Reacties

Wasmand: ik heb er 4 — 21 reacties

 1. Ik heb ook vier wasmanden! En 3 staande wasmanden. Ook voor het sorteren. Handig want zo zie je gelijk welke was je nog kunt/moet wassen.
  Onze oudste dochters hebben zelf nog een wasmand staan omdat hun kamer wat verder weg is en dan nemen ze het mee naar de wasmachine die in de bijkeuken staat.

  Ik gebruik een oude wasmand waarvan de hengsels kapot zijn voor als ik onkruid uit de tuin weghaal.

  • Ik had ook een vierkante harde dichte wasmand die gebruikte ik als babybadje perfekt voor als ze zelf kunnen zitten , dan vielen ze ook niet zo snel om en ze konden wat dieper in het water zitten .

 2. Ik heb in totaal 8 wasmanden, 7 'vaststaande' en 1 mobiele.
  De wasmanden zijn allen voorzien van een label waarop staat welke was er in moet.
  1 witte was 60 g (handdoeken en ondergoed)
  1 donkere was 60 g (handdoeken, ondergoed en werkkleding)
  1 klein mandje voor de natte washandjes
  Deze 3 lage manden staan onder de wastafels in de badkamer
  In de gang staan 4 donkerblauwe, hoge curvermanden met deksel naast elkaar
  1 fijne witte was 30
  1 bont 30 (donkere kleuren)
  1 roze/paars/bruin (ingevoerd nadat verschillende keren een rood item de witte was van kleur liet verschieten)
  1 bont 40 (donkere kleuren)
  En dan sorteer ik nog steeds uit.....wollen vestjes, witte was die op 40 mag, lichtgekleurde was, zoals lichtblauw en lichtgroen. Ik was elke dag: 'a load a day, keeps chaos away!'

  • Wat heb dat goed voor elkaar Nina! Ik ben onder de indruk. En doen de gezinsleden ook echt de goede dingen in de juiste wasmand?

   Die stelling aan het eind van je comment vind ik prachtig. En helemaal waar.

  • Nee, de gezinsleden gooien niet altijd alles in de juiste mand..... Maar ik probeer me er niet te veel aan te ergeren ;)
   (de uitspraak is van FlyLady)

 3. Ik gebruik naast een gewone mobiele wasmand ook een oud babybadje. Er zit een scheur in de bodem waardoor hij niet waterdicht meer is maar als wasmand nog prima geschikt.

 4. Ik heb vier wasmanden en 1 waszak.

  De waszak hangt in de badkamer en daar gaat alle vuile was in.
  Om de dag neem ik dat ding mee naar de garage en sorteer de boel uit in 3 kleine vierkante bakken. 1 volle bak is precies 1 was, dus dat is handig.
  Ik heb witte was, hete was (60 graden) en donkere / gekleurde was.

  Verder is er nog 1 echte wasmand die mobiel is. Hierin gaat de natte was die opgehangen moet worden. De droge, opgevouwen was die opgeborgen moet worden en daarnaast zeul ik 'm dagelijks op en neer. Dus 's avonds naar boven met de schone was, dan 's morgens weer naar beneden met spullen die naar beneden moeten, dan weer naar boven met spullen die naar boven moeten enz.

  En de poezen gebruiken 'm (liefst gevuld met schone was...) om hun baggerpoten te rusten te leggen.

  • Handig dat één volle bak precies één volle wasmachine is. Het handige aan zo'n waszak is dat je er geen vloerruimte aan kwijt bent lijkt me.

