Reacties

Hoe ben jij als kok? + foto van mij als kok — 62 reacties

 1. Haha. Herkenbaar. Gelukkig is mijn vriend chefkok. Hij geniet van het proces en hij vind het heerlijk om ons te laten genieten. Hij zegt dat ik een dankbare eter ben. En dat maakt ons de gouden combinatie. Ik eet liever dan dat ik kook :-)

  Ik kan wel koken, maar dan moet ik er zin in hebben of koken voor vrienden.
  Ik vind koken niet per se leuk omdat ik het vaak een onderbreking van mijn werk/activiteiten vind. Vaak vergeet ik dan ook te eten als ik werk. Als ik alleen zou wonen zou ik dus ook heel slecht eten.

  • Oh wat heerlijk om een vriend te hebben die supergoed kan koken. En inderdaad heerlijk voor hem dat jij van zijn gerechten geniet. Zo is iedereen blij!

 2. Wij houden allebei van koken. Man is vegetariër, ik heb allerlei allergieën. Dus eigenlijk altijd verplicht aparte maaltijden.
  Gelukkig ben ik creatief dus kan eigenlijk altijd er wel iets lekkers van maken. Dochter kan ook tegen een paar dingen niet goed dus voor haar maken we ook van alles. Gebak, bijvoorbeeld. Lekkere vegan taarten op basis van noten en dadels. Chocola. Poffertjes zonder tarwe, suiker en melk. Vegan lasagne zonder tarwe met heerlijke “kaassaus”. Etc. Leuk om te zien dat vrijwel alles gewoon kan! Is ook wel een leuke uitdaging.
  Toch heb ook ik wel een vast repertoire voor mezelf van dingen die ik gewoon lekker vind! Ik neem me dan ook wel eens voor om vaker een recept uit te proberen.

 3. Ik kook omdat het moet en erg vind ik het niet, maar ik sta niet uren in de keuken. Mijn man vind het wel leuk om langer bezig te zijn, dus kookt hij altijd in het weekend.

 4. ik vind koken echt heel leuk om te doen. Ik kan het ook best wel goed volgensmij. Ik vind het tenminste lekker en ben vaak de enige die er van eet. Ik moet namelijk gluten en lactose vrij koken en ben de enige in mij familie dus eet altijd apart.

  Hierdoor kom ik wel achter steeds meer lekkere gerechten etc. Ik ook ook alleen maar met verse gerechten en gebruik geen pakjes en zakjes meer. In het begin was dat wel wennen maar nu vind ik het eigenlijk lekkerder.

  liefs laura

 5. Hahaha, zo grappig om te lezen????
  Ik kook graag. Mijn hele (grote) familie ook zodat onze gesprekken met elkaar aan tafel al snel alleen maar over eten en koken gaat.
  Ik heb een tip voor je om aanbranden tegen te gaan. Dat doe ik zelf ook zo: koop 1 of 2 kookwekker. Wat je ook doet: als je tijd in de gaten moet houden, al is het maar 3 minuten, zet de kookwekker.Als dat in je systeem zit durf ik te wedden dat er dan nog zelden iets aanbrandt.
  Succes groet Ien

 6. Met 50 jaar ervaring mag ik wel zeggen dat ik lekker kan koken en creatief ermee ben. Alle restjes gaan in een volgende maaltijd of soep.
  Pakjes en zakjes gebruik ik zelden, alleen beetje juspoeder om de jus dikker te maken, die eet ik zelf niet maar vriend vind dat lekker.
  Een ding kan ik niet en dat is frituren! Geen idee waarom, dat deed eerst ex-man en toen die ex was nam dochter dat stukje over. Bij mij lukt dat nooit 100%.
  Maar de Airfryer maakt wel lekkere kroketten en bitterballen.

 7. Ik ben ook iemand die voor de smaak gaat. Bij mij mag het best ingewikkeld zijn maar verwacht geen 'kunstwerkjes' op je bord. Daarvoor heb ik niet gestudeerd.

  Goede basic food en als het even kan lekker gezond.

 8. Ik vind koken heerlijk! (en het eten ook, het fotograferen, het bloggen: ik ben een rasechte foodie) Het liefst sta ik de hele dag in de keuken. Superleuk om nieuwe dingen uit te proberen, hoeveel ingredienten er ook zijn (stressmomentjes komen wel voor hoor!).

 9. Ik moet soms weleens lachen om de reacties van anderen als ik zeg dat ik niet graag kook: 'heb je een hekel aan koken? Jij? Dat had ik nou niet verwacht!' Blijkbaar moet je als vrouw koken gewoon leuk vinden en het ook gewoon kunnen. Althans, dat idee heb ik weleens.

  Wij eten ook vaak hetzelfde, omdat ik gewoon de inspiratie mis om iets anders te bedenken en het helpt ook niet echt mee dat mijn man en mijn zoon niet zo heel erg veel lusten.

  • Nee, dat helpt zeker niet inderdaad. Als je dan wat kookt en ze willen het liever niet eten, heb je al die moeite voor niks gedaan voor je gevoel.

 10. ik was het koken op een gegeven moment spuugzat : elke dag opnieuw moeten bedenken wat je eet. manlief kookt hier al meer dan 10 jaar. Als ik nu eens kook, vind ik dat leuk ! en vaak assiteer ik manlief : ik ben ook een prima snijslaaf

 11. Ik heb een superchef in huis, waardoor ik me soms erg onzeker kan voelen als ik moet koken. Toch kan ik best okay koken, al moet ik zeggen dat ik veel meer plezier haal uit bakken. Bij koken moet je echt je focus erbij houden en ervoor zorgen dat je goed inschat wanneer je met welk onderdeel aan de slag moet. Het is vooral wiskunde en goed een recept kunnen volgen. Daar ben ik soms te creatief voor. Ik ben anti pakjes en zakjes en maak altijd alles zoveel mogelijk zelf, want ik wil zelf bepalen wat ik binnenkrijg aan troep.

 12. :-) ik hou van koken, maar ook van makkelijke tijden, ik zou zeggen ben je niet rijp voor een slow cooker Nicole? :-D
  Aanbranden overkomt mij nooit, ten zij ik het zelf ben :-)

 13. Ik heb geen geduld om te koken en vind het ook eerder noodzakelijk dan leuk dus ik ga alleen voor de snellere gerechten ;) Het moet binnen een half uur klaar zijn of je moet het gewoon kunnen laten bakken of pruttelen.

 14. Hier ook iemand die kookt om het einddoel en bij voorkeur niet al te ingewikkeld. Heb ik ook helemaal geen tijd voor/zin in met twee kids die aan mn benen hangen onder het koken.

 15. Wij zijn een beetje hetzelfde denk ik op het vlak van koken! Mij vriend zit dan weer vol ideeën en creativiteit, maar 't is zo'n vuile kok .. Heb meer tijd nodig om te poetsen achteraf dan dat hij nodig heeft om iets lekkers op tafel te toveren..

 16. Pakjes en zakjes worden bij ons niet gebruikt. Onze zoon en ik moeten glutenvrij eten en mijn man verdraagt geen peulvruchten, scherpe kruiden en uien. Ik moet recepten dus vaak aanpassen. Ik houd van lekker eten, maar het moet ook gezond en voedzaam zijn en zeker niet al te ingewikkeld. De laatste jaren zet ik best vaak mijn laptop op het aanrecht om bijv. naar Spoorloos of De rijdende rechter te kunnen kijken tijdens het koken. Het is dan wel zaak om niet al te veel afgeleid te worden, hihi.

 17. Over het algemeen kook ik graag en daarbij experimenteer ik ook nog wel eens. Volgens de kinderen en hun vrienden, maar ook familieleden, zou ik zo een restaurant kunnen openen, maar daar bedank ik voor. Het moet wel leuk blijven ;)

 18. Na enkele afgeronde kookopleidingen die ik in België gevolgd heb, is mijn enthousiasme alleen maar toegenomen. Uren in de keuken staan vind ik dan ook niet erg. Mijn gasten vinden mijn eten altijd lekker. Ook de twee bouwvakkers die hier een tijdje gewerkt hebben, kookte ik dagelijks voor mee.
  Leuke anekdote. Geruime tijd nadat de bouwvakkers hier klaar waren, kom ik een van hen, samen met zijn vrouw op de markt tegen. Zegt die vrouw ineens: " Sinds Jan een tijdje bij u heeft meegegeten heeft hij wel erg vaak commentaar op mijn eten. Hij heeft het altijd over Vlaams konijn in het zuur, Franse stoofpotten, Limburgse varkenswangetjes en stamppot met overheerlijke gehaktballen formaatje kokosnoot."
  Ik kon een glimlach niet onderdrukken en bedankte haar voor het compliment.

 19. Ik kook graag en (volgens partner, vrienden en familie) heel lekker. Ik eet ook heel erg graag dus dat komt goed uit! Zonder pakjes en/of zakjes, zoveel mogelijk vers, biologisch, vleesloos en zonder zout maar wel met veel verse of gedroogde kruiden!
  Alleen kan ik geen aardappelen bakken: dat wordt altijd rösti. Gelukkig is partner daar ‘n ster in!

 20. Koken vind ik heel leuk om te doen. Vooral lekkere dessertjes en 4-uurtjes maken, daar genie tik van. Maar vooral om dan erna anderen te zien smullen ervan.

  • Ik heb ooit Hello Fresh kunnen proberen en dat viel me enorm mee. Het was lekkerder dan ik had verwacht. Maar het vroeg wel wat meer van mij als kok.

 21. Met een kleurrijke muts op mijn hoofd, een kookshort met foto van de kinderen, en op mijn thuis sloffen: iets fluffie met oren aan ofzo :-)
  Oh, en ik zag al roze soeplepels liggen in de winkel! Zalig!

 22. 250 g groenten per dag per persoon?! Ik maak altijd minimaal 350 g groenten per dag per persoon (warme maaltijd) daarbuiten ook nog groenten bij de broodmaaltijd. En gevarieerd is zowel qua groenten en fruit (ook onbekende soorten en veel uit de tuin) als qua granen, peulvruchten, ...
  Wij zijn vegan, dus hier wordt heel kleurrijk en gezond en gevarieerd gekookt (en nee we komen niks tekort, we besparen dieren veel leed en onze bloedwaardes, oa cholesterol, zijn een voorbeeld voor velen volgens de huisarts

 23. Wat is koken toch leuk, en helemaal als het beloond wordt met een lekkere maaltijd. Ik experimenteer graag en hoe meer verschillende soorten groenten, hoe beter!

 24. Ik denk dat je een goede kok bent. Vind dat van mezelf ook, zeker als ik anderen hoor. Denk niet dat er bij het gemiddeld gezin nog veel gekookt wordt... In België althans niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder