Reacties

Besparen op kleine dingen: vele kleintjes maken één grote — 21 reacties

 1. Ja dat is helemaal waar vele kleintje... Afgelopen jaar heb ik op grote dingen ook flink bezuinigd, zoals een 2de hands wasmachine en dtoger. Wat te denken van zelf haarknippen,

 2. Die rare gewoonte heb ik ook, maar ik tel in Linda's, dat is één van de luxes die ik mijzelf maandelijks wil blijven permitteren. Dus elke keer als ik weer ergens een paar euro heb uitgespaard/opgespaard, denk ik "dat ik toch weer 1/3 Linda" of zo:-).
  Groetjes,
  Jemma.

 3. Herkenbaar, je huis poetsen voor de werkster ;)

  Denk wel dat het pas echt zin heeft om op die kleine dingen te bezuinigen als je verdere financiën op orde zijn. En dat is vaak erg ingewikkeld dus beginnen mensen er niet aan?

  Je wordt wel lekker creatief van bezuinigen op kleine dingen moet ik zeggen.

 4. Ik vind op kleine dingen bezuinigen juist wel heel prettig; er zijn er inderdaad heel veel van, als je een keer de mist in gaat, is het minder dramatisch en je wordt zo (ik tenminste) veel blijer van kleine dingen. Grote dingen zijn precies dat: groot. En dus vaak ook sporadisch en zo weer over.

 5. Heel herkenbaar gevoel Huisvlijt. Ik heb vanmorgen onze 2e auto naar de garage gebracht en met de fiets weer terug :-) En sinds 1 januari ben ik actief straatjutter. Ik raap statiegeldflessen op, ik haal ze uit de struiken, ik raap kapotte houten paaltjes op voor in de kachel etc. Als je bukt voor een muntje van 5 cent, waarom buk je dan ook niet voor een leeg bierflesje van 10 cent?? Vele kleintjes tellen wel degelijk hard op!

 6. Jawel, ik geloof wel heilig in die vele kleintjes!! Ook in koopjesjagen en wachten tot je het (voor bijna) nop kunt krijgen bij grotere aankopen.
  Zo wachten we nog steeds op nóg goedkopere flatscreens. En tot ons bakbeest het begeeft.
  We zitten op afdankertjes samen koffie te drinken en bol.com heeft bruto ruim 1200 euro inmiddels opgeleverd (ex verzendkosten dus) netto zeker 800 euro in twee jaar tijd.
  MP is ook nog steeds een leuke bron voor extra geld!

 7. Wat herkenbaar! Ooit had ik ook even een wekster en ik was een avond ervoor ook zo hard aan het werken dat het werkelijke werk een peulenschilletje nog was! Zag ik dan de platgetrapte rozijn nog op de vloer geplakt zitten, dacht ik dat dat mij zelf niet was overkomen met schrobben en dweilen. Ik heb het snel weer zelf op me genomen! Het is inderdaad de voorbereiding die meer tijd kost dan het poetsen zelf.

  Ja al die kleine dingetjes... dan lees je hele grote besparingen bij anderen, honderden euro's soms wel. Dan is het soms moeilijk om met die kleine bedragen ook door te gaan als besparing en wil je ook eens graag uit de band springen. Al is het maar met dat kopje koffie bij de Hema ;-)

 8. Wij bezuinigen al sinds mijn man opnieuw voor zichzelf begon na de verkoop van onze fotozaak in 1997. Geen abonnementen meer, geen loterijen (op 1 na), 1 auto minder, geen etentjes of uitstapjes en nauwelijks kleding aangeschaft in die 14 jaar. Nu ook nog zonder rokertje. We gaan vast geld overhouden. :o)

 9. Dit berichtje komt net op het juiste moment. Op Marktplaats krijg je niet echt veel voor je spullen en ik had inderdaad dezelfde gedachte. Misschien moet ik ook maar in iets gaan tellen.
  groetjes,
  goedgenoegmama

 10. Als je minder auto rijdt en meer fietst, dan bespaar je flink op brandstof. Het milieu is er ook bij gebaat. Met voeding zit het vreemd. Huismerken zijn vaak goedkoper omdat daar geen grote RTV- of wegreclames voor worden gemaakt. Gotere hoeveelheden zijn vaak goedkoper. pot augurken kost 89 cent, een 2x zo grote pot 99 cent. Tompouce in de Hemakantine (waar je het zelf moet halen) kost 2 euro, Dezelfde tompouce die je buiten in het zonnetje op een bankje eet kost 95 cent. Punt is wel dat m'n besparingen niet extra vervuiling of onderbetaling van personeel moeten opleveren. Dat is helaas slecht te achterhalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder