Paashapjes

Paashapjes

 

Toen ik hoorde dat mijn jongste twee zonen vandaag 14 Paashapjes mee naar school moesten brengen, in verband met het schoolpaasdiner, was ik even van mijn a propos. Ik ben nu eenmaal niet zo’n culinair wonder.

Eierkoeken en wortels

Maar toen ik van de schok bekomen was kreeg ik gelukkig toch twee ideeën. Bij dit soort evenementen wil ik altijd graag iets meebrengen wat gangbaar is onder kinderen, en niet al te ongezond. En dus besloot ik maar weer wortelsticks te serveren, en nieuw in mijn repertoire zijn de eierkoeken!

Het zit allemaal in de presentatie!

Als je culinaire kwaliteiten beperkt zijn, dan is het handig de presentatie op te leuken. En dus prikte ik met een cocktailprikker kleine gaatjes in mijn wortels, en prikte daar vervolgens kleine gele kuikentjes in, die ik voor 79 cent kocht bij de Kruidvat. Hetzelfde deed ik bij de eierkoeken.

SDC10129

Ik verwacht dat mijn paashapjes grote aftrek zullen vinden onder de kinderen! Want wie wil er nu niet een Kuikentje-Op-Tak en een Kuikentje-Op-Een-Vliegende-Schotel!!!

Wat heb je nodig voor deze culinaire hoogstandjes?

  1. Eierkoeken
  2. Winterwortels
  3. Kuikentjes (12 per 79 cent bij de Kruidvat

Bereidingswijze

Kuiken-Op-Vliegende Schotel

Prik de punten van de achterpootjes van het kuikentje in de eierkoek.

Kuiken-Op-Tak

De wortel schraap je schoon, en snijd hem in lange repen. Wie erg goed is met een mes kan er echte taken insnijden. Prik met een cocktailprikker kleine gaatjes in de wortel, en prik daar de achterpootjes van het kuiken in.

Neem een email abonnement!

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

9 Comments

  1. Anonymous
  2. Anonymous
  3. Anonymous

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh