Verspakket AH Winter risotto review: is het wat?

verspakket ahMaandag liet ik mij verleiden door een verspakket van AH met de naam Winter risotto. Het is een kookpakket om een rode bieten risotto te maken. Dit AH verspakket pakket kostte 4,79. Leuke bijkomstigheid vond ik dat dit verspakket van AH vegetarisch én veganistisch was.

Maar was het ook lekker?

Hieronder mijn ervaringen met dit AH verspakket.

Verspakket AH Winter risotto: de ingrediënten in beeld

Hieronder zie je de ingrediënten van het verspakket zoals die in de doos zaten.

verspakket ah

3 rode bieten, 2 paarse bospenen, 1 ui, 200 gram spruitjes, 1 Granny Smith appel, Kruidenmix winterrisotto, zakje risottorijst, takje tijm, takje rozemarijn.

Ik moest er zelf een ‘paddenstoelenmix voor risotto’ bij kopen, maar die hadden ze niet bij AH. In eerste instantie wilde ik me er vanaf maken met een potje champignons. Maar diverse mensen reageerden in de comments dat dit zonde was. Toen heb ik maar een Portobello gekocht bij de Coop, na afloop van mijn filosofie leesgroepje. Ze hadden ook daar geen paddenstoelenmix, en zo’n portobello leek me ook wel geschikt.

Aan mij zal het niet liggen!

Bij zo’n verspakket volg ik nauwlettend de instructies op, onder het motto: ‘Aan mij zal het niet liggen, als het mislukt!’ Door alle stappen uit te voeren zoals het recept beschrijft, kan ik dan in ieder geval met een beschuldigende vinger naar de bedenkers van het recept wijzen, als het toch niet lekker is.

Bereiding en resultaat van het verspakket AH in beeld

Hieronder zie je het resultaat van stap voor stap de aanwijzingen opvolgen, over hoe ik alle groentes moest snijden.

verspakket ah

De bereiding van het verspakket AH voor winterrisotto in beeld

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en smoor hierin op lage temperatuur de ui, rode biet en paarse bospeen 5 minuten

bieten risotto

Voeg de risottorijst toe en meng goed door.

risotto rijst

 

verspakket ah

Voeg 0,5 liter kokend water en de risottokruiden toe, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje nog 0,5 liter kokend water toe en laat onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes koken, tot het meeste vocht is opgelost.

verspakket ah

Breng ondertussen 0,5 l water aan de kook en kook hierin de spuitjes 5-7 minuten.

spruitjes koken

Giet af en spoel koud.

bieten risotto

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen, tijm en rozemarijn 7-8 minuten op middelhoog vuur.

verspakket ahverspakket ah

Haal de risotto van de warmtebron en schep paddenstoelen, appelblokjes en spruitjes erdoor.

verspakket ah

Het eindresultaat van het risotto verspakket van AH op een bord:

verspakket ah

Het werd níét echt gewaardeerd…

verspakket ah

12 observaties van dit verspakket van AH voor winter risotto met bietjes?

 1. Ik vond het een pittig recept. Je moet meerdere dingen tegelijk doen, en enigszins kunnen plannen. In het dagelijks leven kan ik dat best goed, maar met koken vind ik het wel een uitdaging.
 2. Je hebt er veel pannen voor nodig. (zei de gemakzuchtige kok)
 3. Van het recept moest ik de spruitjes in meer water koken dan ik zelf zou doen. Ik kook altijd netjes met ‘aanhangend vocht’ zodat er zoveel mogelijk vitamines behouden blijven. Maar nu hield ik me natuurlijk aan het recept, en gebruikte dus in mijn ogen te veel water.
 4. De kooktijd van de spruitjes vond ik ook veel te lang. Ik heb hier daarom mee gesmokkeld, en ze iets eerder van het vuur gehaald.
 5. Je hoeft beslist geen zout toe te voegen aan dit verspakket van AH. Ik houd van zout, ook al is het slecht voor me, maar ik had niet de neiging om er zout bij te doen.
 6. De risotto was eigenlijk nét niet helemaal gaar vond ik. Terwijl ik me keurig aan de tijden had gehouden. Ik zou zeggen dat 5 minuten langer beter was geweest voor de risotto.
 7. Het is een flinke klus om alle groentes te snijden en te hakken.
 8. Het verspakket is voor 4 personen en dat is ook echt ruim voldoende. Soms zijn verspakketten best krap, maar dat was bij deze winter risotto met bietjes niet het geval. De porties waren ruim.
 9. Dit verspakket is veganistisch en vegetarisch. Dat is handig voor mensen die willen minderen met vlees of experimenten met een dagje veganistisch eten.
 10. Het viel niet mee om de geadviseerde paddenstoelenmix voor risotto te vinden. Maar wat mij betreft ging de portobello ook prima. Eerlijk gezegd vond ik die het lekkerst van het hele gerecht.
 11. Ik vond deze bieten risotto er bloederig uit zien. Eerlijk gezegd moest ik steeds denken aan de ‘bloedbruiloft’ in Game of Thrones! Daarin wordt zo ongeveer iedereen aan het mes of zwaard geregen. Daar deed deze maaltijd me aan denken.
 12. Niemand van mijn gezin vond dit verspakket echt lekker. Alleen mijn jongste dochter zei dat ze het ‘niet erg’ zou vinden als ik het nog een keer kook. De rest ‘liever niet’.

Mijn conclusie

Ik raad dit verspakket van AH niet aan. Het is heel veel werk om voor te bereiden, en het recept vind ik wel voor iets meer gevorderde koks. Bovendien is het niet budgetvriendelijk. Het kost al 4,79 maar je moet er dan nog paddenstoelenmix bij kopen.

Ik zou verder de spruiten in minder water koken en korter dan aangegeven in het recept.

Praktische informatie

Je kunt dit verspakket kopen bij Albert Heijn of online op hun website. Zo ziet het eruit:

risotto

Zie ook mijn post Rijst koken.

Wat is jouw favoriete verspakket?

46 Comments

 1. Tom
 2. Kaat
 3. Lot
 4. Sylvia
 5. Chantal
 6. Yves
 7. Ineke
  • Alex
 8. Alice

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh