De zomer is zo extravert! Geef mij de introverte winter maar!

extravert

Ik heb gemengde gevoelens over de zomer.

En volgens mij komt dat omdat het zo’n extravert seizoen is.

Alles en iedereen richt zich naar buiten.

Geef mij de introverte winter maar.

De zomer is een extravert seizoen

Hoewel ik graag in een aangenaam zonnetje een boek lees, schrik ik terug voor de vele activiteiten die mensen ineens massaal gaan ondernemen in de zomer.

Meestal sámen.

Zoals die festivals die ik dan in het nieuws voorbij zie komen. Je ziet mensen hut mutje bij elkaar staan, en maar Genieten! Of de vele barbecues die georganiseerd worden. De talrijke groepjes met fietsers, de groepsvakanties enz.

Bovendien dreigen ze nu ook nog met een zogenoemde Summer of Love. ‘We hebben het echt verdiend’ las ik in de Gelderlander.

‘Dan denk ik wel eens bij mezelf: ‘Ik snap best dat sommige mensen een zomerdepressie krijgen van al die uitbundigheid.’

Leestip: ode aan de eenzaamheid en Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen.

Similar Posts

28 Comments

 1. Maar je hoeft niet te gaan, toch? :-)
  Ik ga lekker niet naar festivals (lijkt me persoonlijk de hel 🙈) en geniet van het zonnetje en de aangename temperaturen in het park naast ons huis, het vele licht, etc. :)
  Ik heb veel meer energie als het lekker weer is. Het Nederlandse klimaat is dan ook niet zo geschikt voor mij eigenlijk 🙈🙈

  1. Ik ben het zó met je eens. Ik merk dat de zomer steeds meer niet mijn jaargetijde wordt. Maar als ik zo om me heen kijk is dat geloof ik , vloeken in de kerk.

  2. Plus heerlijke rust en prachtige vergezichten! Gratis heuveltraining bij het hardlopen ook nog, hihi.
   Alleen wel veel regen 🙈

 2. Zo zinloos om je daar druk over te maken ,het gebeurd toch wel allemaal .En straks met een beetje pech voor al die feestgangers weer de Lockdown .

 3. Eerlijk gezegd vind ik dit best een tegenstrijdig logje gezien de vele in-your-face reclames op dit blog. Ik werd gelokt door de titel, omdat daar iets herkenbaars in zit, maar die schreeuwerige, bewegende en pop-upperige, aandachttrekkende reclames (ik tel er een stuk of 15!) stoten mij onderhand zo zeer af dat ik waarschijnlijk je logjes voortaan aan mij voorbij laat gaan. Hoezo introvert?

  1. Dank voor je feedback Karin. Vervelend dat de reclame je zo stoort. Ik houd er zelf ook niet van. Maar ook hier moet er brood op de plank, en ik wil Huisvlijt graag gratis houden voor iedereen.

   Soms moet je dan keuzes maken…

  2. Ik vind het soms ook wat veel en soms I.s.m. de inhoud van je verhalen. Die ik al jaren met liefde volg hoor.

 4. Eigen keuze natuurlijk. Ik heb vandaag een bbq met 45 man afgeslagen. Het hoeft natuurlijk niet.

  Love As Always
  Dimario

 5. winter of zomer, ik trek me van de mensen niets aan en blijf thuis indien mogelijk. Ik ben graag buiten en er bestaan kledij voor elke weertype. Geniet de dag.

 6. Het voordeel van de zomer is dat je lekker ergens rustig kunt zitten genieten in je eentje. En de dagen zijn ook nog eens lekker lang en licht. Weet je nog dat je als kind uren in het gras kon liggen tussen kriebelende grassprieten en naar de wolken keek ;-) Het kan nog steeds.

 7. Ik kan me er niet druk om maken. Ik las zelfs post-lockdown anxiety ergens. Beetje overdreven allemaal. Nee is ook een antwoord, je hóeft nergens heen. Festivals waren er altijd al en ook BBQ’s regen bij ons de zomer aan elkaar. Niets nieuws onder de zon, alleen nu wat breder uitgemeten na een tijd stilte.

  Ik geniet overigens ook gewoon het meest van klein vermaak in de tuin met af en toe een BBQ’tje of uitje. Ik heb geen moeite met nee zeggen.

 8. Ha Nicole,

  grappig, soms heb ik dat ook.
  Maar als het winter is… wil ik weer zomer.

  Wat zit een mens soms toch raar in elkaar…

  groetjes van Marlou

 9. Ik snap je helemaal Nicole. Ik ben zelf heel dankbaar en blij dat wij in een rustige buurt wonen zodat ik heerlijk in mijn eigen tuin kan genieten van de zomer. Geen festivals voor mij, gewoon blij zijn met mijn eigen bloemetjes…

 10. Ik betrap mezelf erop dat ik af en toe ook de druk voel om naar buiten te gaan met het mooie weer. Nergens voor nodig natuurlijk want ook in de zomer moet je gewoon lekker doen waar je zin in hebt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.