Reacties

De was doen: 7 technieken — 49 reacties

 1. Grappig dat ik eindelijk eens iemand tegenkom die ook gebruik maakt van deuren om dekbedhoezen te drogen. Ik doe het ook met de hoeslakens. Het begon uit ruimtegebrek in mijn kleine appartement en idd het droogt gladder en beter.

  • Hier ook strakke schema's de pubers moeten hun was ook zelf sorteren. Ik draai iets meer in het weekend is goedkoper. Maar alles gaat op schema. Alleen de sokken daar heb ik altijd een berg van over!

 2. Dat is leuk je hebt t zelfde systeem als ik behalve dat van de deuren.de machines snorren nu maar volgende lading dekbedovertrekken probeer ik ook zo uit.Want ik heb echt n GROTE HEKE aan strijken!Trouwens n goeie wasgebergte moest m 2x lezen dacht eerst aan n natuurgebergte en daar heeft was niets mee te doen.Fijne dag,Ingrid

 3. van vloeibaarwasmiddel krijg je vetluis in je wasmachine, dat weet toch iedereen?
  En strijken? nee dat is idd erg overbodig, maar waarom draai je snachts niet je was? op goedekope stroom?

 4. Ik heb geen droger, het gaat prima op een rekje. Helemaal als het droog is, dan alles naar buiten. Vanavond doe ik weer een was opvouwen en woensdag eentje nieuw ophangen. Mmmmm, misschien ook wel vanavond. Je ziet het, er zit geen vast patroon in.

  Love As always
  Di mario

 5. Hier geen droger, scheelt sws op energiekosten en die zijn bij ons onder de 6 tientjes. Ik ben hier hoofdverantwoordelijke voor de was en heb daar een systeem in. We zijn maar met z'n 2en dus niet zoveel.

 6. In een eenpersoonshuishouden vraagt de was gelukkig niet zo heel veel tijd. Ik heb wat extra kleding gekocht, omdat ik steeds bijna lege trommels was draaide. Nu was ik dus minder, maar dat is wel beter voor het milieu. Een droger heb ik niet en mis ik ook niet. Kwestie van een beetje plannen en niet alles tegelijk wassen, zodat er genoeg ruimte is op het droogrek. Bij mij dus nooit de bodem van de wasmand in zicht, maar dat geeft niet.

 7. Hier zijn we met twee en doe ik de was wanneer ik een volle machine heb en ik droog alles zo veel mogelijk buiten en anders binnen op een groot droogrek ik heb nooit een droogkast gehad ook niet toen de twee kinderen het weekend naar huis kwamen van op koten dat is altijd prima gegaan ,ik strijk ook direkt als de was droog is .

 8. Hier is zaterdag wasdag, omdat in het weekend de stroom goedkoper is. In de zomer hangt de was buiten (heerlijk). In de winter gebruiken we de droogkast. We hebben een Miele die zo oud is als mijn dochter (39 jaar) Het was een investering die geloond heeft. Ik ben er nog steeds blij mee, als je er niet te veel instopt komt de was er echt bijna helemaal kreukvrij uit. Het minpunt is dat omdat het zo'n oud model is het waarschijnlijk niet zo heel energiezuinig is.

 9. ik heb 4 wassen op een dag en dat word elke dag netjes weg gewerkt, handdoeken draai ik snachts op 95 graden en die gaan de droger in, kleding op 40 of op 60 en die worden hier opgehangen altijd :D en met het mooie weer wat eraan komt is het zo droog buiten.

  • Ik organiseer niet echt maar draai wanneer de vorige was droog is want we hebben geen droger dus sneller wassen heeft toch geen in.

 10. Als alleengaande heb ik het een stuk eenvoudiger. Koop alleen kleding die bij elkaar in de was kan en was pas als ik voldoende heb voor een goedgevulde wasmachine. Zit dus geen dagritme in. De wasmachine staat in een bijkeuken en daar heb ik ook waslijnen. Gebruik nog gewone lakens en strijk een paar dingen (wat katoenen broeken) die ik dan aan een stokje hang. Ik vouw nulkommanix. Zou niet weten waarom ik iets moet vouwen. Gebruik tegenwoordig het wasmiddel van Jumbo. Dat bevalt me net zo goed als een wasmiddel van bekende merken. Laatst wel allemaal witte pluizen op m'n was. Bleek dat er ook nog een spaanse pantoffel uit de machine kwam. ;-)

 11. Ik moet zeggen dat ik het aardig goed bij hou, de wasmanden puilen nooit helemaal uit want net daarvoor heb ik ze geleegd. Hier hebben de kinderen nog wel wat moeite om hun wasgoed in de bakken te leggen, meestal blijft het op de kamers achter. en moet ik zeggen, 'was in de manden'.

 12. Met een gezin is het een dagelijks ritueel, samen heel wat schone was weggewerkt.
  Maar als de kinderen uitgaan vliegen dan merk je dat as eerste in de was. Hans

 13. Haha nou je blog komt als geroepen, want de stapel was is inmiddels weer enorm. Eigenlijk probeer ik het wekelijks bij te houden. Handdoeken draait bijna dagelijks, gekleurde was minder. Maar als we straks met zijn zessen zijn moet ik er ook een beter schema in krijgen denk ik, dan is het allemaal veel beter te behappen.

 14. Twee wasmanden, 3x per week ongeveer neem ik die mee naar de bijkeuken, waar ik ze sorteer en achter elkaar door weg was. Kleding en lingerie gaat niet in de droger, handdoeken, sokken, boxers en beddengoed wel. Als je direct na afloop van het programma de droger leegmaakt, dan valt dat kreuken alles mee. En een beetje gekreukte dekbedhoes vind ik echt totaal onbelangrijk. Zie je niks van als het er op ligt.

  Mijn wasmachine en droger hebben uitgestelde start, dus ik kan ze 's avonds incl wasbolletje instellen en 's morgens gaat ie automatisch om 6u draaien en kan ik na wakker worden direct verder.

 15. Hier gebeurt de was op één dag. Wij wonen klein en zijn nog aan het verbouwen, dus geen wasmachine op dit moment. Alle was wordt verzameld en één dag in de week (niet in het weekend, want dan is het veel te druk) ga ik naar het wassalon. Leuk boekje erbij, was in verschillende wasmachines zodat alles in één keer gebeurt, alles droog en thuis kan gestreken (indien nodig) en gevouwd worden. Eén dag, alles weg en een week later beginnen we weer van voor af aan.

 16. Ik heb 2 manden. Bont en nat (handdoeken washandjes). Ik gooii alles bij elkaar met een kleurvangdoekje. Zolang ik oplet met nieuwe kleding (en knalrode kussenslopen vooral) komt het helemaal goed.

 17. Ik verbaas me er vaak over hoeveel wassen mensen soms wel niet draaien met kinderen in het gezin. We hebben een zoontje van 20 maanden en wassen 1-2x per week. En ja; altijd schone kleding aan haha. Maar wel een extra droge trommel. En in iedere kamer een wasmand.

 18. Met 5 kinderen (nu allemaal de deur uit) nooit een droogkast gehad, en ik deed ook véél minder vaak de was dan jij. Ik maakte er een gewoonte van de kinderen aan te leren om (boven)kleding wat langer te dragen (natuurlijk wel elke dag proper ondergoed en sokken!) maar niet bij elk vlekje de wasmand in. Dàt scheelt pas in aantal machines, zeepverbruik, waterverbruik... Elke dag een was draaien, ik moet er niet aan denken! Vroeger toen er nog geen wasmachines waren droegen mensen hun kleding ook langer voor die gewassen werd. En de kleding gaat op die manier ook nog eens langer mee

 19. Pfff. Met z’n zevenen blijf je vouwen! Hier twee wasmanden in de badkamer. Een voor (rode) handdoeken en een voor kleding. Die laatste verdeelde in lichtbont en donker. Één handdoekenwas per week, één donkere was en een halve lichtbonte. Ik was met vloeibaar wasmiddel en doe alleen handdoeken in de droger. Worden ze lekker zacht van!

 20. Hier geen organisatie achter de was. Het komt gewoon zoals het komt. Wasmand vol? Dan is het tijd om een wasje te gaan draaien. Bij mooi weer zoveel mogelijk buiten drogen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder