Ruilen van leven voor een week?

Jouw vrouw, mijn vrouw

Een tijdje terug zochten ze weer mensen voor het programma Jouw vrouw, mijn vrouw. Daarin wisselen twee vrouwen een week of langer van huis en gezin.

Dat levert altijd leuke tv op. En de makers halen er uit wat er in zit, door bijvoorbeeld een veganistische moeder in een slagersgezin te plaatsen. Zodat de verschillen zo groot mogelijk zijn.

Met wie zou je mij uitwisselen voor maximaal effect?

Ik denk er wel eens over na, met wie je mij het beste zou kunnen uitwisselen voor zo groot mogelijk effect. Ik denk dan een moeder met een fulltime baan buitenshuis, die in hartje Amsterdam woont en die elke avond ergens naar toe gaat. En in het weekend ook! Bij voorkeur naar festivals en pretparken. Dan heb je een aardig contrast met mij te pakken : )

Boek over ruilen van leven

In het boek Life Swap van Jane Green wisselen ook twee vrouwen van leven. Maar helaas levert dat een matig boek op. Mijn review vind je op mijn boekenblog.

Zou jij voor een week van leven willen ruilen? En wat zou voor jou dan de grootste uitdaging zijn?

Similar Posts

10 Comments

 1. Oef…. als veganist een week in een slagersgezin lijkt me lastig.

  Ik heb niet de behoefte om van leven te ruilen. Mocht ik ooit ruilen, dan zou een leven met een heel andere sociale status (eentje met verplichte sociale ‘events’) of een gezin wat binnenshuis rookt me heel lastig lijken. Meer nog dan het Amsterdamse leven met de drukke baan + druk sociaal leven. :-)

 2. HAha, leuk geschreven!!
  Mij zouden ze dan mss ruilen met een gezin dat helemaal niet bewust is. Waar de kinderen de hele dag zitten te gamen en ‘s-avonds ieder op z’n eigen scherm zit. Waar een magnetronmaaltijd wordt genuttigd, met bier weggespoeld, en naar Frans Bauer geluisterd wordt.
  En op het betonnen stukje “tuin” wordt gerookt, meer bier gedronken en héél hard gekletst over niks.
  Hahahahaha ik dook er helemaal in van binnen! Wat een goede filosofische opdracht!

 3. Ik zou vast terecht komen in een superstrak en schoon huis en een gezin met een grote hobby nl. shoppen. Veel harde materialen in de tuinen een “we leven maar 1 keer” mentaliteit! Brrrr, ik mag er niet aan denken ????????

 4. Moet er niet aan denken! Ik vind de programma’s leuk om naar te kijken hoor, net als steenrijk straatarm, maar ik zou voor geen goud een week mijn gezin achter willen laten om zomaar bij vreemden te moeten verblijven…Ik kijk wel naar de tv…

 5. Heel eerlijk ben ik best blij met mijn leven, maar soms zou ik wel willen ruilen met een single no-mom. Heerlijk rustig lijkt mij dat ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.