|

Groene curry Lidl verspakket: review

verspakket voor groene curry lidlAfgelopen maandag kocht ik voor 3,99 bij de Lidl een verspakket voor groene curry.

Een totaal nieuw gerecht voor mij, met groentes die ik normaliter zelden klaarmaak. Dat is het leuke van een verspakket. Je maakt nog eens wat anders. Het verspakket woog 1175 gram, dus ik ga ervan uit dat we behoorlijk aan de aanbevolen 250 gram per persoon per dag kwamen met dit verspakket.

Groene curry Lidl verspakket: lekker veel groente

Omdat ik dit groene curry Lidl verspakket nog nooit had klaargemaakt begon ik op tijd. Want aan het eind moeten de groentes en kip 15 minuten sudderen. Van te voren was ik dus een tijdje druk met het snijden van alle groenten. Dat soort klusjes doe ik altijd terwijl ik luister naar countrymuziek uit de jaren 80 via Accuradio.

Dus terwijl David Allen Coe droevig bezong hoe de Mona Lisa haar lach verloor, hakte en sneed ik dat het een lieve lust was: courgette, aubergine, ui, tomaat, paprika en komkommer. Hieronder het resultaat van al die noeste keuken arbeid:

Lidl verspakket groene curry

De oplettende lezer ziet dat ik de uien er ook bij in had gegooid. Dat was een stom beginnersfoutje, want die uien moest ik eerst meebakken met de kipstukjes. Dus die heb ik er eerst weer uit moeten vissen. Maar ziet dit bakje groente er niet fleurig en kleurig uit?!

Lidl groene curry verspakket : in de pan

Nadat ik de kipstukjes en ui zo'n 4 minuten had gebakken moest ik de groentes erbij gooien. Het resultaat daarvan zie je hier:

Lidl verspakket groene curry

Daarna moest ik het zakje met een soort pasta toevoegen en kokosmelk. En toen werd het dit:

Lidl verspakket groene curry

Lidl verspakket Green curry: eindresultaat

Het eindresultaat zag er als volgt uit:

Lidl verspakket groene curry

Lidl verspakket voor Green curry versus AH verspakket Thaise curry

Ik wilde kijken hoeveel een pakket voor Green curry bij de AH zou kosten, en ontdekte dat ik warempel ooit een verspakket Thaise curry van AH heb gemaakt voor 4,62. Het lijkt erg op de versie van de Lidl. Maar bij het AH pakket zat er een wortel bij, en bij de Lidl een aubergine. Terugkijkend heb ik het gevoel dat er meer groentes zitten in de Lidl versie.

Mijn conclusie over het Lidl groene curry verspakket

Het was opnieuw erg lekker! De instructies waren goed te volgen, en hoewel ik het gerecht nog nooit eerder had klaargemaakt verliep alles vlot. Behalve dan dat ik de uien per ongeluk tussen de andere groentes had gegooid. Maar ik heb echt lekker gegeten. Wel was het vrij scherp. De kinderen wilden er allemaal water bij. Wat een watjes. Zelf vond ik dat niet nodig.

Ik geef dit verspakket van de Lidl voor Green curry een 9.

Lees ook hoe ik Griekse moussaka maakte en mijn post over de milieuvriendelijke Lidl green bag!

Similar Posts

32 Comments

 1. Ik eet zelf eigenlijk nooit curry, ben bang dat ik ook een watje ben dat het te pittig vindt, haha! Ik neem wel regelmatig zo'n verspakket voor couscous mee, zeker als er een kortingssticker op zit. Ik vind vooral dat sausje daarbij heel erg lekker. Heb al uitgebreid gegoogeld, maar ik heb nog geen recept gevonden waarmee ik dat zelf na kan maken.

 2. Als mijn creatieve kookgeest het soms even af laat weten neem ik ook soms zo een pakket,zowel bij de A.H. als bij de Lidl. Soms doe ik er dan nog een extra groente bij - wat ik nog heb liggen of champignons, courgette of winterwortel - Ik gebruik dan soms in plaats van kipfilet vegetarische kipstukjes van het merk Vegetarische slager of A.H. merk.

 3. Ik ken deze pakketten helemaal niet. Ik weet wel dat er van die pakketten voor soep verkocht worden, maar ik wist niet dat er ook andere zijn. Ik zal eens beter moeten opletten in de supermarkt, geloof ik. De curry ziet er lekker uit!

 4. Ik had tot nu toe regelmatig zo'n vers pakket van de AH, maar sinds kort haal ik ze bij de Lidl, net zo lekker, maar wel een stuk goedkoper inderdaad.

 5. Fijn dat je het weer zo lekker vond. Misschien toch vaker op je wekelijkse eetlijst zetten?
  Als je het ooit zonder pakket wilt maken, de Euroma kruidenpotjes van Jonnie Boer hebben Thai Green currykruiden, die maak je met wat olie aan, en dan volg je verder dit recept wat je nu maakte. Je kan het recept mét foto's erbij ook opslaan, dan heb je een mooie handleiding en weet je volgende keer nog dat de ui apart moet.

 6. Fijn dat je het weer zo lekker vond. Misschien vaker op je eetlijst zetten?
  Als je het eens wilt maken zonder pakket, Euroma heeft potjes Jonnie Boer kruidenmixen, Thai green curry, die zijn geschikt voor dit recept.
  Bij pittig eten moeten de kinderen geen water drinken, dat helpt niet, melk(zuivel) wel. Een hap rijst, kroepoek of brood helpt ook.

 7. Ben toch meer het type wat zelf wil bepalen wat er in de curry gaat en ik vind dit pakket eigenlijk heel weinig groenten bevatten?! Maar als je niet zo van koken houdt, is dit waarschijnlijk ideaal!

 8. Nooit geweten dat ze dit soort pakketten ook hebben bij de Lidl. Ik kom er dan ook niet zo heel vaak, omdat het niet echt om de hoek is bij mij en ik overal op de fiets naartoe moet, Met een grote tas boodschappen is niet écht handig op de mountainbike. :-D

 9. Wij komen al jaren bij de Lidl, niet omdat we de Albert Heijn niet kunnen betalen, maar omdat we ons elke weer verbazen dat we veel meer kunnen kopen voor hetzelfde bedrag als bij de Albert Heijn. De kwaliteit is niks mis mee. Wij willen best voor kwaliteit meer betalen, maar wij voelen het als meer kwaliteit voor minder geld. Wij kennen het pakket en vinden het ook erg lekker.

 10. Ik ben dol oo dit soort currys al maak ik ze altijd zelf dus zonder pakket.
  Ik denk dat de groene currypasta het gerecht wat pittig maakte. Volgende keer iets minder gebruiken.
  Leuke review om te lezen

 11. Hmmmz, binnenkort dan maar eens richting Lidl. Ik snij groente meestal zelf (die wat ik lekker vind) en doe er dan de groene curry van go-tan bij. Ook erg lekker.

 12. Ik heb het nog nooit gekocht, maar vind het helemaal geen gek idee om te doen, zeker niet omdat er echt veel groente in zit, zo te zien.

 13. Ik heb hem gister ook gemaakt en ik kan niet wachten om hem nog een keer te maken! Het was echt heerlijk en weer eens een keer wat anders. Vandaag de couscous proberen, ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.