Reacties

De kwestie wasverzachter: 10 veelgestelde vragen! — 34 reacties

  1. Bij mij gaat er bij iedere was wasverzachter bij. Qua geur wissel ik soms af, omdat ik mijn echte favoriet nog steeds niet heb gevonden. Die Zwitsalgeur van Robijn heb ik ook een keer gehad, maar ik vond dat het niet kon tippen aan echte Zwitsal, dus dat was eenmalig.

  2. Azijn is niet schadelijk voor het milieu en als we het in glazen flessen kopen dan is de positieve impact op ons milieu zeker niet te onderschatten.... minder plastic, minder chemicaliën en vooral ook nog het goedkoopst !

  3. Ik gebruik eigenlijk geen wasverzachter, vanwege de chemicaliën. Maar met dat harde water dat we hier hebben, worden de handdoeken keihard. Ik ga eens zoeken naar een milieuvriendelijk alternatief.

    • De was buiten drogen is inderdaad ook een fijne manier voor een prettige geur in de was. Tenzij je op het platteland woont en ze net mest gaan uitrijden ; )

  4. Ik gebruik nooit wasverzachter. Mijn eerste droogtrommel begaf het jaren geleden. Werd alleen in de winter gebruikt voor handdoeken. Dus geen nieuwe droogtrommel aangeschaft. Meestal kan ik de was buiten drogen en worden de handdoeken wel wat hard. Heerlijk om je na het douchen mee af te drogen dan heb je gelijk je lijf gescrubt.

  5. Feit is wel dat wasverzachter (en vloeibaar wasmiddel) de pest is voor je wasmachine...je krijgt er vetluis van!
    Het vloeibare spul blijft achter in je leidingen en blijft kleven aan de manchet, waardoor schimmel en andere viezigheid zich kan ophopen. Het beste is gewoon wasmiddel in poedervorm (en maar de helft van wat er op de verpakking staat) en azijn als wasverzachter gebruiken.

  6. Ik word misselijk en benauwd van de geur van wasverzachter. Daarom alleen azijn. En handdoeken heb ik raar maar waar liever niet zo zacht. Ik heb de indruk dat ze dan minder goed afdrogen.

    • Dat kan ook wel kloppen Bernadette omdat wasverzachter er een soort laagje om heen legt. Dat maakt ze zachter, maar ze absorberen ook minder goed.

  7. Dat wiki recept gaat niet werken, want baking soda (base) en azijn (zuur) reageren samengevoegd acuut tot CO2 en WATER.
    Voeg dan niets toe, dat is het goedkoopst voor je portemonnee en tenminste chemisch gezien geen onzin.

  8. Daar sta je niet bij stil, wanneer je wasverzachter in het bakje mikt. Maar blij wordt ik er altijd wel van.
    De geur die in huis hangt vind ik zalig. Ik wissel nog wel eens van merk. Maar hier geen schuurpapier handdoeken hoor...

  9. Hier geen wasverzachter. We hebben een droger en dat maakt de handdoeken in elk geval ook zacht genoeg. Maar los daarvan is het slecht voor het milieu en je machine, zoals ik ergens hierboven las. Als ik het echt nodig zou hebben dan gebruik ik wel natuurazijn.

  10. Ik gebruik ook altijd wasverzachter vanwege de heerlijke geur en zachtheid,wij hebben ook planken als er geen wasverzachter aan te pas komt,of als de handdoeken niet buiten hangen mijn wasmachine reparateur raad het af om azijn te gebruiken,het maakt de wasmachine kapot zegt hij,de onderdelen breken af door het zuur zei hij,dus ik gebruik het niet meer.

  11. Oh, die grote fles Robijntje in het filmpje herinner ik me nog wel. Ik gebruik eigenlijk nooit wasverzachter. Alleen voor de was van mijn moeder. Dat wil ze graag "twee dopjes" zegt ze dan. Dus dat doen we dan maar.

  12. Ooh ja, wasverzachter gebruiken we hier wel. Zeker bij de handdoeken en het beddengoed. Heerlijk vind ik het als het huis naar "Robijntje" ruikt. Of welk ander merk dan ook. Het geeft mij zo'n heerlijk lente gevoel.

  13. Dierlijk vet en wasverzachter koken? Ik heb blijkbaar onder een steen geleefd. Sinds kort gebruik ik azijn bij mijn zwarte was. Maar ik stap helemaal over nu ik dit heb gelezen. Ik gebruikte wel wasverzachter maar ik word erg ongemakkelijk van wat ik lees. Dank voor de uitleg!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder