Dracula Daily: elke dag Dracula in je mailbox!

dracula daily

Dracula Daily is een leuk initiatief

Want ook al kwam het boek Dracula uit in 1897, anno 2022 kun je elke dag een deel van dit boek gratis in je mailbox krijgen.

Het was één van mijn dochters die mij hierop attendeerde.

Dracula per email?

Bram Stokers boek, Dracula is een boek dat bestaat uit brieven, dagboeken, telegrammen, nieuwsberichten etc. En elk deel heeft een datum. Het totale verhaal van Dracula speelt zich af tussen 3 mei en 10 november.

Iemand kwam op het idee om elke dag een email te versturen van het boek, in dezelfde tijdlijn dat het verhaal van Dracula zich afspeelt.

Met andere woorden, op 3 mei begonnen ze met het versturen van de emails en dit gaat door tot 10 november.

Elke dag lees je dus wat er die dag met de karakters gebeurt.

Ik vind het een superleuk idee, en heb me meteen ingeschreven.

Dracula boek: maar ik heb al 10 dagen gemist!

Je kunt de brieven die je gemist hebt, gratis online lezen in het archief.

Tot slot

Uiteraard kun je het boek ook gewoon uit de bibliotheek halen. Maar ik vind de gedachte, om het te lezen op het moment dat het ook ‘echt gebeurt’ erg leuk! Op Tumbler is Daily Dracula zelfs ‘trending’.

Best bijzonder dat een boek uit 1897 zoveel mensen aanspreekt!

Je kunt je gratis inschrijven op Dracula Daily.

Similar Posts

6 Comments

  1. Het hele idee van dracula spreekt me niet aan, maar het idee van zo’n ‘vervolgverhaal’ vind ik wel héél erg leuk. Ik weet alleen niet of ik het geduld zou hebben om te wachten. Volgens mij zou ik (bij een ander boek) het toch na een paar dagen uit de bieb halen, want ja, anders duurt het zo lang en ik ben veel te nieuwsgierig altijd…;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.