Reacties

Mijn favoriete eierkoker — 33 reacties

 1. Mijn eieren kook ik meestal een minuutje of zes. Als ze door de sla moeten, laat ik ze harder worden en dus iets langer koken. En ja, ik ben gewoon van 'ouderwets' in een pannetje water en dan de wekker zetten. Tot nu toe gaat dat eigenlijk altijd goed.

  • Dat klopt Edward, maar dat vind ik makkelijker dan wachten tot het water kookt en dan de eierwekker zetten. Met dit ding krijg ik voor mijn gevoel even een kijkje in het ei, en hoe het ermee staat in het kookproces : )

 2. Ik heb er ook zoéén. En ik heb er een op reserve liggen. Ik doe al meer dan vijftien jaar met dit ei, dus echt vaak vervangen hoeft niet. Ik zag ze ooit bij de Bijenkorf voor een tientje, ik betaalde er een euro voor.

 3. In een speciaal heel oud pannetje omdat ik vaak eieren kook zit er veel kalkaanslag in en die krijg ik er niet meer uit.
  Zonder verdere hulpmiddelen lett ik op.

 4. Zo'n eierbewaker had ik eerst ook. Beviel mij heel goed. Op een gegeven moment begon het wat te vervellen en heb ik hem weggedaan. Natuurlijk gelijk vervangen, want ze zijn goed en goedkoop verkrijgbaar. Maar deze bevalt niet goed. Sindsdien kook mijn man meestal de eitjes, samen in de pan met koud water en dan op de klok letten. Ik ben daar veel te slordig in en zijn mijn eieren vaak te hard. Toch maar weer eens zo'n ding aanschaffen, dan heft hij niet steeds de eieren te koken. En kan ik 'm proberen voor het gasbesparend koken; ei met koud water in de pan aan de kook brengen, gas uit en een tijdje met de deksel op de pan laten staan. Worden je eitjes ook gaar.

 5. Hoi Nicole,

  Wat een grappig ding!
  En nog wel bij de Xenos... die is hier uit de binnenstad verdwenen, wat ik heeeeel jammer vind!
  Ik vergeet mijn eitjes ook wel eens... maar meestal gaat het goed, als ik er maar bij blijf: zodra ze koken nog 6 minuten.
  Ben er gek op!

  Groetjes van Marlou

  • Ik kan me voorstellen dat je de Xenos mist Marlou. Ik hoop maar dat hij bij ons wel gewoon blijft, want ik vind het een fijne en leuke winkel.

 6. Ook gehad en idd keihandig maar na verloop van tijd wordt ie troebel en is het afgelopen. Ik heb er ook nog 1 gehad die muziek speelde de rockversie speelt final countdown als laatste. Tegenwoordig doe ik het zonder.

 7. Wow! 7/8 minuten koken! Dan is het wel groen ;-) Bij mij zijn 3 minuten genoeg: wit is hard, geel nog wat zacht, njam....
  Handig ei heb je Nicole :-) Heel handig, als je allemaal wat anders wilt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder