Rijst koken in 3 simpele stappen!

Hoe kook je rijst?

Rijst koken.

Anders dan pasta koken, vind ik rijst koken lekker makkelijk.

Bij pasta kan het veel makkelijker 'fout' gaan. Als je pasta te lang laat koken, wordt het al snel een kleffe massa. En omdat ik als kok vaak afgeleid raak, overkomt me dat wel eens.... Rijst wordt ook wel een beetje klef als je het te lang laat koken, maar is dan nog steeds prima eetbaar. Als ik rijst kook, is dat meestal omdat ik nasi ga maken.

Maar wat is nou precies de beste manier om rijst te koken? En hoe lang? En wat voegt een rijstkoker toe?

Rijst koken nu!

Ben je op zoek naar een snel antwoord op de vraag 'Hoe moet je rijst koken?' Dat vind je hieronder!

 1. Vul een pan met ruim kokend water. (Als je van getallen houdt: 540 ml water op 300 gram rijst. Dit zijn 4 porties)
 2. Als het water kookt, gooi je de rijst in de pan.
 3. Laat gemiddeld 10 minuten koken.

rijst koken

Hoeveel rijst per persoon?

Het Voedingscentrum geeft deze handige vuistregel:

Neem 75 tot 100 gram droge, ongekookte rijst per persoon.

Kook je bijvoorbeeld voor 3 personen? Doe dan 3*75 is 225 gram rijst in totaal. Heb je te maken met een Engels recept en hebben ze het daar over cups als het gaat om hoeveelheden? Weet dan dat 1 cup rijst gelijk is aan 190 gram rijst.

Tip: Met onderstaande maatcups kun je heel makkelijk de juiste hoeveelheid rijst per persoon afmeten:

Hoeveel rijst per persoon?

Hoe lang rijst koken

Als het gaat om de vraag hoe lang je rijst moet koken, kijk ik meestal op het pak rijst! Daar staan namelijk instructies op. De laatste tijd koop ik vaak Lassie rijst met de belofte van extra vezels. Die moet ik 8 minuten koken.

Maar ik heb ook wel eens rijst van de Aldi in huis gehad die 15 minuten gekookt moest worden. En ooit hadden we een hele grote zak zilvervliesrijst van de Lidl die we maar liefst 45 minuten moesten koken.

Lassie rijst met extra vezel
1,39 bij AH

Rijst koken: eerst water koken, of gewoon meteen de rijst in de pan?!

Eerst water koken dan pas de rijst erin doen is meer werk, dan een pan met water vullen en meteen de rijst erbij doen.

Is er een reden dat alle recepten zeggen dat je eerst het water moet koken, en dan pas de rijst erin doen?

Ik kon nergens een uitleg of motivatie vinden waarom je eerst het water aan de kook moet brengen, en dan pas de rijst toevoegt. Sterker nog, er zijn ook recepten waarbij je het water en de rijst meteen samen in de pan doet, en dan het water inclusief rijst aan de kook brengt. Niks mis mee.

Rijst en water tegelijkertijd koken

 1. Doe de rijst en water tegelijkertijd in de pan.
 2. Zet het fornuis op middelhoog.
 3. Breng aan de kook.
 4. Kookt het? Zet het fornuis dan laag.
 5. Na ± 10 minuten is je rijst klaar. Afhankelijk van de soort rijst natuurlijk.

Hoeveel water bij rijst?

Zelf doe ik altijd gewoon een ruime hoeveelheid water in de pan. Maar een goede vuistregel is dit:

540 ml water op 300 gram rijst

Rijst koken volgens Lassie

Op het pak Lassie rijst staan de volgende instructies:

Doe de rijst (75 g per persoon) in een pan met ruim kokend water*. Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 8 min. doorkoken. Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af. Laat de rijst nog 15 min. staan met de deksel op de pan. Schep de rijst voor het serveren even om.

Kuch, ik realiseer me dat ik die 15 minuten wachten nooit doe....

Bekende koks over hoe lang rijst moet koken:

 • Jamie Oliver kookt rijst in 25 minuten
 • Gordon Ramsay kookt rijst in ongeveer 10 minuten
 • Rudolph van Veen adviseert om de rijst te koken volgens de gebruiksaanwijzing ; ) Zo kan ik het ook!
 • Nigella Lawson adviseert om rijst 16 minuten te koken

Hoe moet je rijst koken?

Als ik rijst kook dan breng ik een pan met ruim water aan de kook, en als het water kookt, gooi ik de rijst erin. En vervolgens wacht ik 8 minuten tot het klaar is. Zo koken veel mensen rijst. Maar twee jaar geleden, werden mensen opgeschrikt door het BBC programma Trust me I'm a doctor. Daarin zeiden ze dat velen rijst 'verkeerd' koken. Wat was er aan de hand?

Er zit arsenicum in rijst. En laat arsenicum nou een gif zijn. Ik ken het uit Agatha Christie romans, waarin de moordenaars er regelmatig gebruik van maken! De onderzoekers van Queen's University vertelden er gelukkig ook bij mij hoe je rijst dan wel veilig kunt koken.

 1. Zet de rijst de avond van te voren in een pan water zodat het kan weken. Hierdoor openen de granen, kan de arsenicum eruit.
 2. Wil je de rijst koken? Giet het water waarin het weekte eraf, en spoel het grondig na met schoon water.
 3. Gebruik rúím water, en laat de rijst niet droog koken.
 4. Giet de rijst af, en spoel hem af met heet water.

Als je kiest voor rijst koken op deze manier, verlaag je het risico op arsenicum in je rijst. Het grote nadeel vind ik wel dat rijst koken nou juist altijd zo lekker makkelijk was. Op deze manier moet je op z'n minst een dag van te voren al bedenken dat je rijst wilt koken.

Jamie Oliver: Basmati rijst koken

In onderstaand filmpje vertelt Jamie Oliver hoe je lekkere Basmati rijst kunt koken. Ik koos zijn methode voor deze post omdat je niet eens rijst hoeft af te wegen. Dit is de simpelste manier die ik kon vinden. Bij Gordon Ramsay had je alweer een weegschaal nodig.

Basmati rijst koken voor dummies

Neem een mok en vul die met Basmati rijst. Giet de mok met rijst huppekee in de pan. Vervolgens gooi je daar twee mokken water bij. Dat mag koud water zijn, of water dat je eerst even hebt gekookt met je snelkoker. Volgens Jamie is dit genoeg rijst voor 4 personen. Daarna doet Jamie er een snufje zout bij, en dan gaat de deksel op de pan. Zet het fornuis hoog zodat het water gaat koken, en blijf het koken op hoge temperaturen voor ongeveer 8 tot 10 minuten. En dan heb je een mooie 'fluffy' basmatirijst!

N.B. Het viel me wel op dat Jamie de rijst niet eerst wast...

Rijst koken volgens Het Nieuwe Haagse kookboek en het Margriet Kookboek

Het Nieuwe Haagse kookboek staat bekend als een soort kookbijbel waarop je kunt vertrouwen als het gaat om recepten en bereidingswijzen. Iets minder, maar ook met een betrouwbare reputatie is het Margriet Kookboek. Ik haalde deze twee kookbijbels uit de bibliotheek en zocht hun antwoorden op de vraag: 'Hoe kook je rijst'.

Rijst koken volgens Het Nieuwe Haagse Kookboek

Het Nieuwe Haagse Kookboek adviseert voor 200 gram rijst, 4 dl water. Water aan de kook brengen, de rijst er in doen, weer aan de kook brengen en zonder roeren in 30 minuten zachtjes gaarkoken. Nog beter is het om de rijst te stómen zegt Het Nieuwe Haagse Kookboek.

Altijd moet je de rijst eerst wassen volgens Het Nieuwe Haagse Kookboek!

Rijst koken volgens het Margriet Kookboek

Ook hier moet je eerst de rijst wassen! Het Margriet Kookboek adviseert voor 300 gram witte rijst 6 tot 7 dl water. Strooi de rijst in een pan, en breng al roerend weer aan de kook. Doe daarna de temperatuur omlaag en laat de rijst zonder roeren in 20 tot 25 minuten gaar worden.

Sylvia Witteman over rijst koken

Als je vaak rijst kookt adviseert Sylvia Witteman een rijstkoker. Ze heeft er zelf eentje van het merk Tristar en die doet het prima. Sylvia zegt over een rijstkoker:

'Dat ding weet op mysterieuze wijze precies hoelang de rijst moet koken en houdt het daarna warm.'

Met andere woorden: rijst kan niet mislukken met een rijstkoker.

7 Rijst koken tips van Sylvia Witteman

witte rijst koken tips

 1. Rijst heeft ruimte nodig om uit te zetten: zorg dat het waterniveau niet hoger komt dan een kwart van de pan.
 2. Was rijst niet! Want als je het wel doet klopt de verhouding rijst en water niet meer, omdat de rijst zich volzuigt met water.
 3. Kookt de rijst? Dan NIET meer roeren! Want dan wordt de rijst papperig.
 4. Als de rijst eenmaal kookt mag je van Sylvia ook niet meer het deksel optillen.
 5. Na het koken MOET rijst 10 minuten rusten.
 6. Rijst hoort een beetje plakkerig te zijn.
 7. Gebruik voor witte rijst koken 1,5 keer zoveel water als rijst.

Rijst koken in een pan

De simpelste manier is gewoon rijst koken in een pan. Iedereen heeft wel een simpele pan in huis waar hij of zij rijst in kan koken. Rijst koken in een pan is heel eenvoudig: je doet een ruime hoeveelheid water in een pan, en brengt dat aan de kook. Pas als het water flink kookt, doe je de rijst bij in de pan.

Rijst koken in een pan: droogkoken

Wil je de rijst graag 'droog koken'? Bij Conimex adviseren ze dan 1,5 hoeveelheid vocht op 1 hoeveelheid rijst. Dus als je een koffiekopje rijst per persoon doet, dan doe je vervolgens 1,5 kopje water in de pan. Je brengt het water aan de kook, en als het kookt doe je de rijst erbij. Daarna zet je het vuur laag. Laat het deksel op de pan, en roer zo nu en dan eventjes om te controleren.

Hoeveel gram is een kopje rijst?

Ik vind het altijd erg lastig en vaag als in een recept staat: Gebruik een kopje rijst. Want hoeveel gram is een kopje rijst? Niet ieder kopje is immers even groot! Dus hoe weet ik nou hoeveel rijst ik nodig heb? En bedoelen ze inderdaad een kopje rijst, of is het een slechte vertaling van het Engelse woord 'cup'. Hieronder zie je een stapeltje van deze cups:

kopje rijst

Een Engelse 'cup' is 250 gram rijst. In bovenstaande afbeelding is de grootste cup de cup voor 250 gram.

Kopje rijst ± 100 gram rijst

Maar laten we even uitgaan van een simpel Nederlands kopje waaruit mensen bijvoorbeeld koffie drinken. In een gemiddeld kopje kan doorgaans zo'n 140 ml. Als mensen het hebben over een kopje rijst dan bedoelen ze meestal dat je ongeveer 100 gram rijst moet gebruiken.

Vind je het gedoe met kopjes maar lastig? Gebruik dan gewoon een digitale keuken weegschaal. Dat doe ik ook! Ik kocht de mijne bij de Action en hij bevalt me uitstekend.

Rijst koken in een pan: bereidingstijd varieert van 8 tot 30 minuten

Kook de rijst net zolang als wordt aanbevolen op de gebruiksaanwijzing. Op vrijwel alle verpakkingen rijst staat hoelang de rijst moet koken. Rijst koken in een pan kan 8 minuten duren, maar soms ook 15 of zelfs 30 minuten afhankelijk van de soort rijst.

Rijst koken in rijstkoker: interview

Eén van mijn dochters heeft een rijstkoker, en gebruikt die regelmatig. Ik vroeg haar naar haar ervaringen met rijst koken in een rijstkoker!

Rijst koken in rijstkoker

Wanneer kwam je op het idee om een rijstkoker te kopen? Zag je een aanbieding? Zei iemand dat het handig was? Kortom: hoe kwam je op het idee?

Ik eet best vaak rijst recepten en een vriendin had het erover dat het handig is. Vervolgens vond ik er een die erg goed was en ook nog in de aanbieding. Het is een rijstkoker van Tefal.

Hoe werkt een rijstkoker en waarom kocht je een rijstkoker?

Vooral omdat het handig is, ik hoef 'm alleen maar aan te zetten en zodra het klaar is wordt het ook warm gehouden. Bovendien vind ik het fijn om andere dingen te kunnen doen terwijl de rijst kookt.

Wat is voor jou het verschil met rijst koken in een gewone pan?

Vooral gemak, in een gewone pan moet je het in de gaten houden zodat het niet verbrandt. Daarnaast kun je een rijstkoker vaak ook op een timer zetten, dus ik kan bijvoorbeeld 's ochtends rijst er in doen en dat het dan om 6 uur als ik thuis kom klaar is.

Hoe vaak gebruik je de rijstkoker?

Best vaak, ik denk wel meerdere keren per week

Kook je nog wel eens rijst in een pan? Waarom wel of juist niet?

Eigenlijk nooit meer, het is gewoon veel makkelijker met de rijstkoker

Als je rijstkoker stuk gaat: koop je dan nog een nieuwe?

Ik denk het wel, ik gebruik 'm zo vaak

Hoeveel kostte de rijstkoker?

Normaal ongeveer 80 euro

Wat maak je er allemaal mee?

Meestal gewoon rijst, maar ook rijstebrij en rijst in kippenbouillon en kipfilet (er zit een stoommandje bij waar ik de kipfilet dan in leg). De rijstkoker heeft ook nog opties voor andere gerechten zoals brood of yoghurt, maar die heb ik nooit geprobeerd.

Plakrijst

Soms kook ik de rijst expres iets te lang, want dan krijg je van die lekkere plakrijst. Maar dat is niet wat de meeste mensen bedoelen als ze het over plakrijst hebben. Plakrijst wordt overigens ook wel kleefrijst genoemd.

Wil jij plakrijst koken?

Weet dan dat rijst met een kórte, rond korrel doorgaans plakkeriger is dan andere rijst soorten. Officiële plakrijst zijn: sushirijst, risottorijst, pandanrijst en paellarijst. Zie ook: Hoeveel sushi per persoon?

Rijst koken samengevat

Rijst koken is niet moeilijk, maar het is verstandig om de rijst van te voren goed af te spoelen omdat er arseen/arsenicum in zit. Daarom is het ook belangrijk om goed gevarieerd te eten. Vaak staat op de verpakking van een pak rijst hoe lang het duurt voor het klaar is. Voor gewone witte rijst is dit meestal 8 minuten.

In deze post las je hoe je rijst kunt koken, en wat bekende chef koks en twee toonaangevende boeken zeggen over rijst koken.

De links in dit artikel over rijst op een rijtje

*Lassie adviseert niet om de rijst eerst te wassen

Het viel me op dat Lassie bij hun recept voor rijst koken niet adviseert om de rijst eerst te wassen. Na het enge verhaal over arsenicum vroeg ik me af waarom niet, en dus mailde ik hen hierover.  Ook vroeg ik ze naar het advies om de rijst na het koken 15 minuten te laten staan.

Ik kreeg het volgende duidelijke antwoord:

Beste Nicole,

Bedankt voor je bericht.

Alle rijst wordt bij Lassie gecontroleerd. De hoeveelheid arseen in voedingsmiddelen moet zo laag mogelijk zijn. In de Europese Unie zijn voor arseen daarom maximum toegelaten hoeveelheden vastgesteld die in voedingsmiddelen mogen voorkomen. Deze normen zijn heel streng. Het is daarom niet nodig om de rijst te wassen voordat het wordt gekookt i.v.m. arseen. Het kan echter geen kwaad om de rijst wel te wassen, omdat hierdoor het zetmeel wordt weggespoeld. De rijst zal minder plakkerig worden.

We hebben bij Lassie veel testen gedaan m.b.t. de 'staantijd'. Wij vinden zelf dat de rijst het beste is als die 15 minuten heeft gestaan, omdat al het vocht daardoor mooi in de korrel kan trekken. Maar de rijst kan ook prima direct na het afgieten gegeten worden. Je kunt de 15 minuten ook inkorten. '

Weet je wat ook lekker is? Gebakken rijst met kip en ei!

Hoe kook jij rijst?

Bronnen: Het Nieuwe Haagse Kookboek, Het Margriet Kookboek, Het Voedingscentrum, Lassie, Jamie Oliver, BBC Two, Nigella, NDTV Food, Het Nieuwsblad, Libelle, WikiHow

Lees ook mijn post over Hoe lang spruitjes koken, Pasta koken met tips van topkoks en Airfryer recepten.

Similar Posts

36 Comments

 1. Hoe ik mijn rijstkook verschilt enorm per rijst soort. Meestal de tijd die op de verpakking staat een ruime hoeveelheid water en een beetje zout in de pan. En daarna laten stomen in de pan met de deksel erop

 2. Bij het koken van rijst kijk ik gewoon op de verpakking maar als de rijst bijvoorbeeld 8 minuten moet koken doe ik de helft en laat de rijst dan verder garen in het hete water met de deksel op de pan (ca. 10 minuten) en dan gewoon afgieten en nog even laten staan. Hetzelfde doe ik met pasta. Als de pasta 10 minuten moet koken doe ik 5 minuten en laat ik de pasta ook een minuut of 7 garen in het hete water. Ik bespaar zo best veel energie (inductie) en heb nooit last van kleffe pasta.

 3. Phoe, als het echt zo moet, doe ik het ook verkeerd. Ik kook heel weinig rijst (krijg er meestal buikpijn van), maar als ik het doe, doe ik het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Inclusief tijd om nog even te staan dan.

 4. Rijst even afspoelen en kooktijd volgens verpakking (afhankelijk van soort en type). Eventueel met peultje kardamom! Verhouding: per persoon half kopje rijst en heel kopje water.
  Belangrijk: na de kooktijd een dubbelgevouwen theedoek of servet tussen pan en deksel klemmen; dit circa 10 minuten laten staan. De rijst wordt los (Jamie zou zeggen: fluffy). Dat is niet alleen lekkerder als je het meteen eet, maar ook wanneer je de rijst later opwarmt of opbakt, bijv in nasi.
  Kind kan de was doen.

 5. Oei, van mijn schoonmoeder heb ik geleerd rijst op een hele andere wijze klaar te maken, eerst een klontje boter smelten en daarin de rijst eventjes al roerend laten glazig worden. Daarna 2 twee kopjes warme bouillon erbij. Deksel op de pan en op een heel laag vuur laten staan tot alle vocht verdampt is, na een kwartiertje is dat meestal klaar, nooit roeren. Om te kijken of alle vocht opgenomen is voorzichtig met een vork de rijst aan de kant schuiven. De maten zijn voor twee personen. Wassen doe ik ook nooit. Wel akelig die arsenicum in rijst, dat wist ik nog niet

 6. Hm, interessant dit! Ik zie op pakken rijst altijd staan dat wassen niet nodig is, en ik dacht dan vaak: waarom zou je rijst in vredesnaam wassen? Ik vind rijst zelf heel lekker, maar mijn vriend haat het echt, dus helaas eet ik het niet vaak. Gelukkig lust hij wel risotto.

 7. Wat een leuke blog! Ik had nog nooit over zo’n rijstkoker nagedacht maar klinkt super praktisch! Ik ben dol op rijst met kerriesaus en kipfilet, of rijst met bruine suiker, heerlijk!

 8. Wij eten alleen basmati rijst en die is het lekkerst als je 'm eerst even glazig laat worden in een beetje neutrale olie, dan kokende bouillon (van een blokje, jawel) erop en 10 minuutjes zachtjes laten koken tot alle vocht opgenomen is. Klaar.

 9. Dat ligt eraan welke soort rijst je gebruikt. Snelkookrijst, in kleinere pakjes van grote merken of rijst die in balen (grote zakken of bij de toko in een baal van 25 kg)komt en meer tijd nodig heeft om gaar te worden.

  Ik kook die altijd in een pannetje op het fornuis en lukt altijd. Wat je over hebt aan koude rijst is ook handig om in te vriezen. Kan je later in de nasi gebruiken of een snel gerechtje waar rijst bij moet.

 10. Ik koop rijst in grote hoeveelheden ( geen snelkookrijst) spoel het af en doe het in kokend water. Sommige soorten moeten 45 minuten gekookt worden , andere soorten slechts 30 minuten.
  Een portie gebruik ik meteen, de rest vries ik in porties in. We eten twee à drie keer per week rijst dus op deze manier bespaar ik veel energie!

 11. Ik kook alleen (huismerk) rijst voor mezelf en doe dat niet vaak. Gooi een half koppie rijst (45 gram) in een kleine pan en doe daar 0,2 liter water bij. Breng dat aan de kook en laat het 8 minuten. Gas uit. Daarna goed afgieten. Omroeren met een vork. 13 minuten met goed afgesloten deksel laten stomen. Halverewege nog een paar keer omroeren.

  In de tussentijd heb ik m'n roerbaksel (waar ik circa 10 minuten later aan begin) klaar en kieper ik de rijst er bij. Die roerbaksels zijn door de groente en saus doorgaans niet kurk droog. Vermoed dat de rijst die ik er bij gooi dan eigenlijk ook niet kurkdroog hoeft te zijn.

 12. Als het water kookt doe ik de rijst erin, laat het vijf minuten koken en doe het dan in de hooikist/hooimadam.Die pan kan niet meer aanbranden,vergeten worden en ik kan mijn aandacht bij de rest van de te bereiden maaltijd houden.Kost geen 80 euro,kost geen stroom of gas, mijn hooimadam is zelfgemaakt,een oude doos met een oude wollen deken erin.
  Voor nasi gebruik ik koude rijst(is beter) die ik eerder op de dag al klaarmaakte of over had als ik eerder rijst kookte.

 13. ik heb een rijst koker maar kook het ook gewoon af en toe in de pan. wij eten bijna tot geen rijst meer, dat hebben wij vervangen door bloemkoolrijst.
  Hier als ik rijst gewoon kook in de pan is het 8 min met een kipbouillon blokje erbij en dan afgieten en laten droogstomen, super simpel :D

 14. Bij mij moet het koken eigenlijk makkelijk gaan. Een dag van te voren weken is niks voor mij. Ikzelf heb altijd snelkook rijst ideaal. Maar zo'n apparaat lijkt me ook wel wat.

 15. Meestal heb ik basmatirijst van Lidl. Die kook ik ik 2x zoveel water als rijst tot de rijst gaar is . Dan is het water helemaal opgenomen. Maar ik vond de rijst soms papperig, bah. Dus nu proef ik na 10 min en als de rijst gaar ik giet ik die af in en zeef, dan weer terug in de pan.
  Jaren geleden kocht ik bij de biowinkel vaak bruine rijst. Die moest wel 40 min. koken !

 16. De laatste tind eten wij meestal zilvervliesrijst. Die was ik eerst goed en zet ze op met de dubbele hoeveelheid water. Beetje zout erbij en aan de kook brengen,vuur laag en 25 minuten zachtjes laten koken. Dan vuur uit en even laten staan. Prima eten.

 17. Ik heb meestal zilvervliesrijst voor de nassie, het huismerk van appie en dan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 8 minuten koken afgieten en dan even laten uitwasemen.

 18. Rijst in een pakje koop ik nooit en voorgekookte (snelkook) rijst gebruikte ik alleen toen ik nog niet kon koken. Ik gebruik die grote zakken surinaamse rijst of de duurdere basmati rijst. Dat hoeft helemaal niet lang te koken en zeker niet langer dan alles wat je er bij eet. Ik heb verschillende methoden, afhankelijk van welk apparaat ik tot mijn beschikking heb. Daar hangt ook de verhouding water/rijst van af. Met de ene methode heb je meer verdamping dan met de andere.
  https://vlierbloesem.wordpress.com/2019/04/07/rijst-koken/

  Ik was de rijst altijd.

 19. Voor het gemak gebruik ik nu altijd snelkookrijst en die hoef je van tevoren niet te wassen. Vaak snelkookzilvervliesrijst met snelkook witte rijst. Ik volg de aanwijzingen op de verpakking in grote lijnen op, alleen doe ik er vaak wat meer water bij en kook ik de rijst iets langer want ik houd juist niet zo van losse harde korrels. Ik houd van zachte rijst die best een beetje mag plakken. Mijn gezin vindt dit prima. Als mijn man kookt dan eten we wel vaak een droge korrel en daar schik ik me dan maar in.

 20. Ik kook ‘m net als jij. En ik wacht ook geen vijftien minuten, hoor. Wel bak ik de rijst nog mee met de nasigroente, -vlees en -mix daarna.

 21. Wij hebben een rijststomer voor in de magnetron. Wel meer water erbij. Na het stomen laat ik her ook even laten staan volgens de verpakking. Ideaal, kan niet overkoken. Goedkoop alternatief voor de rijstkoker (die staat wel.op m'n verlanglijst).

 22. Nou, dat laten staan nadat het gekookt is, doen we amper, of het moet al zo zijn dat het prutje met kip en groente nog net niet helemaal klaar is. Meestal koken we rijst zo'n 10 tot 12 minuten en dan gaat het op tafel.

 23. Hoe ik rijst kook, staat op het pak ;p
  Na de acht minuten een kwartier laten staan, even husselen en dan opdienen. Ik vraag me af hoeveel mensen écht doodgaan van het gif arsenicum. Zal best meevallen, niet?

 24. Ik gebruik bio zilvervliesrijst die 45 min gekookt moet worden. Dit daar uit de kortkookrijst alle goede voedingsstoffen zijn verwijderd, icl die vd kortkokende zilvervliesrijst. Ik weet nog goed dat dit jaren geleden een dingetjes was met de tijden van koken, doch ook dat slijt er heel snel in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.