Reacties

Heimwee? Neem een paracetamol. — 38 reacties

 1. Dubbel, ik wist niet dat het daarbij ook werkt en kan dus wel eens van pas komen, maar aan de andere kant ben ik bang dat er dan wel vaker een pilletje geslikt gaat worden en daar ben ik ook niet zo'n voorstander van

 2. Serieus? Dit wist ik echt niet! Ik neem pijnstillers alleen als het echt niet anders meer kan. Gelukkig heb ik zelf eigenlijk nooit last van heimwee. Nou ja, een soort heimwee wel, als we terug zijn van vakantie en ik heel graag weer terug wil. Maar weet nog niet of ik het dan met ene paracetamol ga proberen :)

 3. Probeer het placebo-effect eens. Geef aan iemand die, naast goede zorgen, ervan op zou knappen en vertel dit verhaal. En geef dan die placebo.

  Ik hou zelf niet van pillen. Ook geen paracetamol of asperine. Alleen als het echt echt niet meer gaat (en dan hadden de meesten denk ik al een stripje of wat op).

 4. Ik wist niet dat die verschillende soorten pijn op dezelfde plek in het brein verwerkt worden. Ik ben chronisch ziek en moet dus helaas regelmatig naar pijnstilling grijpen, wat niet altijd werkt.

 5. eerlijk vind ik dit als verpleegkundige in psychiatrische setting echt niet ok om zo een artikel te schrijven! Er zijn mensen die vechten tegen paracetamol verslaving en het gaat hier precies of het allemaal niets is. Verdriet moet je soms effe doorstaan, blijf je toch hangen in het verdriet consulteer dan een dokter. Hij zal je beter kunnen helpen dan een paracetamol.

  • Wat mij verbaasd is ook hoe makkelijk huisartsen en specialisten, paracetamol adviseren en de hoeveelheden hier van.

  • Dank voor de feedback Stefaan. Het is zeker niet de bedoeling van dit artikel om medicijngebruik te promoten. Zoals je kunt lezen in de post neem ik zelf zelden iets in. Maar het concept dat emotionele en fysieke pijn om dezelfde plek in de hersenen wordt geregistreerd vind ik interessant : )

 6. Helaas werkt pcm niet voor de pijn bij mij.. Dus betwijfel of het dan wel werkt tegen iets emotioneels.. Wat hier door Stefaan de Winter ook gezegd wordt, ik denk niet dat een pcm een oplossing is tegen emotioneel verdriet. Men heeft dan meer aan iemand om mee te praten.

 7. Ik hou niet van medicijnen
  Als het moet op voorschrift van de arts

  Voor je het weet raak je er verslaafd aan
  Of krijgt andere vage klachten

  ????????doet wonderen en ????????????

 8. Nooit van gehoord. En ik zou het ook niet doen. Ik neem niet eens iets al ik pijn heb. Alleen als het noodzakelijk is, zoals bij een breuk. Maar dan stopte ik er de volgende dag vaak al mee. Nu heb ik een ontsteking. Ik neem wel een voorgeschreven pijnstiller die ook ontstekingsremmend is. Ik neem het omdat het ook ontstekingsremmend is. Niet om de pijn te stillen.

 9. Emotionele pijn kan nooit opgelost worden met pillen,dat heeft een dieper liggende oorzaak,net als een depressie niet kan opgelost worden met een pil. je moet jezelf gaan leren kennen en begrijpen hoe je in elkaar zit.
  de enigste manier om van emotionele pijn af te komen is je gaan verdiepen in het geloof en God,dan word je verlost van al je emotionele problemen en/of depressies.

 10. Ik wist dit niet maar waarom zou je het niet gebruiken als het helpt, emotionele pijn kan soms heftiger zijn dan fysieke! Ik ga het zeker proberen in de toekomst!

 11. Het is een interessante gedachtegang! Ik kan het ergens wel snappen... Maar werkt het inderdaad ook bij stress of tijdens een rouwproces? Al vind ik soms dat het onderdrukken van die gevoelens juist nadelig kan zijn op lange termijn! :-)

 12. Ik moet zelf al genoeg medicijnen nemen vanwege chronische pijn dus het lijkt me niet zo'n goed idee om dit te proberen, haha! Al is het wel heel interessant om te lezen.

 13. Serieus? Ik grijp zelf inderdaad nagenoeg niet naar pijnstillers. Alleen als het niet anders kan. Maar dan ook echt alleen bij (erge) hoofdpijn, ander soort pijn, als ik mij ziek voel of eventueel als ik de dag erna iets belangrijks heb en ik hoop dat ik door de paracetamol in ieder geval kan slapen. Wel heel bijzonder trouwens, als het daar ook bij zou helpen. Het uitproberen waard, maar aan de andere kant stimuleer ik ook het niet-gebruiken als er andere oplossingen zijn.

 14. Ben geen voorstander van al die pillen en medicatie. Dat brengt je volgens mij in een vicieuze cirkel waar je niet meer uit geraakt. Maar dat is natuurlijk mijn mening.

  • Ik denk dat je zeker een punt hebt Bryan, en dat voorzichtigheid geboden is. Bovendien denk ik dat je moet uitkijken dat je niet allerlei emoties probeert te onderdrukken.

 15. Grappig om te lezen! Maar eigenlijk herken ik het wel een beetje. Als je hoofd vol zit met dingen die je mee hebt gemaakt, ben ik ook altijd wat overprikkeld en vol in mijn hoofd. Een paracetamol neemt dat inderdaad wat weg en kun je wat meer ontspannen in slaap vallen.

 16. Ben al ruim 5 jaar weduwe en heb heimwee naar toen we nog samen waren. Elke morgen neem ik 2 paracetamol met caffeine. Het helpt mij om rustig te worden in mijn hoofd en de dag te beginnen. Neem er niet meer. Ik ben 81. Als ik jonger was zou ik het misschien niet doen. Maar ik heb niets te verliezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder