Kijktip: Chateau Meiland – over een kasteel in Frankrijk

Chateau Meiland

Twaalf jaar geleden deed het gezin Meiland mee aan het populaire programma Ik Vertrek.

Ze vertrokken naar Frankrijk en knapten daar een kasteel op. Vanwege heimwee keerde het gezin terug naar Nederland, maar nu zijn ze opnieuw naar Frankrijk verhuisd. En in plaats van één aflevering hebben ze nu hun eigen programma: Chateau Meiland.

Eén van mijn maandagochtend koffievriendinnen had het over dit programma, en nadat ik één aflevering had gezien, was ik helemaal om. Inmiddels heb ik elke dag een aflevering ‘ingehaald,’ als een soort traktatie voor mezelf aan het eind van de dag. Want ik vind het heerlijke televisie.

Familie Meiland in ‘Ik vertrek’: veel reacties

De aflevering van Ik Vertrek met de familie Meiland riep destijds veel reacties op. Vooral vanwege de geaardheid van Martien. Zijn manier van bewegen en praten werd door veel kijkers als een duidelijk signaal gezien dat hij homoseksueel zou zijn. Mensen zeiden:

‘Ziet die Erica dan niet dat hij homo is?’

Na de terugkeer naar Nederland scheidden Erica en Martien, maar inmiddels zijn ze opnieuw getrouwd hoewel hun relatie platonisch is. Hun huwelijk is vooral vanwege praktische redenen, maar ook omdat ze graag bij elkaar zijn.

Chateau Meiland

In Chateau Meiland kun je als kijker genieten van hun verhuizing naar Frankrijk en hun dagelijks leven daar. Er gebeurt op zich niet zoveel, behalve een heleboel behang afkrabben, opruimen en klussen maar dat geeft niets want het is heerlijke tv.

Vooral Martien vind ik erg leuk om naar te kijken, omdat hij een markant en flamboyant type is. Zijn vrouw Erica bewonder ik om haar rust en doorzettingsvermogen. Wat er ook gebeurt, ze blijft vrij onverstoorbaar. Hun jongste dochter is alleenstaande moeder en is ook mee met haar dochtertje Claire.

Inmiddles hebben zowel Martien als Erica een boek uitgebracht. Het boek van Erica Meiland heb ik gelezen en besproken.

Fragment van Chateau Meiland

Een trailer van het programma kon ik niet vinden, daarom een leuk fragment uit Chateau Meiland dat een goede impressie geeft : )

Tot slot: Chateau Meiland is heerlijke troost tv!

Ik vind Chateau Meiland heerlijke troost tv! Zeker voor fans van Ik vertrek is het een leuk programma, maar ook als je zin hebt in iets gezelligs en iets makkelijks om te kijken is het een echte aanrader.

Praktische informatie over Chateau Meiland

Ik heb Chateau Meiland gekeken via TVBlik, waar je gemiste programma’s kunt terugkijken aangezien we sinds januari geen tv-abonnement meer hebben in afwachting van de beloofde glasvezel. Maar je kunt het ook bekijken via SBS6. Inmiddels zijn er 7 afleveringen te zien.

Inmiddels is er ook het populaire Kasteelvrouw Emmy.

Meer weten over de familie Meiland?

Op Vrouw.nl vind je een uitgebreid interview met Erica en Martien Meiland.

24 Comments

  1. Sterre
    • Nel kroos
  2. Bouchra
  3. Bouk
  4. Grietje
  5. Henriëtte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh