Reacties

Introverte mensen: 1 op de 3 is introvert — 17 reacties

 1. Niet alles klopt. Ik ben ook introvert, maar heb ook een vorm van ass. Ik ben niet verlegen, heb wel een hekel aan telefoneren, en ben erg graag op mezelf. Toch ga ik ook wel eens naar een concert. Verder ben ik het met Sjoerd eens. Ik plaats mezelf dan ook niet in een hokje.

 2. 'Ik heb geen depressie... ik heb vakantie.'
  Dat gevoel dat je in zo'n vakantie had kan ik me zo goed voorstellen. Het lijkt mij inderdaad behoorlijk heftig. Ik zei op mijn werk altijd: "Ik weet dat ze om half vier weer naar hun ouders gaan. Dan is het goed."
  Eén op één afspreken herken ik trouwens ook. Ik dacht dat het een kwestie van autisme was, maar heel logisch dat dat (ook) bij introvert zijn past. Interessante dingen schrijf je hier!

 3. Voor mij was het enorm heilzaam om hierover te leren, beginnend met de 16 personalities test. Wat een eye opener! Het besef van mijn introvertie en het accepteren daarvan, dat je jezelf de ruimte mag geven, dat het okee is.. is inderdaad iets enorm waardevols en eigenlijk basaals.

 4. Ik houd ervan om te lezen over introverte mensen. Heel fijn om mezelf te herkennen in anderen. En te horen dat het niet asociaal is om geen plezier te hebben in feestjes of bezoekjes. Ik heb een man die vindt dat als je ergens voor uitgenodigd bent je altijd moet gaan. Dat heeft in het verleden wel conflicten tussen ons opgeleverd omdat ik graag een mooie kaart stuur en thuis blijf. Nu gaat mijn man vaker alleen naar sociale bijeenkomsten en blijf ik thuis. Ik voel me nog vaak lichtelijk schuldig maar zo'n blog als jij schrijft helpt dan weer. Ik ben zo introvert dat als ik een bekende onverwacht tegenkom in bijvoorbeeld de bus of de supermarkt ik hoop dat de ander mij niet ziet... ik zal er in elk geval niet vaak zelf heenlopen om een praatje te beginnen. Verder spreek ik het liefst in kleine groepjes af. Als ik met drie of vier personen ben hoef ik zelf niet de hele tijd het gesprek gaande te houden.... Ik heb misschien ook wel ass hoor. Ik ben daar tot nu toe nooit op getest... In elk geval Nicole, fijn dat je over introverte mensen schrijft die niet van fratsen houden😊

  Groetjes, Alice K.

 5. Heel herkenbaar allemaal. Al ben ik in een groep wel duidelijk aanwezig. In tegenstelling tot anderen hou ik wel van hokjes en daar mensen, en zeker mijzelf, in te stoppen. Ik hou van duidelijkheid. Ik ga dan ieder beter begrijpen en accepteren dat ze anders doen en denken dan ik.

 6. Al tijdens mijn studie besefte ik,dat ik introvert was. Voor een leerkracht zijn introverte leerlingen gemakkelijker.Ik herkende hen en heb heel wat glimlachjes uitgedeeld.

 7. Ik heb een boek gereserveerd bij de bieb: "Ik moet nog even kijken of ik kan"
  Was dat ook geen tip van jou Nicole?

  Ik wacht er al even op maar is steeds uitgeleend waarschijnlijk.

  Fijn weekend en groet.

 8. Leuk om te lezen, en heel herkenbaar. Ik kan me zo goed voorstellen hoe je je voelt in zo'n vakantie. Het wijst me er wel weer eens op dat alleen zijn om weer op te laden voor mij een must is. En dat dat mag!

 9. Fijn dat je zoveel herkenning in dat boek vond. Ik ben ook introvert maar ik zal het boek niet snel lezen. Ik ga gewoon mijn eigen gang en weet precies waar ik blij van word en wat ik niet graag doe. Ik laat me ook niet (meer) in situaties manoeuvreren die ik niet prettig vind. Als ik bijvoorbeeld uitgenodigd wordt door vrienden voor een groot feest waarbij ik verder niemand ken (horror!) dan zeg ik dat ik niet kom omdat ik niemand ken en stel voor dat ik een keer alleen langs kom voor de verjaardag. Daar doet nooit iemand moeilijk over. Het leven is te kort om je rot te voelen.

 10. Als kind kon ik mezelf al prima in mijn uppie vermaken, ook al vond ik het best leuk om met klasgenootjes te spelen. Maar ik kan af en toe nog steeds goed alleen zijn, ondanks dat ik gelukkig getrouwd ben. Alles is erg herkenbaar wat je schrijft in elk geval.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder