Scoupy: wat is het, hoe werkt het en wat levert het op?

ScoupyScoupy.

Ik had er wel eens over gehoord, maar me er nooit echt goed in verdiept. Als je me naar Scoupy zou vragen zou ik antwoorden:

‘Is Scoupy niet iets waarmee je korting kunt krijgen op producten? Dat je iets koopt, en dat je dan later een deel van het geld terug krijgt of zo?’

Dit antwoord verklaart ook waarom ik er nooit iets mee deed. Teveel moeite… Want ik ken mezelf. Ik ben niet goed met geld-terug-acties waarbij ik actief iets moet indienen of aanvragen.

Maar toen kreeg ik een berichtje van Yvon, een lezeres van Huisvlijt. Zij is heel enthousiast over Scoupy en heeft er al flink wat geld mee uitgespaard.

Omdat zij duidelijk een goede ervaringsdeskundige was, vroeg ik of ik haar mocht interviewen over haar ervaringen. Dat wilde Yvon wel.

Hieronder alles wat je weten wilde over Scoupy! Met dank aan Yvon!

Over Yvon

Yvon is getrouwd, en heeft samen met haar man twee dochters van 10 en 8 jaar oud.

Hoe kwam je in aanraking met Scoupy korting?

Ik kwam Scoupy tegen op een reclame op tv! Als er iets over een geld terug actie wordt vertelt dan word ik nieuwsgierig.

Hoe werkt het?

Scoupy biedt een aantal acties aan, waarvan er dan weer een x-aantal beschikbaar zijn. Vaak krijg je 100% van het aankoopbedrag terug. Maar soms is er bijvoorbeeld een aanbieding van een pak crackers van €1,39 voor €0,50. Dan krijg je het verschil terug gestort.

Je kunt Scoupy op twee manieren gebruiken:

 • Via de website van Scoupy
 • Via de Scoupy app. Die is te vinden in de iTunes store en voor android smartphones via Google Play.

Voorbeeld actuele kortingen:

Is Scoupy moeilijk om te gebruiken?

Het is helemaal niet moeilijk in gebruik. De eerste keer vul je je naam in, je geboortedatum, email adres, postcode en je rekeningnummer. Daarna staat dat voortaan automatisch ingevuld. Vervolgens hoef je alleen maar het product kopen, kassabon op de foto te zetten en in te sturen.

Wat sprak je aan in Scoupy?

De geld terug acties! En toen ik er beter naar ging kijken vond ik eigenlijk alle acties leuk. Ze hebben geregeld erg leuke nuttige acties.
Neem nou de actie van Plenty extra strong keukenpapier. Twee rollen voor €1,99 zou ik normaal echt niet kopen, want die vind ik veel te prijzig. Maar met de cashback actie heb ik hem al 2x gekocht en kreeg ik 100% terug.
En bijvoorbeeld qua boter, ik ben een gewoontemens. Ik probeer dan ook niet zo snel iets nieuws uit. Maar laatst was er een Remia vloeibare margarine actie. Je kon voor €0,50 dit product proberen. Dus ik heb dat product gekocht, bonnetje ingediend en het verschil kreeg ik terug gestort.

Door Scoupy probeer ik dus nieuwe producten!

Waarom ging je het gebruiken?

Ik ging het gebruiken vanwege de reclame op tv. Daar zag ik dat ik via Scoupy Maggi mals en kruidig van €1,49 en Arla Naturals van €1,49 beide gratis kon krijgen. Ik moest ze dus wel eerst kopen, maar kreeg daarna €2,98 teruggestort. Dat heb ik als eerste geprobeerd.

Hoe lang duurde het voordat het geld opleverde?

Meestal wordt mijn aanvraag dezelfde dag nog goedgekeurd, en heb ik binnen 2 dagen het geld op mijn rekening.

Vandaag heb ik een zak Beneful hondenvoer meegenomen, die was ook met 100% cashback actie. Om je een tijdsindicatie te geven; 10:15u heb ik de aanvraag verstuurd, 10:48u kreeg ik een mailtje dat hij goedgekeurd was. Dus vandaag was het erg snel.

Zou je Scoupy aanraden?

Echt wel! Ik ben echt fan! Hieronder mijn favoriete  top 3 acties:

 • De wasmiddelen cashback! Na even puzzelen kreeg ik €31,24 terug! Hiervoor had ik Silan wasmiddel, Persil caps, Persil Gels, Witte Reus vloeibaar, K2r doekjes en een fles Fleuril wasverzachter gratis.
 • Nescafé Gold oploskoffie. Mijn man drinkt die graag, maar ze zijn zó duur! Er was een 50% cashback actie, en dan is het wel weer een leuke aankoop.
 • Sourcy Vitamin water Groene Thee, ter waarde van €1,82 met 100% cashback actie. Ik was altijd nieuwsgierig hoe deze zou smaken. Maar eerlijk is eerlijk, dit bedrag voor een liter drinken dat ik nog nooit geprobeerd heb had ik er niet voor over. Deze actie was dus ook 1 van mijn top 3 acties. Want hierna kwam ik tot de conclusie dat ik hem dus ook écht niet lekker vind!

Zijn er soortgelijke aanbieders?

Die ben ik nog niet tegengekomen, maar misschien zoek ik er ook wel niet echt naar.

Wat heb je nodig om Scoupy te gebruiken?

Internet.

Wat moet je doen om voordeel te hebben van Scoupy?

 1. De cashback actie producten kopen,
 2. Een foto van het bonnetje maken
 3. Het bonnetje insturen
 4. Na goedkeuring stort Scoupy je geld terug.

Heeft Scoupy nog verbeterpunten wat jou betreft?

Die ben ik nog niet tegengekomen.

Hoeveel levert het jou per maand op?

Mijn allereerste inzending was op 10/8/2016 En vandaag heb ik totaal €87,55 terug gekregen.

Dus gemiddeld levert Scoupy mij een besparing van €21,88 per maand ongeveer.

Kan Scoupy een klein maandsalaris opleveren?

Nee, dat niet. Niet alle acties zijn 100% cashback. Voor sommige moet je nog wel wat betalen.

Aandachtspunten bij Scoupy

1. Je moet de hele bon indienen: van onder tot boven

Mijn eerste inzending had ik niet goed gedaan. Het is de bedoeling dat je je bonnetje helemaal van boven tot beneden op de foto zet. Als het bonnetje erg lang is, kun je verschillende delen foto’s toevoegen. Ze willen echt alles van het bonnetje zien.

Die aanvraag werd dus afgekeurd want ik had niet het onderste gedeelte van het bonnetje erop gezet. En natuurlijk had ik mijn bonnetje al weggegooid. En kon ik die aanvraag niet nog eens opnieuw indienen. Want had ik het bonnetje wel gehad, dan had ik die opnieuw kunnen indienen.

Hieronder een screenshot van hoe je de kassabon kunt uploaden via scoupy.nl:

scoupy kassabon indienen

2. Fout product kopen

Let op dat je niet het verkeerde product koopt! Coca cola zero cherry in plaats van Pepsi max cherry bijvoorbeeld. Of het verkeerde knackebrod enz. Je kunt dit heel makkelijk even controleren: bij elke cashback actie zit een ‘goed product’ scanner. Die tik je aan en scan je de streepjescode. Hij wordt groen als je het juiste product hebt. Eigenlijk heel gemakkelijk dus.

3. Actie afgelopen, of producten op

Wat nog meer mis kan gaan is dat de actie net afgelopen is, of dat het aantal producten al vergeven is. Dus ik kijk altijd even of er nog genoeg beschikbaar is. Dat is ook te zien ‘in’ de actie zelf door middel van een balkje dat van groen naar rood kleurt, of grijs als het niet meer beschikbaar is. Evenals de einddatum van de actie.

Mijn conclusie over Scoupy

Met Scoupy kun je flinke kortingen krijgen op diverse producten. Het is een makkelijke en snelle manier om te besparen op je boodschappen. Hieronder een screenshot voor korting op een pak Nesquick:

En het blijkt helemaal niet zo’n gedoe als ik dacht. Eigenlijk hoef je alleen maar te zorgen dat je de kassabon bewaart. Een foto maken is zo gedaan, en vervolgens kun je hem zo uploaden. Je hoeft hem dus niet per post op te sturen of zo.

Naar aanleiding van Yvons enthousiaste ervaringen heb ik ook de Scoupy app gedownload. Want een leuke korting is nooit weg. Kijk, hieronder een screenshot van de aanbiedingen die ik op dit moment te zien krijg:

Scoupy

De truc is denk ik wel, om geen dingen te kopen alleen maar omdat ze in de aanbieding zijn. Dus geen dingen kopen die je normaliter ook niet zou kopen. Want dan ben je nog niet goedkoper uit.

Maar als producten die je normaliter ook zou kopen via Scoupy korting opleveren, dan is het echt de moeite. Kopen met korting is dan eigenlijk heel natuurlijk.

Filmpje met uitleg

In onderstaand filmpje wordt in een ruime minuut goed uitgelegd hoe Scoupy werkt.

Praktische informatie over de Scoupy app

Hieronder de links naar waar je de Scoupy app kunt downloaden

Wat vind jij van Scoupy?

Lees ook mijn post Kosten boodschappen per maand: wat is reëel?

Similar Posts

64 Comments

 1. Even een aanvulling, na het indienen moet je de kassabon altijd nog bewaren, in de voorwaarden wordt volgens mij gesprokem over vier weken.

 2. Ik weet niet, dan moet je voor die ene aanbieding naar een speciale supermarkt, terwijl ik anders het product helemaal niet zou kopen. En ongemerkt koop je dan nog wat en nog wat.

  Ik betaal liever de volle prijs bij een middenstander.

  1. Dat is juist de ‘kunst’. Ik kan heel goed alleen kopen wat op Scoupy te krijgen is. En wat ik nog nodig heb qua wekelijkse boodschappen.
   Ik ga meestal ook niet speciaal naar een andere winkel voor 1 ding ????
   Nou heb ik het geluk dat waar ik altijd heen ga, 3 supermarkten op loopafstand van elkaar liggen.

 3. Ik ben al jaren druk met geld-terug-acties en koop idd. alleen dingen die ikzelf gebruik. De andere produkten met 100% korting gaan naar de noodvoedselbank (de v.b. voor mensen die net een euro teveel verdienen om in aanmerking te komen)

  Op ons blog houden we een hele pagina met 100% geld-terug-acties bij.

  Veel plezier met Scoupy

 4. Ooit deed ik eens mee met de aankoop van chocola maar daarna heb ik het nooit meer gedaan. Ik koop die artikelen normaal ook niet, de meeste etenswaren zitten vol toevoegingen en dat wil ik niet eten, ook niet als het gratis is. Ook ben ik geen fan van het feit dat er op deze manier van alles over je bijgehouden wordt bij Scoupy, je naam- en adresgegevens in combinatie met wat je koopt. Dat wil ik helemaal niet.

 5. Toevallig, ik heb net gisteren op de website van Scoupy zitten rondneuzen, zat nog wat te twijfelen maar als ik dit lees dan ga ik toch maar proberen. Thnx voor de tip :)

 6. Ik ben ook groot fan van Scoupy. In 2016 heb ik ruim 150 euro bespaard op boodschappen. Ik heb Scoupy in maart 2016 ontdekt en nog niet alle producten gekocht. Elke keer een gratis product tikt over een jaar gezien best aan :)

  1. Ja, hoewel je dat soms nog goedkoper bij de Action of Lidl kunt kopen. Het is altijd wel even opletten of de aanbieding in alle opzichten voordeliger is, en niet alleen wat betreft bijvoorbeeld het merk.

 7. Ik gebruik het ook. Lekker makkelijk, je hoeft alleen een foto te maken van je bon. Ik probeer daardoor ook wel eens iets nieuws uit. Toch alweer een leuk bedrag mee bespaard.

 8. Ik ontdekte Scoupy een paar jaar geleden op de Margriet Winterfair, waar ik een tas boodschappen voor 5 euro kocht. Ik installeerde de app en sindsdien stuur ik regelmatig een kassabon in.

 9. Ik koop vrijwel alles bij liedle en aldie en dan heb je er niks aan. Bij andere slechts dat wat ik niet bij de andere kan kopen

 10. K vraag mij af of ik de bonnen van Picnic ook kan gebruiken.
  En op die bonnetjes staan diverse gegevens die ik niet met anderen wil delen.

 11. Off topic, maar je hebt reacties daar gesloten: een alternatief voor reminder is toch gewoon herinnering? En linkfeestje kan ook heel prima.
  Ik zou ook best wat minder ‘dommige’ engelse termen zien en horen. Anouk die het bij The Voice voortdurend heeft over dat ze het heel nice vindt en iets over attitudes etc.

 12. Ik heb het wel een tijdje op mijn mobiel gehad, omdat het in het begin vooral 100% cashback was. Toen dat na een tijd steeds vaker slechts 50 cent of 1 euro cashback werd heb ik de app er weer af gegooid.

  1. Oh joh Scoupy, daar heeft iemand mij jaren geleden eens op gewezen. Ik weet niet meer waarom ik het toen niet doorgezet heb, maar iets eraan vond ik niet interessant hahaha! Ik vind trouwens jouw jaren ’50 headers heel tof. Hou ik van!

 13. Had wel van de naam gehoord maar wist niet wat het precies was. Dat is mij nu duidelijk. Is niet iets voor mijzelf, ik ben zelf niet van de acties, maar als je wel iemand bent die graag op koopjesjacht gaat dan is dit natuurlijk een onmisbare app!

 14. Ik gebruik al jaren Scoupy. Het werkt heel makkelijk en snel en het geld staat ook heel snel weer op je rekening. Ik heb zo al hinderden euro’s terug gekregen

 15. Ik ben te lui voor dat soort acties. Bovendien vraag ik me toch af wat het verdienmodel is. Of ze écht je gegevens niet verkopen. Ik ben laatst gezwicht voor een kortingsvoucher en sindsdien krijg ik toch een hoop spam binnen. Bah!

  1. Oh dat is zo vervelend inderdaad, allemaal spam… Eigenlijk moet je dan een speciaal emailadres gebruiken voor voordeeltjes en kortingsacties. Een soort speciaal Spam Emailadres : )

 16. Nou wat een idee.. fantastisch om te besparen met een app, zo veel moeite lijkt het me niet. Al zou je wel goed de kleine lettertjes moeten lezen.
  Net geïnstalleerd en geopend, heb drie katten en zie heel veel kattenvoer acties! Gaan we maar gauw proberen dan. Hihi, thanks voor de duidelijke, beknopte uitleg!

 17. Ik weet niet of je deze reactie na al die tijd nog ziet, maar in je bericht klopt je besparing per maand niet. Misschien bedoel je per jaar? Overigens vind ik Scoupy wel een uitvinding, ik maak graag gebruik van gratis producten, of korting op producten die daardoor goedkoper zijn. En als je niet wilt dat de app je andere boodschappen ziet: gewoon apart afrekenen, dan heb je een aparte bon voro je geld-terug-product!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.