Reacties

Slechte kok: De kok in huis — 12 reacties

 1. Leuke site is dit toch.
  Wij eten ongeveer 5 keer in de week vlees en 2 dagen vegetarisch.
  Zelf lust ik alles, maar heb wel een voorkeur voor stampotten en goed gevulde soepen ( bonen, erwten, linzen, noedels ).
  Ik ben dol op spaghetti met een lekkere pittige saus ( zelf gemaakt met kruiden ). O ja, en een grote pan met pittige chili con carne.
  Maar je mag me wakker maken voor iets indonesisch en een patatje!

  Vleesvervangers vind ik maar matig( en duur ) en ik ben nogal wantrouwig voor wat ze er allemaal in doen.
  Ik wou dat ik zo'n neef Henk had, puur scharrelvlees! ( zijn varkens dus of was het een rund?? ).

 2. Ja erg hè, Ineke... Ik beschouw vis inderdaad als vegetarisch, maar dat is het natuurlijk niet!

  Ik heb een keer zo'n vleesvervangende hamburger geprobeerd, en zo'n Valess ding, maar dat vond ik niks. Vandaar die eieren. Dan maar liever echt een vlees.

 3. Mijn hele leven ben ik al gewend aan 1 x per week een eitje als vleesvervanger. Nu gebruik ik ook wel Quorn of peulvruchten en af en toe vis. Pasta komt er bij ons niet meer in. Een samengesteld koolhydraat zoals ze het noemen en dat is niet goed voor diabetes en de intolerantie ervoor. Rijst eten we af en toe. Maar ik ben "de oudere generatie" dus het blijft toch vaak groente, vlees, aardappelen. Een lekkere stamppot of een peulvruchtensoep. En gewone groentesoep als maaltijd eten we ook vaak. Maar ik probeer steeds meer het vlees weg te laten. En voor die vleeskwaliteit rijden we één keer per 6 weken 85 km. v.v.
  Dus biologisch en van een goede slager die alles zelf nog maakt.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 4. Ik probeer de vis ook helemaal te laten staan maar helemaal lukt het nog niet. Eet af en toe nog gerookte zalm. Ik eet af en toe vleesvervangers maar de meesten vind ik maar matig van smaak. Meestal eet ik zonder vlees of vis en vleesvervangers. Ik doe niet eens echt mijn best om de eiwitten echte te vervangen en merk dat ik nisk tekort kom. Je haalt tenslotte ook eiwit uit granen en sommige groenten. Ik eet vaak pasta of rijst met groenten en ben ook dol op allerlei soepjes.

 5. Hallo,

  Wat een leuke site is dit!
  Wil even reageren op het vegetarische eten en het vervangen van vlees. Zelf ben ik sinds 15 jaar vegetarier (dus ook geen vis inderdaad ;-)).

  De hoeveelheden vlees die tegenwoordig worden gegeten zijn eigenlijk aan de hoge kant. Als je er voor kiest om af en toe een dag het vlees te laten staan is het dus helemaal niet nodig om je voor die ene dag zorgen te maken dat je iets te kort komt. Het is zelfs zo dat wij in de westerse landen eerder groenten, fruit en granen tekort komen dan vlees. Dus als je de rest van de week wel vlees eet: lekker kiezen voor veel groenten en granen, dat kan echt geen kwaad.

  Zelf gebruik ik bijna geen vleesvervangers, zelfs al eet ik helemaal geen vlees. Af en toe vegetarisch gehakt door de pasta als er weinig groentevulling voorhanden is, of vegetarische spekjes door de boerenkool (niet omdat het nodig is, maar die vind ik zooooo lekker :-) )

  Groetjes,
  Ingeborg

 6. Wij eten hier alles door elkaar: Hollandse pot, vegetarisch, rijst, pasta,vlees, vis. Wel biologisch vlees rechtstreeks bij de boer vandaan. Verder eten we nauwelijks voorbewerkte voedingsmiddelen zoals pakjes en zakjes van bijv. Knorr. Ik maak zoveel mogelijk vers. Je hoeft net elke dag vlees te tene en het ook niet te vervangen. Je komt inderdaad in dit deel van de wereld niet snel iets te kort, behalve dan groente en fruit want dat wordt nog steeds te weinig gegeten, net als zaden en noten. Maar daar houden helaas heel veel mensen niet van of ze zijn er allergisch voor.
  Ik vind het leuk om je blogs te lezen. Groet van Jenny

 7. @Ingeborg: waar koop je die veggie spekkies? Ik mis die lekkere pittige smaak soms en zou een vegetarisch alternatief op prijs stellen. :-)

 8. @Ineke

  Albert Heijn verkoopt ze sinds een tijdje bij ons. Ze waren deze week in de aanbieding, dus ik heb net weer een paar pakken in mijn vriezer gegooid :-)
  Ik eet denk ik al te lang geen vlees meer om nog te weten of het echt naar spekjes smaakt, maar ik vind het een heel goed alternatief. Mijn vriend, die nog wel regelmatig vlees eet, vindt ze ook prima te eten.

  Groetjes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>