Reacties

Duurzaam leven met minder plastic in huis — 18 reacties

 1. Zo'n actie bij de kassa is wel erg raar. Dan zadel je de kassajuffrouw met dat plastic op. Of zij het nou weggooit of je gooit het thuis weg maakt volgens mij geen enkel verschil. Doe het dan meteen in je meegenomen zakje
  of in een papieren zak. Die zijn in elke winkel. En bijna alle groenten zijn zonder plastic te koop. Bij de groenteman in elk geval wel.

 2. Ik gebruik al jaren speciale katoenen netjes om groente en fruit in te doen zodat ik geen plastic zakjes gebruik. Boodschappentassen heb ik altijd bij me. Aluminiumfolie en huishoudfolie gebruik ik ook nooit meer, een bordje op een schaaltje, bakpapier in de oven, indien nodig? Bpa-vrije dekseltjes op diepvriesschaaltjes van glas. Speciale waszakken voor niet-natuurlijke stoffen (sportkleding, spijkerbroek met stretch etc.)
  Drie containers: restafval, groenafval, plastic. Doos voor oud-papier, ton voor oude metalen. De laatste twee worden opgehaald door de dorpsschool. Nee/nee sticker op de brievenbus..
  Ik koop zoveel mogelijk tweedehands of duurzaam, ben zuinig (niet gierig) met energie en water. Loop en fiets zoveel mogelijk, haal een keer per 2 weken boodschappen met de auto,.
  Wandelen gaat gepaard met zwerfvuil oprapen, boeken geef ik door, overbodige spullen geef ik weg.

  Maar....ik vlieg. Minstens 1 keer per jaar zit ik 2 x 20 uur in het vliegtuig om mijn kinderen en kleinkinderen te zien, te knuffelen en een paar weken ‘n tastbaar deel van hun leven te zijn❤️

 3. Het kan altijd beter, maar als het op scheiden van afval aankomt heb ik een hele milieustraat hier in huis. Alles wordt gescheiden. Bij de lokale super gaat wat ons betreft alles los in de krat of in een herbruikbaar net, en dat kan omdat ze met een scanner werken. Plasticvrij is de maatschappij nog niet aan toe.

 4. Ik let er wel op, maar o wat zit er veel in plastic verpakt.
  We hebben er hier een container voor om het te scheiden van ander afval.

  Ik neem vaak een eigen tas mee als ik ga winkelen, maar ik ben er nog niet...

  Goed dat je er aandacht aanbesteed.

  Groet,
  Hilly

 5. Bij om te lezen dat ik al heel wat tips in de praktijk omzet! Mijn volgende projectje is een zelfgemaakte tandpasta (benieuwd hoe dat gaat uitpakken). Stom hoe kleine dingen een grote impact kunnen hebben en mensen ze toch nog altijd niet uitvoeren...

 6. Ik ben gestopt met producten te kopen die dubbel verpakt zijn zoals kinderbueno. Hoe lekker ik die ook vind. In Nederland heb ik de papieren oorstokjes nog niet gevonden, maar ik heb ze laatst wel meegenomen uit Duitsland.

 7. Die actie bij de kassa vind ik zelf ook nogal overdreven. Ik denk zelfs dat dat plastic dan gewoon op de grote hoop terechtkomt. Thuis zou de de schrijver het netjes weggooien! Verder goede tips!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder