Reacties

Eierkoeken: zijn ze nog populair? — 20 reacties

 1. Als rijsmiddel wordt er gebruik gemaakt van ammoniumcarbonaat (ammoniak zonder water). Wellicht zijn ze in de fabriek daar wat uitgeschoten met het rijsmiddel of kun je gewoon goed proeven.

  Ik snap niet waarom Sonja Bakker eierkoeken als een gezond tussendoortje ziet. Ja, als je alleen naar de hoeveelheid calorieën kijkt dan vallen die mee. Maar qua voedingsstoffen (vitamines/mineralen enzo) stelt het niks voor.
  Dan liever een extra stuk fruit of iets anders wat niet bewerkt is.

  • Aha! Dat zal dan inderdaad die vieze nasmaak veroorzaken. Ik denk dat Sonja Bakker dan inderdaad op de weinige calorieën doelde, toen ze het een gezond tussendoortje noemde. Maar ik ga toch maar op zoek naar iets anders!

 2. Van de C1000 heb ik ze nog nooit geproefd maar de eierkoeken die bij de broodafdeling van de Appie liggen vind ik het lekkerst. Deze zijn ook was sappiger. Wel wat duurder, groter en maar 4 in een pak. Van de hema gaan ook wel. Die nasmaak herken ik niet wel soms een raar luchtje als je het zakje opendoet.

 3. Ik koop ook regelmatig eens een zak eierkoeken, idd voor bij de thee en/of ook eens iets lekkers aan de kinderen te geven, wat relatief weinig calorie-rijk is, en de kinderen vinden het alle echt lekker, ik heb de ammoniaklucht wel eens waargenomen als ik de zak opende, maar een na-smaak heb ik gelukkig nog niet gehad, lijkt me een echte afknapper.
  Ik haal ze meestal bij meneer Deen, soms bij de bakker(op de markt).

 4. goedemorgen
  Normaal lees ik maar ben niet zo van het reageren maar nu kan ik het niet laten

  ZELFbakken met het receptje van Rdolfh(24kitchen)

  zo lekker ,geen nasmaak en echt snel klaar
  zonder boter en wellicht kun je nog de suiker door stevia of id vervangen
  Linda

 5. Ik denk dat Sonja ze niet ziet als gezond maar als alternatief voor iets anders, als je zin in zoetigheid hebt?
  Ik vind zelf overigens niets aan eierkoeken, de kinderen wel:).

 6. Zelf pepernoten maken is leuk,simpel en de smaak is beter,ben niet zo'n bak/spelletjes moeder,maar die heb ik vaak met de kinderen gemaakt.

  En verder kan je beter een krentenbol nemen lijkt me,zit ook nog ijzer in!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder