Reacties

Gebakken rijst met kip en ei — 11 reacties

 1. Dit is inderdaad een snel en makkelijk recept voor toch een smaakvolle maaltijd, lees ik zo. Dit ga ik even overnemen hoor, want soms is het wel zo handig om maar heel even in de keuken te hoeven staan... Dank voor het delen, zelf heb ik eigenlijk geen snel recept...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Boekweitgrutten in 5 minuten klaar. Alleen mijn man lust het niet. Ik eet het weleens i.p.v pannenkoeken omdat het snel klaar is en mits er een kliekje over is van de vorige dag voor mijn man.

 3. Spaghetti carbonara, uit de Allerhande, met ei en spekjes en geraspte kaas.
  Ook zonder zakjes en pakjes.
  Door de gekookte spaghetti een geklutst ei met geraspte kaas, spekjes erbij en klaar is kees, als het te droog is kan er evt nog wat kook vocht er door.
  Er overheen kan nog meer kaas.

 4. De boeken waar ik vaak uit kook als ik snel klaar wil zijn: Veel lekkers uit China van Ching-He Huang , Ching's snelle chinese keuken natuurlijk ook van Ching-He Huang en Gino's pasta van Gino D'Acampo. Geen pakjes en zakjes die gebruik ik trouwens nooit maar wel snel klaar en echt heel lekker!
  Groet Adriana Dijkland

 5. Spaghetti met spekjes, ui, creme fraiche en (diepvries) spinazie. Goedkoop, zo'n 4 euro voor 4 á 5 personen en iedereen smult er hier van.
  Verder gebakken rijst met gember,knoflook, bosui, rode peper en garnalen of kipfilet, dit geserveerd op een heel dun gebakken eitje. Recept van Donna Hay. Pittig maar heel lekker

 6. Met mijn dieet heb ik niet zoveel heel snelle recepten en daarom kook ik soms voor twee dagen. Zoals afgelopen week pasta bolognese. Daar ben ik dan wel bijna twee uur mee bezig geweest. Bij mij is de verhouding groente/pasta 5:1
  Ik heb een goede keukenmachine, maar het blijft veel werk en je moet er bij blijven om de boel niet te laten aanbranden.

  Laatst zag dat op mijn favoriete kruiden van de Turkse toko ook al een glutenwaarschuwing staat. Kan ik hier dus niet meer gebruiken :-(
  Toen de miehoen gemaakt met zoveel mogelijk verschillende groentes die ik zelf sneed. De miehoen op smaak gebracht met tamari en sambal en we blijken deze manier veel lekkerder te vinden. Maar dus wel een boel werk.
  Crisispasta van Klara (filmpje is op YouTube te vinden bij Depression cooking) is hier de maaltijd bij nood al gaat er bij ons dan toch weer wat meer door.

 7. zalm met spinazie en boursin cuisine
  zalm bakken , is goed als het uit elkaarvalt in kleine stukjes, handvol diepries spinazie a la creme erbij , potje boursin cuisine ( peper) erhij en wat zout en peper toevoegen,eten met pasta( wij eten het met tagiatelle)
  Wij vinden het erg lekker, en erg snel klaar

 8. Volgens dit idee maak ik altijd mijn nasi. Dan wel zonder kipfilet en met o.a. champignons. Ik begin meestal met de ei en doe daarna de rest er pas bij, maar dit kan idd ook. Zal het eens proberen! O, en ik gebruik dan zilvervliesrijst in plaats van basmati.

 9. Ik koop altijd 100% vegetarisch of veganistisch en dan vaak stamppotjes met veel groentes erin verwerkt. Ik bak noot iets maar kook altijd in weinig water en de vega balletjes of quorn gaan dan even in de magnetron en dan door de magere stamppot met het kooknat toegevoegd. Dat kan met aardappeltjes of donkere volkoren macaroni of andere volkoren pasta's in de verhouding van respectievelijk 40/60 (40% pasta of aardappel en 60% groentes excl. de vega-hartigheid. Ik kook ook altijd zonder toegevoegd zout, olie en sausjes, dus ook geen tomaten ketchup zurigheid en ketjap sausjes. Dat is allemaal niet aan mij besteed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder