Reacties

Ode aan de eenzaamheid: 2 vormen van eenzaamheid — 15 reacties

 1. Eenzaamheid wordt vaak als negatief beschouwd, want een mens is een kuddedier zegt men dan.
  maar als er te veel mensen zijn zegt men, wat is het druk, de andere kant van de medaille.
  Alleen zijn wil niet zeggen dat een mens ongelukkig is, net als veel mensen gelukkig zou maken. Hans

 2. Zo fijn dat je hier aandacht aan besteed. Zoals je natuurlijk wel weet dat Solitude de mooie Engelse benaming is voor eenzaamheid die je zelf verkiest. Jammer genoeg heb ik nog nooit in het Nederlands een vergelijkbaar woord gevonden. Maar Engels heeft dan ook meer woorden dan Nederlands, ik blijf het Nederlands altijd wat beperkt vinden, maar dat is mijn mening. Misschien dat niet iedereen het zo ziet. Engels is bloemrijker.

  Ik ben meteen naar de bibliotheek gegaan, online. Ik heb meteen het boek gereserveerd. Dank voor je post!

 3. Voor mij is eenzaam dat je je alleen voelt en dat niet wilt zijn. Eenzaam kun je zijn in een groep mensen waar je geen aansluiting bin hebt. Eenzaam kun je zijn als je alleen bent en gezelschap zou willen.
  Alleen zijn (wat heel fijn kan zijn) en eenzaam zijn zijn volgens mij iets heel verschillends.

 4. Ik lees dat soort boeken eigenlijk nooit. Ik denk wel dat er inderdaad een groot verschil zit in wat men als eenzaamheid ervaart. Ik ben best eenzaam, denk ik. Maar daar heb ik geen moeite mee. Als ik wil, zijn er mensen genoeg die ik op kan zoeken. Bij nader inzien ben ik dan niet eenzaam, denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>