Mijn favoriete eierkoker

eierkoker

Er zijn allerlei eierwekkers op de markt. Je doet het ei in een pan met water, en als het water kookt stel je de kookwekker in op het gewenste aantal minuten.

Het grote nadeel aan dit systeem vind ik dat je dus in de gaten moet houden of het water kookt, en daar gaat het bij mij altijd mis. Ik raak afgeleid, of ga ‘even’ mijn mail ophalen. Vervolgens kookt het water ineens, en weet ik niet hoe lang. Het gevolg? Te harde of te zachte eieren.

Eierkoker die meekleurt

Daarom is mijn favoriete eierwekker zo’n ei dat meekleurt. Deze eierkoker kwak je gewoon bij het ei in de pan met water, en aan de kleur kun je zien hoe het met je ei is. Dit systeem werkt voor mij beter omdat ik niet hoef te wachten tot het water kookt. Soms koop ik een dergelijk kookei bij de Wibra voor 1 euro, maar ze hebben ze daar niet altijd. Mijn meest recente kocht ik daarom bij de Xenos voor 2,-.

kookei

Op het kookei kun je zien of je ei zacht, medium of hard is. Overigens heb ik mijn gekookte ei het liefst halfzacht.

Leestips

Hoe lang kook jij eieren? En met welke methode?

Similar Posts

33 Comments

 1. Gewoon met de kookwekker. Ferry wil zachte ei. Ik weer niet.Ik wil harde ei. Dan laat ik dan wat langer koken. Leuke tip van jou weer.

 2. Mijn eieren kook ik meestal een minuutje of zes. Als ze door de sla moeten, laat ik ze harder worden en dus iets langer koken. En ja, ik ben gewoon van ‘ouderwets’ in een pannetje water en dan de wekker zetten. Tot nu toe gaat dat eigenlijk altijd goed.

  1. Dat klopt Edward, maar dat vind ik makkelijker dan wachten tot het water kookt en dan de eierwekker zetten. Met dit ding krijg ik voor mijn gevoel even een kijkje in het ei, en hoe het ermee staat in het kookproces : )

 3. Ik ben net zo’n warhoofd. De timer zet ik met de telefoon en doe de eieren in de pan als het water kookt.
  Hoe lang is zo’n kookei houdbaar? Moet je om de zoveel kookbeurten een nieuwe kopen?

 4. Ik heb er ook zoéén. En ik heb er een op reserve liggen. Ik doe al meer dan vijftien jaar met dit ei, dus echt vaak vervangen hoeft niet. Ik zag ze ooit bij de Bijenkorf voor een tientje, ik betaalde er een euro voor.

 5. In een speciaal heel oud pannetje omdat ik vaak eieren kook zit er veel kalkaanslag in en die krijg ik er niet meer uit.
  Zonder verdere hulpmiddelen lett ik op.

 6. Zo’n eierbewaker had ik eerst ook. Beviel mij heel goed. Op een gegeven moment begon het wat te vervellen en heb ik hem weggedaan. Natuurlijk gelijk vervangen, want ze zijn goed en goedkoop verkrijgbaar. Maar deze bevalt niet goed. Sindsdien kook mijn man meestal de eitjes, samen in de pan met koud water en dan op de klok letten. Ik ben daar veel te slordig in en zijn mijn eieren vaak te hard. Toch maar weer eens zo’n ding aanschaffen, dan heft hij niet steeds de eieren te koken. En kan ik ‘m proberen voor het gasbesparend koken; ei met koud water in de pan aan de kook brengen, gas uit en een tijdje met de deksel op de pan laten staan. Worden je eitjes ook gaar.

 7. Mijn favoriete eierkoker zit op dit moment naast me…. Ze kan zelfs nog meer dan alleen eieren koken.

  Love As Always
  Di mario

 8. Hoi Nicole,

  Wat een grappig ding!
  En nog wel bij de Xenos… die is hier uit de binnenstad verdwenen, wat ik heeeeel jammer vind!
  Ik vergeet mijn eitjes ook wel eens… maar meestal gaat het goed, als ik er maar bij blijf: zodra ze koken nog 6 minuten.
  Ben er gek op!

  Groetjes van Marlou

 9. Ook gehad en idd keihandig maar na verloop van tijd wordt ie troebel en is het afgelopen. Ik heb er ook nog 1 gehad die muziek speelde de rockversie speelt final countdown als laatste. Tegenwoordig doe ik het zonder.

 10. Haha wat een geweldig ding zeg! Ik doe het gewoon op de ouderwetse manier: pannetje met kokend water en 7 minuten laten koken en klaar is keesje.

 11. Wow! 7/8 minuten koken! Dan is het wel groen ;-) Bij mij zijn 3 minuten genoeg: wit is hard, geel nog wat zacht, njam….
  Handig ei heb je Nicole :-) Heel handig, als je allemaal wat anders wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.