Raamfolie glas in lood Karwei

Raamfolie glas in lood Karwei

Ik kocht raamfolie met glas in lood motief bij de Karwei.

Dat kwam zo.

Raamfolie glas in lood Karwei

Ik ben dol op glas in lood ramen. Ik vind dat ze karakter geven aan een huis, en ze zijn sfeervol! Oorspronkelijk had ons huis ook glas in lood ramen, maar die zijn ergens in de jaren zeventig helaas gesneuveld.

Raamfolie glas in lood motief bij Karwei!

Maar nou zag ik laatst in de bak bij de Karwei een rolletje raamfolie liggen, met glas in lood motief. Ik besloot het mee te nemen, want het kostte maar 1 euro.

Gisteravond heb ik het aangebracht op het raam, bij wijze van experiment, om te kijken of het wat is.

Kijk, dit is het geworden:

Raamfolie glas in lood Karwei

Raamfolie glas in lood Karwei: motief te modern

Ik vind het motief van deze glas in lood folie van Karwei te modern. Ik zou een klassieker motief willen.

Ik twijfel nog, want ik houd ook wel heel erg van lichte, hoge ramen, en je verliest wel wat licht door die folie.

Anderzijds geeft het ook wel weer sfeer.

Glas in lood ophangen

Als je glas in lood folie niet handig vindt, kun je ook kiezen voor glas in lood ophangen. Bijvoorbeeld in de vorm van een glas in lood paneel. Zoals deze prachtige die ik tegenkwam bij bol.com:

glas in lood paneel

Leestips

Wat vinden jullie: mét glas in lood folie, of zonder?

Similar Posts

15 Comments

  1. Het is idd niet zo mooi. kun je geen kleine glas in lood raampjes op de kop tikken en die aan kettingkjes ophangen voor je raam? Heb zelf ook van deze liggen in de schuur maar sommige zet ik recht op neer in de vensterbank

  2. Gewoon ook even bij de andere rollen en bouwmarkten kijken. Er zijn andere motieven die veel meer licht doorlaten, het motief dat jij hebt is ongeveer het minst lichtdoorlatend wat je kunt vinden. Kijk eerst eens op internet welke motieven het best bij jou en je huis passen in echt glas-in-lood, dan kom je beslagen ten ijs en vind je vast wel iets waar je blij van wordt. Wij hebben een Art Deco, de hoekige opvolger van de Jugendstil (Art Nouveau) gangraam. Als de zon er door schijnt is het een feest voor het oog, het past helemaal bij de bouwstijl van ons huis van 1926, dus veranderen we het niet, maar ik houd meer van de Jugendstil, zo'n mooie lelie of zo. Gewoon doen, hoor, maar dan een ander motief met meer "witte" vlakken. Je kunt het immers gemakkelijk weer verwijderen als het echt te donker zou zijn. Af en toe mag een vrek toch wel een beetje uit de band springen? En deze folie? Niet weggooien, maar aan een knutselclubje geven, kunnen ze op de achterkant van lelijk geworden placemats PLAKKEN en als mousepad gebruiken, twee pads van een mat.

  3. Zonder. De echte shizzle is toch anders en mooier. Lichter ook. Ik heb glas in lood ramen gehad in mijn oude huurhuisje en dat is een heel verschil met jouw plaatje.

  4. Abosuluut zonder! Je woont zo mooi met een ver uitzicht. Lekker licht en ruim laten.

    Groetjes Isabelle

  5. In de jaren 70 heeft iemand in ons huis alle houten schuiframen verwijderd en er dubbele beglazing in aluminium in gezet. Het is afschuwelijk en doet af aan de waarde van het huis. Teruggaan naar de schuiframen zou een kapitaal kosten. In jouw geval zou ik wat geld opzij zetten om het glas in lood in de bovenramen weer in ere te herstellen, zo mogelijk in de originele stijl.

  6. Probeer eens het glas-in-lood-band. Zie mijn blog. Niet van echt te onderscheiden! Gr. Alie (oals-huisjeweltevree.blogspot.com).

  7. Zou met glas in lood folie doen, maar dan inderdaad een wat klassieker motief.. vind het met zo'n detail namelijk wel heel chique staan. Kijk anders even hier bij raamfolie winkel M'n zus is wilde net als jou ook een deel van de ruit glas in lood hebben en is toen ook voor folie gegaan. In eerste instantie om te testen hoe het eruit zou zien maar toen vond ze t zo mooi al dat ze het heeft laten zitten. En ik moet zeggen, het is dat ik weet dat het folie is maar anders zie je het niet hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.