Reacties

Raamdecoratie: snelle makeover + 12 opties! — 22 reacties

 1. Bedankt voor je tips! Wij hebben vitrage en gordijnen. Telt dat ook mee? Wel jaloers op jou hoor, woon hier in een appartement waar mensen snel naar binnen kijken, dus er moet altijd wat voor het raam.

  • Ja, van inkijk heb ik op het platteland inderdaad geen last Irene. En straks als de mais staat al helemaal niet meer.

   Vitrage en gordijnen tellen zeker als raamdecoratie.

 2. Ik heb wel 2 grote vazen voor het raam staan, maar dan omdat ik gewoon iets op de vensterbank wil hebben. Rolgordijnen hebben we ook, maar die doe ik nooit naar beneden, staat gewoon net iets aangekleder.
  Wij hebben een hele grote boom in de voortuin. Het belemmerd het uitzicht niet , maar toch geen last van inkijk! Heb er ook een vogelhuisje in gehangen en zo kijk ik ook nog gezellig naar de vogels!

  • Dat klinkt leuk Batboy! Ik houd van grote oude bomen. Ik vind dat ze een huis ook iets extra's geven. Gezellig dat de boom ook nog een pleisterplaats is voor vogels : )

 3. Ik heb ook geen raam decoratie. Onze voortuin is vrij diep en afgesloten, dus niemand kijkt naar binnen. ik heb nooit van raamdecoratie gehouden, vind het veel lekkerder als alles open is.

  • Ja, dat heb ik ook Nancy. Ik heb ook graag een onbelemmerd uitzicht. Maar ik heb wel een klein klokje in de vensterbank staan. En in een andere vensterbank een telefoon : )

   En ik moet zeggen dat ik een 'aangeklede vensterbank' bij anderen vaak wel mooi vind.

 4. Onze kamer grenst aan de tuin. Ik heb vouwgordijnen tot halverwege het raam hangen (vind ik sfeervol) en overgordijnen aan beide kanten, allebei in gebroken wit/crème. Op de vensterbank staan 2 stoere landelijke hoge plantenpotten met groene planten erin en twee fotolijstjes. Ik kan zo nog vrij de tuin inkijken. Ik heb een hekel aan veel rommeltjes op de vensterbanken, vaak zie je bij oude mensen de hele vensterbank vol staan met beeldjes, kleine plantjes en allelei andere spulletjes. Ook een beetje modegevoelig denk ik.

  • Ja, ik herken wat je zegt over frutsels bij oudere mensen. Misschien was het destijds inderdaad in de mode om meerdere kleine dingen in het raam te zetten. Terwijl nu de meesten mensen kiezen voor een paar grote, stoere dingen.

   Vouwgordijnen vind ik altijd een leuk effect geven.

 5. Ik heb wat planten in de vensterbank staan...klaar. Ik hou niet van al die meuk...Mijn moeders vensterbank staat tjokvol!! Leuk voor bij een ander hoor, maar niet voor mij. Ik heb alleen in betweens er hangen en een rolgordijn voor zomers om de warmte en zon buiten te houden en thats it!
  Ik ben ook niet met kussentjes voor de lente en winter enzo bezig...ligt bij mij het hele jaar hetzelfde op de bank....Vind het altijd heel creatief hoor wat mensen weer bedenken om het huis in voorjaar of herfstsferen te krijgen, maar ik hou er niet van om dat bij ons zelf te doen. Ik heb in de winter ook pasteltint kaarsen staan en in de zomer ook wel donkerrode....als ze maar branden is mijn motto ;-)

 6. Mijn raamdecoratie bestaat meestal uit 3 katten, die uitgestrekte de vensterbank vullen...
  Reden waarom er 2 kunstplanten in de vensterbank staan en een onbreekbaar huisje ????

 7. Ik heb nog nooit vitrage voor de ramen gehad, houd ik niet van!
  Wel heb ik in de laatste 2 woningen raamfolie op het raam gehad, omdat de inkijk te groot was.
  Toevallig heb ik afgelopen week met de hulp besproken of ik weer raamfolie zal gaan gebruiken, maar eigenlijk heb ik hier geen inkijk. Ten eerste door de ruime voortuin, maar omdat de woonkamer vrij donker is, is er ook geen inkijk.
  Op mijn slaapkamer heb ik wel heel mooie vitrage hangen met een soort zen-tafereel, maar ook deze is van buiten nauwelijks te zien.
  Op de vensterbank beneden wat plantjes en ornamenten in de vorm van stalen vogels.
  Ik heb wel gordijnen, die 's avonds dicht gaan, wat mij ook een knus gevoel geeft ;)

  Groetjes Lily

  • Als je geen inkijk hebt zou ik zelf niet zo gauw voor raamfolie kiezen denk ik.

   Grappig dat dichte gordijnen jou een knus gevoel geven Lily. Mij benauwt het juist. Ik heb ze altijd open; ook 's avonds en 's nachts. Zelfs op mijn slaapkamer!

 8. Er hangen ecrukleurige overgordijnen, eigenlijk alleen ter aankleding want ze zijn nooit dicht omdat we ook rolgordijnen en rolluiken hebben. Verder op de vensterbak 2 antieke stolpen met in de ene een stapeltje leergebonden oude kerkboekjes van mijn schoonmoeder en in de ander een of ander antiek ornament, een soort pilaster, die ik al heel lang heb. Verder 2 smeedijzeren kandelaars gemaakt door een oom van mijn moeder ergens in de jaren 20 van de vorige eeuw en in het andere raam een smeedijzeren bak met een plant. In de kandelaars heb ik heel korte stukjes kaars staan omdat lange kaarsen kromtrekken als de zon op het raam staat. De stolpen houden voldoende inkijk tegen terwijl je er van binnenuit goed doorheen kunt kijken, ze nemen dus geen licht weg. Aan de achterzijde hebben we openslaande deuren dus geen vensterbank.

  • Ik vind het idee van die stolpen erg leuk Leontine! Zo kun je inderdaad bijzondere, of dierbare voorwerpen ten toon stellen op een rustige elegante manier!

   Eén van mijn maandagochtendvriendinnen heeft ook zo'n stolp, en ze wisselt de inhoud regelmatig af. Het ziet er altijd erg leuk uit.

 9. Wat een goed idee om in de winter en lente de gordijnen de veranderen. Heerlijk fris. Wij hebben neutraal gekleurde gordijnen die voor elk seizoen kunnen. Maar wel kant en klaar. Ik kan ze dus zo veranderen! Verder heb ik raamfolie met bloemetjes. Maar ik wil wat anders.

 10. Als je toch wat voor je raam wil zetten en als raamdecoratie geen raamfolie wil, dan is misschien een raamdivider wel geschikt. Dit is een Nederlandse vinding en het zijn horizontale panelen die je voor je raam kunt bewegen. Je hebt erbij geen hinderlijke touwtjes voor het raam. Je hangt één of meerdere panelen daar waar je wil, tegen de zon of tegen de inkijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder