Reacties

Duurzamer leven: 4 simpele verbetertips — 27 reacties

 1. Ik heb zonnepanelen en een warmtepomp, aan de zonzijde overal screens, ik heb regwateropvang in de tuin. Het hele huis is voorzien van dubbel glas. Het begin is er... Het probleem zit hem in de gadgets, de fitbits, de computers, de tablets de telefoons...

 2. Er zijn bij mij zeker nog verbeterpunten als het gaat om duurzaam leven, maar qua energie- en gasverbruik zit ik bijvoorbeeld heel laag. Leuk voor de portemonnee én voor het milieu.
  Overigens moest ik lachen: ik zag nét boven jouw zin over BonPrix-jurkjes een advertentie met... een leuk jurkje. Gelukkig bleek ik dat jurkje al te hebben, dus dat scheelt dan weer;).

 3. Goed dat je hier aandacht aan besteed. Ik ben de laatste tijd ook steeds bewuster van de dingen die wel of niet duurzaam zijn. Er is nog voldoende werk aan de winkel, maar beetje bij beetje komen we er hopelijk wel.

 4. Zonnepanelen hebben we nog niet maar we blijven hier niet meer zo lang wonen, ik zou ze nu niet aanschaffen nu iedereen ze wil hebben.

 5. Ik heb altijd opgelet, was in mijn jeugd heel normaal, er werd weinig weggegooid.
  Begrijpelijk als je ouders de oorlog hebben mee gemaakt.
  Mag wel stellen dat mijn voetafdruk heel klein is. Hans

 6. Wij hebben geen zonnepanelen. Gaat moeilijk bij ons. Maar in de toekomst willen huisbaas wel doen. Zo snel mogelijk....Het is zeker droogte. De boeren hebben moeilijk. Douchen doen wij paar minuten. Zo snel eruit. Ik hoop dan beter gaat verbeterpunten wat jij schrijft. Fijne weekend.

 7. We zijn er wel steeds bewuster mee bezig, sws afval scheiden, maar ook fruit en groente van het seizoen, verwarming indien aan op tijd uitzetten, onnodig water verspillen proberen we ook zo veel mogelijk te voorkomen. Alleen qua auto is het lastig, aangezien ik voor mijn werk geen optie heb om met het openbaar vervoer te gaan.

 8. Ik koop vele kleding tweedehands. We vangen regenwater op voor in de tuin. Ik geef spullen die ik niet meer gebruik aan een 'weggeefgroep' op facebook uit mijn regio. Deze groep verdeelt daarna alles gratis aan andere mensen in mijn buurt. Zelf heb ik ook al tal van spullen uit deze groep gekregen. Boeken koop ik tweedehands en daarna geef ik ze weg, alweer in dezelfde groep. Ik pimpte mijn oude kleerkasten en heb nu een leuke 'nieuwe-niet nieuwe' dressing die er prachtig uit ziet. We hergebruiken vele zaken in huis, planken van een oude kast worden zo verzaagd tot leggers in een andere kast .....

 9. Ja nog veel verbeterpunten hier maar ik ben er wel bewust mee. En ik reis alleen met de trein en heb geen auto, loop veel, dat sowieso al.

 10. Een duurzamer leven hoor je steeds meer over, ik probeer ook mijn steentje bij te dragen. Met het scheiden van afval, niet aandoen van de verwarming of maximaal 5 minuten douchen.

 11. Tip voor als je zou willen weten, zonder met een maatkan bezig te zijn:
  Eén liter water is 1kg. Eerst de emmer wegen, dan vullen zoals je omschrijft, en dan op de weegschaal zetten. Dan weet je hoeveel liter er in de emmer zit. Groetjes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>