang voor de ene muur en combineer dit met een bloemen- of geometrisch patroon op een andere muur. Deze mix van patronen kan een speelse en levendige uitstraling geven aan de ruimte.

3. Ga voor een textuur

Naast het spelen met patronen en kleuren, kan behang ook gebruikt worden om textuur aan een kamer toe te voegen. Denk aan behang met reliëf, zoals een faux-bakstenen patroon of een behang met een geweven textuur. Deze textuur voegt diepte en karakter toe aan de muren en creëert een interessante visuele ervaring.

4. Maak een fotomuur

Een trend die de laatste tijd steeds populairder wordt bij tieners en jongvolwassenen, is het creëren van een fotomuur met behang. Kies een behang met een print die past bij jouw persoonlijke stijl en plak hier foto’s op van mooie herinneringen, familie of inspirerende citaten. Dit bewijst dat behang voor in de tienerkamer niet duur of rijkelijk hoeft te zijn. Met een fotobehang geef je gelijk een persoonlijk tintje aan de ruimte.

behangtips

5. Denk aan de ruimte

Bij het kiezen van behang is het belangrijk om rekening te houden met de functie en grootte van de ruimte. In kleinere ruimtes kan behang met een lichte, neutrale kleur helpen om de ruimte groter en luchtiger te laten lijken. In grotere ruimtes kun je juist kiezen voor een drukker patroon om de ruimte gezelliger te maken. Denk ook aan de functie van de ruimte. In een slaapkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rustgevend patroon, terwijl in een speelkamer juist een speels en kleurrijk behang leuk kan zijn.

6. Overweeg verwijderbaar behang

Als je graag regelmatig van stijl verandert, kan het de moeite waard zijn om te investeren in verwijderbaar behang. Dit behang kan gemakkelijk worden verwijderd zonder de muren te beschadigen, waardoor je de vrijheid hebt om regelmatig van behang te veranderen zonder veel gedoe.

Met deze behangtips kun je je muren nieuw leven inblazen en een frisse look aan je interieur geven. Of je nu kiest voor een statement wall, een mix van patronen, textuur of een persoonlijke fotomuur, behang biedt eindeloze mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten.

Durf te experimenteren en creëer een ruimte die echt uniek en persoonlijk is.

Nawoord over behangtips

Na het lezen van deze behangtips voel ik me behoorlijk saai. Toen wij verhuisden naar het platteland, kozen we voor heel simpel basic behang in een wittige/gebroken wit kleur. We speelden bij de keuze van ons behang dus heel erg op veilig.

Maar in mijn verdediging: ik weet dat ik nogal een bonte smaak heb als het gaat om meubels en inrichting. Om die reden leek het mij verstandig om dan voor neutraal behang te kiezen. Ik wilde voorkomen dat het te kakelbont zou worden allemaal.

Favoriete behangtips

Wat ik erg interessant vond in bovenstaand artikel zijn de volgende punten:

  • Verwijderbaar behang! Ik wist niet dat dit bestond, en het lijkt me enorm handig. Als ik nu soms zie hoe moeizaam mensen oud behang moeten verwijderen, lijkt me verwijderbaar behang een prachtige oplossing.
  • Daarnaast vond ik het te leuk om te lezen over behang met een speciale textuur. Om nog even terug te komen op het panterprint behang in Chateau Meiland: dat voelde echt als de huid van een panter!

N.B. Behangtip: Behang mag niet bij oud papier

Overigens, wist je dat behang niet bij het oud papier mag? Weliswaar bestaat behang vaak uit papier, maar er zitten meestal ook andere materialen in! Zoals vinyl, textiel of metaalfolie en dan zit er vaak ook nog een speciale coating op behangpapier.

Daarom mag je behang dus niet bij het oud papier doen. Het moet meestal bij het restafval.

Behangtip leestip

Zo kun je behang ook gebruiken

Wat voor soort behang heb jij op de muren? En heb je nog goede aanvullende behangtips? Vertel het in de comments.

Similar Posts

13 Comments

  1. Ik ben dol op behang. Zowel om naar te kijken als om aan te brengen;). Ik heb in de woonkamer alle muren behangen: drie muren met ‘saai wit’ en één muur met grijs met witte bloemen. In de slaapkamer heb ik een kleurrijke muur. In de woonkamer durf ik dat niet. Ik houd van rust in huis.

  2. Behangen was vroeger toch meer werk met de jutte achtergrond, of eerst kranten plakken.
    Ook in deze bezigheid is ook veel verbeterd. Hans

  3. Wat een onwijs toffe en goede ideeën!! Ik vindt behangen zelf altijd alleen best een lastig klusje. Fijn om een professional voor in te schakelen.

  4. Ik heb renovatiebehang op de muren. Dat zijn bredere banen en het geeft een heel strak resultaat. Daarna heb ik alle muren wit geverfd. Toen ik eenmaal alleen woonde, heb ik een paar muren in een kleur geverfd. Maar de volgende stap is weer behang met een patroontje. Overigens heb ik een deur tussen de slaapkamer en de woonkamer en dat vond ik erg lelijk. Die deur gebruik ik nooit dus heb ik er een paar banen behang opgeplakt. Met een patroon in de kleuren van de muur. Erg leuk geworden!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.