Reacties

Bijenwasdoek: wat is het, en waar zijn ze voor? Lees het nu! — 57 reacties

 1. Wat een interessant verhaal! Ik wist wel wat een bijenwasdoek was, maar dacht dat t gebruik heel onhandig was. Zo klinkt het eigenlijk alsof het voor kaas in elk geval juist handig is. Thanks!

 2. Voor kleinere hoeveelheden (stukje kaas, 100 gram broodbeleg) gebruik ik altijd de uitwasbare, bio-katoenen, lunchzakjes. Jaren geleden heb ik bpa-vrije koelkastdoezen aangeschaft en zolang die meegaan gebruik ik deze voor grotere hoeveelheden!

 3. Ik vind vooral het plaatje prachtig :-)
  Ik denk niet dat ik die bijenwasdoekjes ga gebruiken. Ik denk dat ik er dan heel veel moest hebben en dat ze veel in de was zouden zitten. Eten in de koelkast dek ik af met een bord. Manlief is de enige die een broodbakje mee neemt. De anderen werken thuis. Manlief heeft in zijn tas veel papieren van zijn werk en ik beleg zijn brood nigal alternatief met bv extra veldsla, rucola, paprikastukjes. Dan ben ik bang dat het een zootje wordt in zijn tas. Kaas koop ik bij AH en dat zit al in een plastic bak. Die overigens later bij het plastuc afval gaat.
  Ik gebruik heel zelden alufolie of plastic folie. Ik hergebruik groentezakjes van de supermarkt.

  • Slim om de groentezakjes van de supermarkt te recyclen VeggieMo. Daar had ik nog nooit aan gedacht moet ik bekennen. Ik gooi ze meestal weg omdat ze zo dun zijn. Maar ze zijn inderdaad nog best wel wat te gebruiken.

  • Zakken waar brood in heeft gezeten zijn ook fijn om te hergebruiken omdat ze vaak steviger zijn. Ik doe dat niet meer vanwege glutenproblemen bij mij thuis.

 4. Nog nooit van gehoord! Ja dat zilverpapier daar moet bij ons nog aan gewerkt worden vrees ik. Zo een doek klinkt goed maar ik weet het niet, het idee van eten in een doek. Je kan er ook maar bepaalde voeding in kwijt dus dan moet je er voor de rest weer iets anders op vinden.

  Maar wel leuk dat je dit even brengt, weer iets geleerd ;)

  Groet!
  Camilla

 5. Hoi Nicole,

  Je uitleg komt als geroepen! Ik denk er al een tijdje over er een voor mezelf te kopen, maar de prijs hield me een beetje tegen. Ik denk dat ik daar maar overheen moet stappen. Nieuw voor me is dat ze maar een jaar meegaan, ik had verwacht dat ze eindeloos mee zouden kunnen, maar dat was misschien naief :-)
  Wellicht zijn ze opnieuw te impregneren?

  Ook een leuk cadeau voor mijn moeder voor pakjesavond, ik schrijf het gelijk op, voordat ik het weer vergeet (want ik was het al vergeten, door jouw bericht schoot het me weer te binnen).

 6. Ik had er nog nooit van gehoord, maar zo'n bijenwasdoek lijkt mij een heel goed alternatief voor al die folie en zakjes die we toch maar allemaal weggooien. Ik ben het met je eens, het ziet er heel leuk uit. Helemaal als je zelf een leuk stofje uitkiest en er zelf eentje maakt.
  Goed idee!

 7. Ik heb ze in huis en vind ze geweldig.
  De laatste dagen wel meer en meer bijen die het huis binnen vliegen...
  Ik kon geen oorzaak vinden en dacht plots aan de bijenwasdoek??? Zou dat kunnen? Dat ze de geur van ver ruiken en daardoor binnen vliegen?

 8. 1 gewonnen bij floraplant.nl en daarna een paar kleinere zelf gemaakt. Voor mijn brood om mee te nemen heb ik een boc'n roll dat is ook wel een goed ding. er kan zelfs een belegt stokbrood in!

 9. Ik maak ze zelf, soms. Zonder jojoba, alleen met bijenwas. Is helemaal niet veel werk. Ik heb ook wat zakjes gemaakt op de naaimachine en die met bijenwas doordrenkt. Ook erg handig!

 10. Ja mooi Nicole,

  vorige week heb ik Dienie (KLaproos) vier van die bijenwasdoeken gegeven.
  Ze werken perfekt!
  Even over de verwarming leggen om soepel te worden.

  Echt gaaf...

  groetjes!

 11. fijn blog! Bijenwas doek stond op mijn lijstje om te onderzoeken in hetkader van mijn dringhetplastikterug actie.
  Ik zie dat dit spul bruikbaar en betaalbaar is. We gaan het uitproberen

 12. Is het slecht dat ik hier nog nooit van gehoord hebt? Het lijkt me wel een goed en duurzaam alternatief voor allerlei plastic bakjes en zakjes, hopelijk is de werking ook net zo goed.

 13. Ik had er nog nooit van gehoord en dacht in eerste instantie bij je blog dat het zou gaan om het poetsen van meubels. Ik hou het in ieder geval in gedachten voor mijn kerstlijstje, want het lijkt me wel handig voor het afdekken van voedsel.

 14. Bijenwas van bijenwasdoek gesmolten door warm te wassen. Vervolgens is de bijenwas in een theedoek getrokken. Hoe verwijder ik die was uit de theedoek (zonder terpentine te gebruiken)?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>