Lidl green bag: alternatief voor plastic zakjes voor groente en fruit

Lidl green bag

De Lidl komt vaak positief in het nieuws. Zo wonnen ze al 6 keer achter elkaar de prijs voor Beste supermarkt in groente en fruit, en hun wasmiddel en vaatwastabletten worden ook telkens als beste getest door de Consumentenbond. Behalve dat het een leuke winkel is, komen ze nu weer met iets goeds: de Lidl green bag.

Lidl green bag

Kijk, dit is ‘m:

Lidl green bag
2 stuks voor 0,69 cent bij Lidl filialen

Alles wat je weten wilt over de green bag van de Lidl

Mensen die hun best doen om het afval op de wereld te verminderen, en willen leven zonder afval,  nemen vaak hun eigen zakjes van huis mee voor groente en fruit in de supermarkt. Zo dragen ze bij aan een duurzaam leven. Voor wie dat niet deed, maakt de Lidl het makkelijk:

Sinds maandag 11 juni vind je in elke Lidl een duurzaam alternatief voor de plastic zakjes voor groente en fruit: de Lidl green bag dus.

Wat kun je er van verwachten?

De green bag van de Lidl is net als panty’s gemaakt van nylon*. Het zakje is 5 keer duurzamer dan de gratis plastic zakjes. De green bag kan in de wasmachine. Het vershoudzakje van de Lidl is níét gratis, maar duur is hij ook niet: voor 0,69 cent koop je twee green bags.

Ter illustratie dat dit niet duur is, hieronder een overzicht van andere aanbieders van alternatieven voor plastic groente en fruit zakjes.

Andere alternatieven voor plastic groente en fruit zakjes

alternatief voor plastic groente en fruit zakjes
2,95 bij bag-again.nl
Lidl green bag
3,50 bij re-sack.com
duurzaam groente en fruit zakje
6,95 bij lievernatuurlijk.nl
groentezakje duurzaam
5 zakjes voor 15,36 bij bol.com

Ook een bijenwasdoek is een goed alternatief!

Green bag reclame

De Lidl heeft een leuke en humoristische reclame gemaakt over hun verszakje met zanger George Baker. Ik vond hem tenminste erg leuk. Aan het eind zegt een supermarktmedewerker: ‘Weer die beker!’ Hij heeft het dan over de prijs die de Lidl dus al 6 keer heeft gewonnen. Maar George Baker denkt dat het over hem gaat : )

Lidl green bag: mijn conclusie

Ik ga de Lidl bag zeker kopen. Het is een kleine moeite, ik ben dan duurzaam bezig en duur vind ik ze niet.

*Hoewel het zakje van nylon is, wil dat niet zeggen dat hij daardoor minder milieuvriendelijk is. Volgens Milieucentraal zijn de verschillen tussen natuurlijke materialen als katoen en nylon maar klein!

N.B. Als je zélf een alternatief voor een plastic fruit of groentezakje meeneemt, is het belangrijk dat het doorzichtig is zodat de kassière kan zien wat er in zit.

Leestips

Wat vind jij van de Lidl green bag? En hoe neem jij nu groente en fruit mee uit de supermarkt?

Similar Posts

37 Comments

 1. Ik zag die zakjes wel liggen bij de Lidl, maar nu snap ik pas waarom ze daar liggen. Dank zij jou! Ik ga ze nu zeker aanschaffen.
  Overigens komt de Lidl waar ik regelmatig kom naar mijn mening echt niet in aanmerking voor beste in groente en fruit. Vaak zijn deze producten echt niet vers meer, beginnen ze slecht te worden, gaan rotten of schimmelen. Ik denk dat ze te lang in de koeling liggen, vaak in plastic verpakt, voor ze in de winkel terecht komen. Echt zonde, want zo verdwijnt onnodig nog meer voedsel als afval. Wat heet vers??

  1. Dat klinkt niet best inderdaad José! Nou vraag ik me af op basis waarvan die prijs dan wordt uitgereikt, want ze kijken dus blijkbaar niet bij alle Lidls.

   Fijn dat je wat aan de tip van de Green Bag hebt.

 2. Binnenkort toch maar eens bij de Lidl binnen wandelen en een aantal van die green bags halen zodat ik er altijd een paar bij me heb.
  Ik shop meestal bij AH, zelfscannen, en dan kan je al het fruit los in je tas gooien, maar wanneer ik naar de vestiging op de hoek ga, dan is zo’n zakje wel handig.
  Thanks! Ik zat er al over te denken om ze aan te schaffen, maar nu ga ik het zeker doen.

 3. Ik gebruik al een jaar of 10 groene zakjes, ooit gekocht bij een webwinkel toen ik roestvrij-stalen drinkflessen zocht. Mijn groene zakjes zijn ook echt groen (kleur) en wijdmazig. Kleiner dan een hazelnoot zou er net doorheen kunnen!

 4. Waaauw, die ga ik nu zeker ook kopen!! Wist ik nog niet!! Lijkt me ideaal, ik wist ook niet dat Lidl zo positief in het nieuws kwam, ik kom er normaal nooit. Misschien moet ik daar eens verandering in brengen :-)

 5. Ik kom altijd bij de lidl maar vind de kwaliteit van groente en fruit bij ons achteruit gaan. Vaak beschimmeld, en kapotte fruit

  Die tasjes zijn wel ideaal en goedkoop

 6. Ik heb ze gisteren net mee genomen! Ideaal lijken ze me. Beter dan die plastic tasjes. Ik neem vaak mijn fruit al los mee, alleen is dat lastig wegen aan de kassa…Nu hoeft dat dus niet meer!

 7. Gisteravond nog naar die reclame gekeken, wij vinden hem ook leuk (dochter en ik ;)) – Maar goede oplossing die zakken en kost inderdaad erg weinig!

 8. Ja ik ga deze ook kopen bij de Lidl, super handig! En inderdaad een leuke reclame. Mooi dat je alle mogelijkheden op een rijtje zet. Fijn geschreven.

 9. Wat een ge-wel-dig filmpje. En zo leuk hoe George Baker zichzelf ook op de hak neemt. Subliem.
  Ik heb nog nooit gehoord van die zakjes. Eerlijk gezegd pak ik nog altijd de plastic zakjes, maar ik herverbruik ze. Wij verzamelen ons ‘groene’ afval in diezelfde plastic zakjes en die doe ik in de groene bak. Bij ons schijnt het juist ok te zijn om zo afval te scheiden. Mits de zakjes maar doorzichtig zijn.

 10. Wij hebben eigenlijk heel erg vaak onze eigen zak mee, maar toch moeten we in héél veel winkels verplicht onze groenten of fruit in een ander zakje stoppen.. Triest toch? Gelukkig doet Lidl het hier op dit vlak uitstekend!

 11. Geweldig! Grappig genoeg had ik helemaal niet begrepen dat de reclame daar over gaat…ik had m dan ook nog niet helemaal vanaf het begin gezien. Ik koop bijna al mijn groenten en fruit (voor zover niet uit eigen tuin) bij onze fijne Lidl en ik gebruik daar al jaren mijn groene take5nets voor. Ik krijg vaak verbaasde blikken bij de kassa als er een nieuwe medewerker zit en dan zeg ik ook altijd dat het een goed idee zou zijn als ze die zelf ook zouden verkopen. En nu is t dus zover. Ik heb ze nog niet gezien, ben benieuwd. In ieder geval een top initiatief!

 12. ze lijken op BH waszakjes ( en die heb ik laatst gekocht voor 6,00 per stuk), zou je de lidl green bags daar ook voor kunnen gebuirken? (aangezien je ze ook kan wassen)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.