Reacties

Schoonmaakazijn: 21 toepassingen + 7 don'ts! — 36 reacties

 1. Dat is een handige tip! Ik heb nog een oude spuitfles, ik denk dat ik daar eens wat schoonmaakazijn in doe, eventueel wat aangelengd met water. Het lijkt me dan wat makkelijker aan te brengen.

  Ik gebruik het op dit moment alleen voor ontkalken en als glansspoelmiddel in de vaatwasser. Dat laatste werkt boven verwachting goed.

 2. Pas wel op met al dat zuur, schijnt niet zo goed voor het milieu te zijn. Zelf heb ik jaren bij de thuiszorg gewerkt en kregen we ook wel eens onderricht in schoonmaken, en dan kregen we van die staafjes die je ook bij de dokter ziet om te meten of je een blaasontsteking hebt.
  Daarmee kon je dan de zuur graad meten. Ik schrok daar best wel een beetje van. En in mijn schoon maak woede deed ik wat van die schoonmaak azijn om mijn keukenkraan (Matte kraan.) Helemaal kaal geworden.

 3. Schoonmaak azijn is heerlijk , evenals groene zeep en soda, allemaal ouderwetse middeltjes maar nog steeds prima te gebruiken. Een aangekoekte melkpan of puddingpan krijg je prima schoon met een beetje water en soda als je dat aan de kook brengt en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden met de genoemde produkten.

 4. Een super lieve tante!
  Ik krijg brok in mijn keel van het verhaal. Zo gaaf!

  En ze heeft gelijk. Ik heb ook schoonmaakazijn (geurtjes voeg ik zelf toe) en het is beter dan welk spul dan ook.
  En je krijgt er geen hoofdpijn van zoals van vele syntetische middelen!

  Gr,
  Julia

  PS: ik gebruik hem ook (al 2 jaar) net als LLMM, als glansspoelmiddel en het werkt echt!

 5. Wat een schat van een tante!
  Schoonmaakazijn werkt idd goed, stinkt alleen wel wat. Van soda gaan je toilet en wasbak trouwens ook glimmen.
  O ja en met groene zeep maken we de roestvrijstalen achterplaat van ons gasfornuis schoon. Dun op smeren, laten intrekken, met vochtig doekje weer afnemen. Glanzend zonder enige moeite! Die dure roestvrijstaalontvetter hebben we aan een ander gegeven, wil ik niet eens meer in huis hebben.

 6. Wat onderscheidt schoonmaakazijn eigenlijk van de azijn van Euroshopper van AH? Als het uitwisselbaar is, kan ik gelijk met de hier opgedane frisse moed aan de slag...:)

 7. google ook eens op zuiveringszout.
  Ik kan er echt niet meer zonder.
  Vooral voor he wassen van je haren en als deodorant. maar ook als glansspoelmiddel in de vaatwasmachine. Luchtjes in de koelkast enz. Teveel om op te noemen.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 8. Je hebt van Groenland de versie met lavendelgeur, die gebruik ik als wasverzachter. Tip om beeldscherm en tv scherm schoon te maken, afgekoelde zwarte thee op een watje, daarmee scherm schoonmaken en nawijven met zachte doek.

 9. Vooral ramen lappen met schoonmaakazijn was echt het eureka moment voor mij. Vaak zie ik mensen op forums of op fb vragen hoe ze de ramen moeten doen. Dingen als kranten en uien komen dan voorbij. Ik roep dan meteen schoonmaakazijn. Nooit meer strepen!!

 10. Niet alle kranen en douchekoppen kunnen tegen schoonmaakazijn. Ze kunnen kaal worden of vergelen. Beetje zonde. Citroen werkt net zo goed en heeft dat nadeel niet. Zo'n klein flesje citroensap kost ook niet veel.

 11. Hey Nicole,

  goeie tips zijn altijd welkom.
  Ik heb het in huis, en zal het eens wat meer in het zicht zetten.
  'Het is goed spul en kost bijna niks!

  Dagdag, groetjes van Marlou

  .

  • Schoonmaakazijn is inderdaad wel een van de middelen die wordt genoemd om kunststof dakplaten schoon te maken.

   Maar ik zou eerst even navragen bij de fabrikant van je dakplaten wat zij adviseren.
   En vervolgens zou ik eerst heel voorzichtig een klein hoekje doen, op een plek die niet opvalt. Mocht het dan niet mooi worden, dan is het niet zo'n punt.

   Zijn die eerste 2 stappen positief verlopen, dan zou ik de rest van het dak ermee doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder