Reacties

Griekse moussaka maken met een verspakket van AH — 46 reacties

  • Ja, ik vind dat fijn en ook belangrijk als voorbereiding. Het geeft me het gevoel dat de kans groter wordt dat het gerecht lukt als ik het zo doe.

  • Wij hebben net moussaka gemaakt van verspakket AH. viel erg tegen. Was erg nat. Jammer. Precies aan recept gehouden. Wat doen we fout.

 1. Ik koop weleens verspakketten en inderdaad zit er soms wat slechts in. Dat zie je dan niet door de verpakking. Moussaka vind ik ook lekker maar het is veel snijwerk inderdaad! En als een pakket in de aanbieding is, dan is dat natuurlijk extra fijn.

 2. Hoi NIcole,

  een heerlijk gerecht, dat wel... maar heel veel werk!
  Dan haak ik vaak af.
  Maar... je weet maar nooit: misschien ga ik het een keertje maken, als ik heel veel tijd heb.
  Je hebt het in ieder geval mooi in beeld gebracht...

  Prettig weekend,
  Marlou

  .

 3. Het ziet er lekker uit maar een kenmerk van moussaka is bechamelsaus en die zit er niet bij. Ook lijkt het me weinig. Dan moet je weer iets erbij gaan maken.

 4. Ik vond de moussaka in Griekenland heerlijk. De versie van AH is wat mij betreft niet smaakvol genoeg zonder bechamelsaus en zo mager. Mager rundergehakt vind ik sowieso een slechte toevoeging aan een gerecht, dan kan het beter zonder vlees.

 5. Moussaka is veel werk.
  Maar dit is geen moussaka.
  Aardappels gaan onderop en bovenop komt een bechamelsaus. Kaar niet ergens tussendoor maar bovenop.
  Persoonlijk ben ik geen fan van zoveel aubergine. Ik gebruik meer courgette en dat zie je in Griekenland ook als de courgettes snel groeien en op moeten.

  Er is ook niet 1 recept er is een basis. Maar altijd de aardappels onderop en bechamelsaus bovenop.

  • Ik vond de smaak perfect echter er kwam ontzettend veel vocht vrij uit de groenten die overigens ook niet helemaal gaar waren. Erg jammer want het werd bijna soep. De bechamelsaus miste ik ook.... Ga het waarschijnlijk de volgende keer volgens ander recept maken.

 6. Ik vind vers-pakketten fantastisch, omdat ze gevarieerd en super makkelijk zijn! Mousaka is zo’n heerlijk gerecht, dus ik ga dit pakket zeker eens proberen! Xx

 7. Ik vond het er heerlijk uitzien dus bij de vorige aanbieding had ik het ook gehaald, hier was de aubergine ook niet om naar huis te schrijven toen ik hem aan het schillen was. Maar hij lag dan ook al een paar dagen in huis. Ik vond het niet heel veel werk, maar doe dit ook op mijn vrije dag. Zulke gerechten dus dan valt het niet zo op. Maar de aardappels (ondanks dat ik ze ook nog even voorgekookt had) vond ik nog erg hard. En veel te weinig aardappels voor ons vieren, dus had er nog wat bij gekookt. Ook omdat ik wist dat de kinderen er niet heel blij van zouden worden. Die vonden het idd niet lekker, wij wel maar voortaan nog langer de aardappels voorkoken. En lees hierboven nog wat andere tips, want het proeft idd niet zoals bij ons Grieks Restaurant. Daar vonden we het echt heerlijk vandaar dat ik dit pakket ook had meegenomen.

  • Balen dat de aubergine bij jou ook niet geweldig was! Dan lag dat dus niet aan de mijne denk ik. Er waren inderdaad weinig aardappels bij, dat ben ik met je eens.

 8. Wat betreft versheid van de aubergine: ik hoorde van de week van een kokkin op televisie, dat glanzende aubergines helemaal niet rijp blijken te zijn! Dus waarschijnlijk waren de aubergines in het pakket juist ok !

 9. Grappig. Ik weet niet beter dan dat je de aubergines eerst moet zouten en laten staan. Dan afspoelen en uitknijpen. Ik bak ze daarna nog in olijfolie en verwerk het dan pas in de moussaka. Ik doe inderdaad ook bechamelsaus er bij. Gewoon maken van roomboter, bloem en melk met mootmuskaat, peper, zout en een beetje kaas.

 10. Ik heb laatst een snellere versie gemaakt volgens lekker en simpel, maar het blijft veel snijden, ik geloof dat er maar één oplossing is om dat te versnellen en dat is oefenen en oefenen :)

 11. Klinkt heerlijk! Ik hou zo erg van verspakketten, zo ontdek ik een keer nieuwe dingen en is alles al direct in 1 pak en hoef ik niet naar vreemde ingredienten te zoeken

 12. Ik snijd veel dingen met een kaasschaaf. Ik heb toevallig een kaasschaaf die best dikke plakken snijdt (3 mm denk ik). Die gebruik ik voor komkommer, champignons en courgettes. Dat gaat sneller dan snijden.

  • Wat slim om daarvoor een kaasschaaf te gebruiken. Ik doe dat al wel met komkommers maar bij courgettes en dergelijke had ik er nog niet aan gedacht.

 13. Ik kom vaak in de verleiding om zo'n verspakket te kopen bij de Appie maar nog niet gedaan. Moest lachen om je associatie met die enge psychopaat, niet echt een smakelijke bedoening :)

 14. Ik kende het niet maar vond het heel lekker. Veel werk? Nee hoor het is een gezellig werkje,lekker glaasje wijn erbij tijdens het bereiden. Zeker voor herhaling vatbaar.👍

 15. Nog even dit,ik heb in plaats van halfvolle melk,per ongeluk volle melk gebruikt,LEKKER!!!Daarom miste ik denk ik de bechamelsaus niet😜

 16. Jammer, geen bechamelsaus, en het was beter geweest de aubergine en courgette eerst in de pan te bakken want het was na 45 min nog niet gaar, verder was het één natte bende. In de het AH recept voor Moussaka staat wel hoe er bechamelsaus gemaakt moet worden, dit hoort ook in de Moussaka, tevens wordt daarin wel gezegd eerst de aubergine en courgette te bakken.

 17. In moussaka hoort bechamelsaus anders is het gehaktgroenteschotel en zo werd het dus ook
  Aardappelschijfjes worden niet echt gaar dus beter even blancheren vooraf
  Restant tweede dag toch met bechamelsaus verrijkt
  Toen was het wel zoals het hoort en nog lekker ook

 18. Wij vonden het niet zo lekker
  Het was een beetje mager met mager rundergehakt (misschien beter kipgehakt gebruiken) en zonder bechamelsaus was het niet zo smakelijk; de groenten en aardappelen waren niet gaar en het gerecht was erg nat. Jammer want wij hebben verder goede ervaringen met andere verspakketten van de appie.

 19. Het mousaka vers pakket van Albert Heijn is geen aanrader . Het recept is erg onduidelijk en het resultaat erg slecht . Jammer van mijn werk , achteraf had ik op Google het recept moeten opzoeken en had dan uitgevonden dat dit niet overeen kwam met het recept van AH de gehele oven schaal is na het proeven direct in de vuilnisbak beland.
  Ik zal zeker niet meer aandurven om nog eens zo’n kant en klaar samengestelde doos met ingrediënten te kopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>