FlyLady: de gratis manier om je huishouden op orde te krijgen

FlyLadyOoit, toen ik nog een slordige huisvrouw was, werd ik lid van Flylady om mij te verbeteren. Met succes, al zeg ik het zelf! Ik voer sindsdien een aanzienlijk gestructureerder huishouden en ben zelfs wel eens echt ‘klaar’!

FlyLady is een uitstekende manier om je huishouden op orde te krijgen. En het is nog gratis ook!

Flylady: hoe werkt dat dan?

Je kunt gratis lid worden van Fly Lady en krijgt dan dagelijks zogenoemde Flymail. In die mailtjes staan instructies om je huishouden op orde te krijgen. Wat ik er zo fijn aan vond is dat Fly Lady het huishouden hanteerbaar en overzichtelijker maak. Haar motto is:

‘Je loopt nooit achter. Je begint net!’

FlyLady Babysteps

Dat vond ik altijd enorm helpen. Anders krijg je al snel zo’n gevoel van: ‘Iedereen is veel verder en heeft de boel beter op orde dan ik. Wat heeft het nog voor zin… Ik kan het huishouden niet aan!’ Maar bij FlyLady is elke dag een nieuwe kans. De andere reden dat ik FlyLady zo fijn vond is het idee van babysteps. Je hoeft van haar bijvoorbeeld niet, zoals bij Marie Kondo, per direct ál je boeken uit de kast te halen om ze op te ruimen. Dat kan overweldigend veel zijn. Bij Fly Lady werk je met kleine, goed haalbare stapjes.

‘Consistency is the key to all of this. We have to take our time with our routines. They do not happen over night. It is the result of tiny changes over several months. BabySteps! If you try to accomplish this without taking the BabySteps, your habits will not be everlasting. BabySteps are the key.’ (Bron: FlyLady)

Beginnen met FlyLady: de eerste 4 stappen

 1. Schrijf je in voor de emails.
 2. Maak je gootsteen blinkend schoon
 3. Kleed je netjes aan, doe ook schoenen aan. De reden hierachter is dat je je anders voelt en anders gedraagt als je netjes bent aangekleed.
 4. Ruim 15 minuten per dag 1 zone op. FlyLady geeft aan welke zone aan de beurt is.

Maak je gootsteen blinkend schoon: Shine your sink

Eén van de eerste dingen die Fly Lady je vraagt om te doen is om je gootsteen in de keuken blinkend schoon te maken. Dat lijkt misschien een willekeurige opdracht, maar ze heeft daar een goede reden voor. Ze wil je een gevoel van succes geven!

Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit werkt!

Onderstaande video is bovendien erg grappig en voor velen wellicht herkenbaar.

5 FlyLady zones

FlyLady werkt met zones. Elke week doe je minuten een andere zone, en elke maand komen alle zones aan bod. Dagelijks besteed je 15 minuten aan de betreffende zone. Ze heeft het huis verdeeld in 5 verschillende zones:

 1. Entré: voordeur, gang
 2. Keuken
 3. Badkamer en 1 andere kamer
 4. Ouderslaapkamer, bad en kast
 5. Woonkamer

Elke maand helpt Fly Lady je om elke zone schoon en netjes te maken. Ze vraagt je om dagelijks 15 minuten een zone schoon te maken en op te ruimen, met een eierwekker of timer. Langer hoeft/mag niet.

Nou denk je misschien: ‘Ja, maar ik vind deze indeling stom!’ of ‘Ik heb hele andere zones!’ Dat is prima, maar als je net begint met FlyLady is het toch handig om deze zones aan te houden omdat je dan mee kunt lopen in het schema van Fly Lady. Later, als je je huishouden op orde hebt, kun je je eigen systeem aanhouden.

FlyLady methode

Hieronder legt Marla Cilley oftewel FlyLady uit wat de gedachte is achter het systeem van FlyLady oftewel de Flylady methode.

Waar het op neer komt is dat je stapsgewijs nieuwe gewoontes eigen maakt.

Marla benoemt de kritiek dat er teveel emails worden verstuurd, en dat mensen zich daardoor overweldigd voelen. Ze hebben het aantal emails daarom teruggebracht naar 10.

Maar laat je vooral niet afschrikken door het aantal emails! Deze methode is echt de moeite waard!

FlyLady app

Er is ook een FlyLady app, Deze was eerst alleen beschikbaar voor iPhones. Maar inmiddels is de FlyLady app ook verkrijgbaar in de Google PlayStore! Dus dat is goed nieuws.

FlyLady app Nederlands

De FlyLady app is inmiddels ook vanuit Nederland te downloaden.

FlyLady boek

Er is ook een heus FlyLady boek! Het kost 15,99 bij bol.com. Je vindt daar ook een inkijkexemplaar, zodat je kunt zien wat je krijgt!

FlyLady boek

 

FlyLady hot spots

Eén van de termen van Fly lady gebruik ik nog steeds, namelijk de term ‘hot spot‘. Dit is een naam voor plekken waar allerhande troep zich verzamelt en mysterieus groeit tot enorme proporties. Bijvoorbeeld de hoek van het aanrecht, of dat lage kastje in de gang, de schuur, de salontafel, enz!

In  mijn geval was het in 2008 een rieten mand die op de hoek van het aanrecht stond. Kijk dit is ‘m:

FlyLady

Ook mijn destijds 7-jarige zoon Ot kende deze term. Op een dag kwam hij bij me en zei op vermanende toon: ‘Mama, je moet beter op je portemonnee letten, want hij lag in de Hutspot!’

Mijn hot spot in 2016

‘Wat goed van mij dat ik geen hot spot meer heb,’ dacht ik zelfingenomen terwijl ik aan het douchen was. Het was inmiddels 2016 en 8 jaar later.

In ons huis in de stad stond namelijk een pittoreske rieten mand. En in die mand slingerde van alles en nog wat rond. Papieren, sleutels, boodschappenlijstjes, losse sokken, batterijen en losse handschoenen. Kortom het was wat Fly  lady een hot spot noemt. In het Nederlands worden ze ook wel ‘rommelmagneten’ genoemd. Plekken die zich op de één of andere manier steevast vullen met rommel.

hot spot

Nog een hot spot?!

Het probleem met hot spots is dat ze overal in je huis kunnen opduiken! Een paar maanden geleden was er ineens eentje ontstaan bij de wc! Kijk maar:

hot spot

Deze hot spot bevond zich bij ons toilet en badkamer. De kinderen pakten de handdoeken zo slordig uit het badkamerkastje dat de handdoeken uit het kastje vielen en vies werden. Zonder ooit gebruikt te zijn… Vandaar dat ik een rekje buiten de badkamer had gezet voor de handdoeken.

Maar dat bleek helaas een rommelmagneet, oftewel hot spot te zijn! Ik heb er korte metten meegemaakt, door het hele kastje op wieltjes weg te halen.

FlyLady

Kritiek op FlyLady

Hoewel Fly Lady veel mensen op weg heeft geholpen naar een netter en schoner huishouden, is er ook kritiek. Die gaat vooral over het aantal emails dat je per dag krijgt. Dat is overigens teruggebracht naar 10 per dag, maar sommige mensen zullen dat nog veel vinden.

Je kunt er nu voor kiezen om maar 1 mail per dag te ontvangen, maar dan moet je een abonnement nemen van 4.99 USD. Dat brengt me op een tweede punt van kritiek: tegenwoordig probeert Fly Lady ook wel wat producten te verkopen. Begrijpelijk, want al haar diensten zijn verder gratis, maar er zullen mensen zijn die dit irritant vinden.

Maar ik denk dan: ‘Dan maak je er toch gewoon geen gebruik van?’

Mijn eerste dag als FlyLady: 10 jaar geleden

control journal

In 2010 schreef ik dit over mijn eerste dag met FlyLady!

‘Vijftien minuten ‘decluttering‘ gaf FlyLady op, maar ik kan geen maat houden, en dus heb ik de hele ochtend kasten uitgemest. Inmiddels staat de stand op twaalf vuilniszakken met oude kleding, die nu andere mensen blij gaat maken. En ik heb weer ruimte in mijn lege kasten!

Maar vanaf nu ga ik me netjes aan de tijden van FlyLady houden, hoor. Dat wil zeggen met een eierwekker, en in periodes van 15 minuten.

Dit is mijn eerste dag als FlyL ady, en na al dat kasten opruimen struinde ik een beetje rond op de FlyLady site. De link ‘Control Journal’ intrigeerde me, en toen ik op de link klikte ontvouwde zich daar een stappenplan van maar liefst 19 stappen om zo’n dagboek op te zetten.

En ik kan trots vermelden dat ik vandaag stap 1 gezet heb! Ik heb een ordner gevonden, daar 20 multomap blaadjes in gedaan, en die op mijn bureautje gezet. Dat is wat ik zo geweldig vind aan FlyLady: de ‘Babysteps’! Omdat ik toch bezig was besloot ik ook meteen alle spullen van mijn zoon Jan netjes te ordenen. Ik vind het er erg leuk uitzien!’

Is FlyLady geschikt voor jou?

FlyLady is geschikt voor iedereen die met de handen in het haar zit, zich overweldigd voelt, en zich afvraagt waar ze in vredesnaam moeten beginnen in hun huishouden. FlyLady pakt je bij de hand, en helpt je.

Fly Lady is minder geschikt als je hecht aan je eigen routines en gewoontes, en het gevoel hebt dat je het zelf het beste weet. Maar goed, in dat geval zul je FlyLady vast ook niet nodig hebben.

Ik kan Fly Lady in ieder geval van harte aanraden als gratis, laagdrempelige methode om je huishouden op poten te zetten.

Oh ja, en je moet wel goed Engels kunnen lezen….

Praktische informatie en handige links

flylady

 • Het adres van FlyLady, waar je je kunt inschrijven is flylady.net
 • De FlyLady app voor Apple smartphones kun je hier downloaden.
 • Zorg dat je een eierwekker, of timer op je smartphone hebt, om je te helpen om niet meer of minder dan 15 minuten per zone te doen.
 • Schuursponsjes zijn handig om je gootsteen blinkend schoon te maken.

Tot slot

Zit je met de handen in het haar? Is je huishouden een zootje en weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan FlyLady voor jou echt de oplossing zijn! Mij heeft het in ieder geval goed geholpen. Bedenk wel: je krijgt wat je erin stopt. Als je de adviezen en mailtjes niet leest of toepast, zal het niet werken.

Het is de kunst om er actief mee aan de slag te gaan.

Maak van de nood een deugd: ga boeken opruimen daarna boeken verkopen!

Waar zit jouw hot spot? Of heb je er werkelijk geen? In welk geval: petje af!

Similar Posts

97 Comments

 1. Uuuuh, ik heb wel meer dan 1 hotspot. Vanmorgen wel in de keuken 2 bakken uitgezocht. Eentje is leeg en beschikbaar om gebruikt te worden voor mijn theezakjes (die ik gebruik om kaarten mee te maken), de andere bak is voor de helft leeg zodat ik weer kan zien wat erin ligt. (keukenweegschaal, koffiepadhouder, zakje met lege batterijen.

  Mijn dressoir is één grote hotspot. Maar alles gaat in kleine stapjes met opruimen en uitzoeken. Ik probeer 3-4 keer in de week 15-20 bezig te zijn met opruimen/wegdoen. Eens komt het af.

  Ik denk dat iedereen wel ergens een rommel la of rommel bak heeft. Anders kom ik graag ene keer kijken om inspiratie op te doen.

  1. Wij hebben ook zo een mandje op ons aanrecht maar de eettafel durft ook wel eens te veranderen in een hotspot 🤣

  1. Hier is het ook zo! We kunnen het alleen af en toe heel erg snel wegwerken door alle rommel van op de kast te schuiven in één van de lades…. ai!

  2. Haha jeetje dat je daar een hele tool voor hebt, ik vind mijn eigen ritme toch wel fijner werken. Maar die stap voor stap is wel een goeie tip :)

 2. Vroeger had ik wel zo’n lades maar al jaren is het allemaal opgeruimd en gesorteerd , we hebben een keukenkast met laden waarvan mijn man er twee heeft en die is heel netjes ik heb er een ook in orde ,en mijn dochter had er ook een maar die hebben nu de kleinkinderen en daar verdwijnt van alles in dat ik soms in winkels krijg bij voorbeeld stikkers en voetbalplaatjes en die maken er wel een rommeltje van.

 3. Ik ben bang dat ik er meerdere heb. Salontafel dumpt iedereen van alles. Ik zelf dump op een hoekje van het aanrecht. Ik had laatjes in het schoenenkastjes als hotspot, maar die heb ik niet meer en verplaatst sommige spullen nu van links naar rechts omdat ik niet weet wat ik er mee aan moet.
  Misschien toch eens tijd voor een curusus minimalisme of opruimen ????

  1. Het hoekje van het aanrecht is berucht als hot spot. In ons oude huis was de mijne daar dus ook.

   De salontafel heb ik heel netjes. Daar staat alleen een vaasje op met kleine roosjes.

 4. Waarom zou dat een petje af verdienen als je geen hotspot hebt? :S Ik ben hartstikke blij met mijn hotspot(s)! Als ik iets niet kan vinden, weet ik altijd waar het wel is!
  Op onze verzamelplek van spullen die geen vaste plek hebben! Heerlijk!

  1. Ik vind het juist knap als iemand alles netjes opgeruimd heeft en dus niet nog zo’n plek heeft met allerlei zooi. Ook al weet je dan inderdaad wel waar je moet zoeken.

 5. Ha, ha. De term HOTSPOT wordt hier juist gebruikt om het meest attractieve plekje in je huis aan te tonen. Dat wordt bv vermeld bij de huizenverkoop. Kan een plekje binnen – die heerlijke erker – of buiten – bank met uitzicht – zijn.

  1. Haha jeetje dat je daar een hele tool voor hebt, ik vind mijn eigen ritme toch wel fijner werken. Maar die stap voor stap is wel een goeie tip :)

 6. Als chaoot heb ik er wel 3 .Drie van de 5 laden in de laden kast in mijn slaapkamer .Ben al blij dat ik er twee opgeruimd kan houden , dus er is nog hoop voor mij

 7. Toevallig zijn er nét 3 weggegaan! Van die rieten bakken onder de salontafel. Van eentje was het riet gaan schimmelen dus ze gingen allemaal de kliko in. En het grootste deel van de inhoud van die van manlief en dochterlief ook. Ik ben de enige georganiseerde in het huis :(

  Nu nog wel op mijn naam één la met van alles. Maar ja… van alles moet ook een plek hebben! En de studeerkamer van manlief is een grote hotspot, maar dat is echt zíjn ruimte. En hij is nou eenmaal een enorme rommelkont.

 8. Ik heb meerdere, een la in de keuken, een la in het dressoir en in de slaapkamer ook nog 2 lades. Ik ruim ze regelmatig op maar ze zitten ook zo weer vol!

 9. De salontafel, de eettafel, het aanrecht, naast de koelkas. Die laatste vanwege het afval en ik ga niet voor elk papiertje buiten naar de papierbak.
  Ik ben aan een soort van grote schoonmaak begonnen. Ik ruim veel dingen op, doe spullen weg en maak vooral oppervlaktes leeg zodat ze sneller en makkelijker schoongemaakt kunnen worden. Dus hopelijk leer ik die hotspots ook wat af. Met die allergische typjes hier is het beter om het zo schoon mogelijk te hebben. Ik riep al uit dat het bijna lijkt alsof ik smetvrees heb ;-)

 10. Elke ruimte in huis heeft wel een hotspot. Wel een bewuste, een mandje met troepjes, deze worden leeg geruimd als ik die ruimte schoonmaak. Behalve in de keuken daar heb ik een bak en die lijkt maar nooit leeg te raken.

 11. Een rieten dienblad in de keuken. Daar ligt de post, een willekeurige pen, paperclips, sleutels, papieren die nog niet weg kunnen, typex, kabeltjes en ga zo maar door. Eens per maand ruim ik deze leeg.

 12. Oh ja zowat in elke ruimte hebben we hotspots. Wel in kadtjes of lades. De kamers van de kinderen zijn imo 1 grote hotspot haha. Als je bij ons binnenkomt lijkt het allemaal netjes, maar trek geen kast open he:)

 13. Ik vrees dat volgens mij ieder mens wel zo,n laatje,of of kastjes heeft. Wij in ieder geval wel. Vaak zijn van die schaaltje op de tafel of in een kast van die plaatsen waar het begint met een sleutelbos en waar steeds meer en meer in komt.Hier o.a 1 keukenla die ruim ik zo om de tijd even uit dan is hij heeeeeeeel netjes . maar dat duurt een week en dan groeit de la;)

 14. De vensterbank achter in de woonkamer. Die kan ik tig keer per week leeg ruimen, maar toch verzamelt er zich steeds van alles. Tot mijn grote frustratie.

 15. Ondanks het kastjeperdag project nog steeds (meerdere) hotspots. Maar het zijn er minder en nog steeds slinkende. Blogvriendin Conny noemde ze destijds ‘kleefplek’. Die term gebruik ik nog steeds.

 16. Wij hebben hier ook meerdere hotspots, maar ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo erg. Eens in de tijd worden die rommelplekjes weer eens opgeruimd, maar ik vind het gewoon handig om iets waarvan je even niet zo goed weet wat je er mee moet op zo’n hotspot te leggen.

  1. Ik denk dat dit ook de oorzaak is van hot spots en dat ze zo moeilijk zijn uit te roeien. Iedereen heeft wel eens iets dat hij ‘even’ kwijt moet. En dan leg je het in een ‘hot spot’ : )

 17. Míjn hotspot is het bureau in het kantoortje; de werkplek van mijn man. Zíjn hotspot is vlak voor mijn nette mappen, zodat ik er niet bij kan. We zitten elkaar dus lekker dwars….

 18. Eeeeh, hahaha, ja ik heb ook meer hotspots dus. Nu ik weet wat een hotspot is realiseer ik mij dat… Een laatje, een kastje, je kent het wel! Zelfs een heel kamertje tot voor kort, vorige week uitgemest, samen met manlief. Dat was een beetje veel zijn hotspot en een klein beetje mijn hotspot. We proberen het nu netjes te houden… ;)

 19. Wij houden geen rommel in huis. Weg moet moet dan ook weg. Wij houden regelmatig erbij.
  Wij kunnen echt niet tegen rommel in huis. Alles wat wij doet is schoon. Dan is ook netjes in huis.

 20. We hebben boven op zolder onder het schuine dak van die schotten geplaatst om daar spullen achter op te bergen. Maar dat kun je door de hoeveelheid spullen zeker een hotspot noemen 😀

 21. Zo’n tof concept! Ik ben zelf onlangs gestart met een bord te maken op Trello, en dat helpt echt supergoed!

 22. Dat werken met een bepaalde tijd vind ik echt fijn. Ik deed het afgelopen jaar met de grote schoonmaak. Ik zag het niet zitten om een ruimte in één keer te doen, dus besloot ik elke week een uurtje te doen. Uiteindelijk heb je dan ook alle kasten leeg gehad en weer ingeruimd. Je bent alleen niet in één dag klaar;).

 23. Ha Nicole,

  Fan-tas-tisch!
  Ik ben meteen de App op mijn I-Phone gaan installeren en heb me meteen ingeschreven voor de nieuwsbrief.
  Eén van mijn vriendinnen roept altijd dat ze het huishouden niet kan doen, omdat ze het nooit geleerd heeft en zelfs van haar moeder nooit mocht helpen…
  Nou… daarom ga ik besist een keer, volgende maand denk ik… ook een blogje schrijven over Fly Lady.
  Eigenlijk speciaal voor haar.
  Zal misschien wel steeds even spieken bij jou…
  Maar zal je naam er bij zetten!

  Dagdag… dank je wel,
  Marlou

 24. hotspot betekend hier je mooiste en leukste plekje in huis hahaha en het huishouden zit in mijn systeem en heb daar dus geen app voor nodig ;)

 25. Jij een slordige huisvrouw geweest, dat geloof ik niet.
  Maar ik ben blij dat ik nu alleen ben en alles is uitgevlogen, scheelt een partij werk. Hans

 26. Dit klinkt echt als iets voor mij, ik vind het vooral lastig om bij te houden (deels vanwege het saaie karakter), maar op deze manier blijft het echt een beetje afwisselend allemaal.

 27. Tip voor mensen die met het Flylady systeem aan de slag willen: kijk eens op YouTube naar filmpjes van the secret slob. Veel overzichtelijker en to the point. En ze is enorm eerlijk. Het is niet iemand die al een keurig huis heeft, maar ze begon echt als zichzelf, met de handen in het haar zittend.

  Ik vind het systeem op zich goed, maar ik vind het voor mijzelf teveel ‘momenten’, aparte acties. Twee minuten hier, kwartier daar, missie hier… Dat heb ik voor mezelf dus aangepast zodat het bij mij past.

 28. graqppig, tegen mijn zoon, die wat moeite heeft zijn ritme te vinden , zeg ik regelmatig: een kwartiertje per dag ( hij heeft een 2 kamer appartement) is echt genoeg om de booel bij te houden!!

 29. In Nederland hebben we wel een soort equivalent van FlyLady: Els Jacobs van de Huishoudcoach. Zij stuurt dan wel geen dagelijkse mailtjes, maar heeft wel een boek geschreven waaruit je je eigen ideale routine kan samenstellen.
  Toch zijn er nog veel mensen die het niet voor elkaar krijgen met mailtjes of een boek alleen. Daar was ik zelf een voorbeeld van. Dan zit er een persoonlijk probleem onder al die rommel, en dan kun je proberen wat je wilt, maar het lukt toch niet. Ik ben hier zelf een voorbeeld van. Ik weet dat als ik in die tijd een professional organizer oftewel opruimcoach had gehuurd, dat dit mij wel had geholpen, en dat is ook de reden dat ik nu ik zelf eindelijk goed geholpen ben, zelf ook opruimcoach ben geworden.

 30. Oh mijn huishouden is de laatste jaren ook weer aardig verstoft… ik was zo goed bezig toen ik thuis zat met een peuter. Nu zit hij in groep 3. En de app die ik gebruikte werd niet meer goed bijgewerkt, waardoor ik het overzicht langzaam weer verloor. En oké andere prioriteiten stelde. Goede reminder dit, om weer eens even met een goed schema aan de gang te gaan.

  1. Het waren ook wel bijzondere tijden de afgelopen weken Marijke. Ik kan me heel goed voorstellen dat niet alles dan even optimaal verloopt.

 31. Een redelijk opgeruimd huis sinds de kinderen de deur uit zijn 🤣
  En ja ergens een lade waar de overige in zit en zelfs die blijft opgeruimd
  Groetjes

 32. Ik heb flylady jaren geleden gevonden toen ik op zoek was naar ideeën om het huishouden beter de organiseren. Destijds had ik 2 kleine kinderen een baan en een man die veel weg was voor zijn werk.
  Tegenwoordig is mijn leven heel wat rustiger maar ik heb wel met serieuze problemen te maken gehad en juist dan is het fijn om in elk geval een goed georganiseerd huis te hebben. Ik volg diane in denmark op youtube. Zij volgt het flylady systeem maar deze Schotse vrouw die al jaren in Denemarken woont spreekt mij meer aan dan de echte Flylady dat is wel erg Amerikaans.

 33. Als creatief chaoot heb ik een aangeboren hekel aan poetsen, routine en regelmaat, ha ha ha. Dus dit lijkt me wel wat.

 34. Lol! Ik pas. Ik ben nogal neurotisch aangelegd en ruim alles meteen op. Heb een partner gezocht die net zo neurotisch is. Geen hotspots hier. Ik heb een fijn huishoudschema en mijn gootsteen blinkt. Ik zit nu op het balkon in de zon. Mijn tip: alles wat je gebruikt terug zetten/leggen waar het hoort. En bijhouden. Maar goed, wij zijn maar met z’n tweetjes dus is het niet zoveel werk.

 35. Ik heb mijn huishouden redelijk op orde, ik ben ook alleen dus heb dat niet echt nodig

 36. Ik wist niet dat het zo genoemd werd maar mijn kids denken dat we HEEL veel hutspots in huid hebben. Ik moet dit even weer gaan terugdringen. haha.

 37. Lijkt me zo geforceerd, maar misschien is het een stok achter de deur.

  Maar 10 jaar geleden kregen we nog geen mails op de telefoon. Ging je dan echt 10x per dag je email checken?

 38. Klinkt leuk, maar ik zou helemaal gek worden van de mailtjes en me er vervolgens niet aan houden. M’n huis is op zich redelijk netjes, dus heb het ook niet nodig :)

 39. Wat een leuk idee! Klinkt er handig die mails, en dat je 15 minuten per dag een zone moet schoonmaken. Ik vraag me af of dat voor mij werkt. Ik doe meestal een paar uur achter elkaar

 40. Voordat ik het vergeet en misschien heb ik het al een keertje gezegd: liefde voor die ‘foute’ plaatjes uit de jaren ’50! Ik vind ze zo leuk! Vaak wel vrouwonvriendelijk maar die stijl vind ik heel mooi. Wat leuk dat een dame dit heeft opgezet en kan helpen bij het huishouden. Ik heb m’n eigen routine en die werkt gelukkig, maar doe ook niet te veel per dag om het leuk te houden. Nou ja, leuk ;-) en m’n man helpt gelukkig ook mee! Ook belangrijk!

 41. Klinkt als een goed plan. Hier ook weinig regelmaat in het huishouden, maar of ik op 10 mailtjes in mijn toch al overvolle mailbox, weet ik niet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.