 5. Ik heb op zolder een hoge smalle wasbox staan. Daar gooien de meiden hun wasgoed in. Die neem ik dan ook mee naar beneden naar de badkamer. Daar vul ik hem verder bij met de was en neem zo alles mee naar de wasmachines in de bijkeuken.
  In de badkamer heb ik 4 stapelkratten op elkaar. Met zo'n open voorkant. In de bovenste gaan de natte handdoeken en washanden. Die daaronder de droge witte was en in de onderste 2 alle gekleurde was. Die leeg ik dagelijks.
  In de bijkeuken heb ik 6 wasboxen staan om de was uit te sorteren op kleur en temperatuur. Die heb ik gekocht bij ikea. Dat zijn stapelboxen met een schuine voorkant en een deksel die je aan de voorkant kan openklappen. Op dat deksel zit een sticker waarop staat welke was erin moet. (Blauwe/groene, rood/oranje/roze, wit 40, wit 60, lichte, zwart/blauw/spijkerbroeken.)
  Om de was naar de waslijn mee te nemen of klaar om te vouwen/strijken gebruik ik boodschappenkratten. Daarvan heb ik er 5. Leeg klap ik ze op en nemen ze lekker weinig plek in. En ik gebruik ze ook voor het doen van de grote boodschappen.

  • Slim van die boodschappenkratten die je kunt inklappen. Ik heb soms wel eens ruzie met mijn wasmanden omdat ze zoveel plek staan in te nemen. Die 6 wasboxen van Ikea klinken erg handig moet ik zeggen.

 6. De wasmand als sinterklaasmand zo bekend een blauwe bij mijn ouders en later een groene bij mij.

  Ik heb er maar 2 en dat is voldoende voor 1-2 personen die niet veel was produceren, ik hang veel te luchten.

 7. ik had een staande wasmand ,maar die is met mijn dochter meegegaan naar haar nieuwe flatje, toen hij weg was bedacht ik dat ik er nu zelf geen een meer had, zelfs als je alleen bent is een wasmand toch wel handig ook al heb je niet erg veel was. net toen ik er weer aan wilde schaffen vond ik een gloednieuwe metselspecie kuip in een afvalcontainer en die gebruik ik nu als wasmand.

 8. Ik heb het liefst wasmanden zoals jou blauwe op de foto. Flexibel, en waterdicht. Je kunt er naast de was ook de (klein)kinderen in baden. Op een feestje de drank koelen, een wasje in de week zetten. Op het strand kruipt er niet direct allemaal zand tussen je spullen. Ik gebruik ze als boodschappentas. En zowiezo een dichte wasmand vind ik hier belangrijk, omdat er anders ook schorpioenen tussen je was kunnen gaan zitten. Lekker warm en droog. Deze steken zijn overigens niet veel pijnlijker dan een bij, maar je schrikt zo.

 9. Even een andere reactie:
  Bij mij doet de site het nog steeds niet goed.
  Ik heb nu een abonnement erop en alleen als ik in de mail op 'reageren' klik kom ik bij je nieuwe post. Nu zie ik op de site dat er 16 reacties zijn. Als ik daarop klik zijn het er opeens maar 6 meer. De laatste is van mijzelf en jouw reactie op mij zie ik niet.

 10. Ik heb 4 mobiele wasmanden, alle van de Hema bedenk ik me nu. Ik zet er vaak 1 in de badkamer, hier verzamelt álle was zich in. We hebben 3 kleuterjongens, dus het komt er op neer dat ik alle was daarin moet doen. Als deze wasmand vol is neem ik deze mee naar mijn washok. Daar sorteer ik de was op kleur en temperatuur. Meestal was ik iedere avond alvast alle vieze kleding van de jongens en zo nodig onszelf, die was hang ik dan voor de nacht schoon op het wasrekje, zodat ik het de volgende dag kan opvouwen. Ik gebruik dus geen vaste/staande wasmanden, als de jongens groter zijn wordt dat misschien nog weleens handig, nu mis ik ze niet. De gesorteerde vieze was leg ik gewoon in stapeltjes in mijn washok, totdat ik genoeg heb om te wassen. Dat wassen doe ik dan wanneer het mij uitkomt. In het washok komt verder niemand, dus die paar bultjes was liggen niemand in de weg.
  Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit bij stil gestaan dat ik geen vaste wasmanden heb staan ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder