Reacties

Offerte dubbel glas in bestaande kozijnen binnen — 51 reacties

 1. Phoe, ik vind 't nog een hele investering. En goed dat je dat zegt van die subsidies. Ik wist dat helemaal niet, maar het is zeker het proberen waard bij zoiets.

  • Ja, het is ook een flinke investering inderdaad. Daarom hadden we het ook lang uitgesteld, maar nu ben ik toch blij dat we het hebben gedaan.

 2. Voor 8 ramen is zeker veel.Prijs is wel wel waard om te doen. Dubbel glas is zeker hele verschil. Wij hebben ook overal dubbel glas. Maar wel hout omheen. Het is een huur huis. Dat scheelt enorm van stookkosten.

 3. Ik vind het nog een heel bedrag, zeker omdat de BTW deels maar 9% is bij het vervangen van glas naar HR++ glas!
  Eventueel nieuwe glaslatten? Altijd nieuwe glaslatten!
  Plus je vergeet erbij te vermelden dat je de kozijnen opnieuw moet (laten) schilderen, zeker aan een zijde, en misschien wel aan twee zijden, ligt eraan hoe zorgvuldig met het oude glas verwijdert!?

 4. HR++ is heel fijn en je zal merken dat je huis veel behaaglijker wordt. Ik woon ook in een huis van voor de energiecrisis en het huis is echt comfortabeler geworden. Je stook kosten gaan behoorlijk omlaag. Niet zoveel dat je nu onmiddelijk die ramen weer terug verdiend hebt, maar alle beetjes helpen

  • Hele investering zeg! Ik heb er geen ervaring mee. Interessant om te lezen!

 5. Weet je zeker dat het nieuwe glas in de bestaande kozijnen gaat passen?
  Dubbel glas is veel dikker dan enkel en niet elk kozijn is geschikt daarvoor.

 6. Of je het terugverdient hangt van je huidige gasverbruik af. Bij iets van 3000m3 per jaar zal je het zeker terugverdienen.

  Zelf zit ik op 750m3 per jaar, (ruim 90% daarvan is voor verwarming) maar ik heb dan ook al alles dubbel glas. En ik heb weinig raamoppervlak. Wel een lange buitenmuur die wat beter kan qua isolatie. Ik schijn HR++ te hebben, maar ben daar niet zeker van. Het is wel akelig dik en zwaar, mijn muren kunnen van m'n benedenwoning uit 1900 kunnen niet veel meer hebben. Ik heb ook de achterdeur van dubbbelglas voorzien, omdat je daarmee direct uit de kamer/keuken naar buiten stapt. Mijn gasverbruik is destijds wel gezakt met geiddeld 60 euro per jaar. Op een inverstering van 960 euro duurt het 16 jaar om het terug te verdienen. Groter voordeel is dat ik minder lawaai heb van landende vliegtuigen, spelende kinderen en merels.

 7. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.
  Zoals jullie wonen, scheelt het waarschijnlijk flink in stookkosten. Terugverdienen gaat wel even duren.

  Toevallig hadden wij vandaag letterlijk en figuurlijk een isolatiemannetje over de vloer, hij lag gezellig op zijn buik met een cameraatje in de aanslag naar de kruipruimte onder de woonkamer te kijken.
  Daarna heeft hij de spouwmuren middels een scoop afgespeurd en de ramen (oud dubbel glas) opgemeten. Het wachten is nu op de offerte.

 8. Altijd fijn, dubbel glas in je huis. Omdat jullie spijlen in je ramen hebben is de prijs sowieso hoger. Een dubbele ruit van 1 bij 1 meter is goedkoper dan 4 dubbele ruiten van 50 bij 50 cm.
  Je zult er vast veel plezier van hebben!

 9. Ik heb eerlijk gezegd totaal geen inzicht in dit soort prijzen, maar dubbel glas is natuurlijk een goede stap om je huis energiezuiniger te maken, dus de investering is het ongetwijfeld waard.

 10. Dit soort aanpassingen zijn belangrijk om te doen (als je het geld hebt) want je haalt er t.z.t. je voordeel uit. Het bedrag valt me eigenlijk toch wel een beetje tegen, ik had minder verwacht.

 11. Ik vind het nog altijd een hoog bedrag voor 29 ramen, maar er staan ook een aantal specificaties op de offerte. Zoals ik het lees. Staat er ook iets op over arbeidskosten? Deze zijn over het algemeen het hoogste.

 12. Toch wel een hoop geld. Heb je 1 offerte opgevraagd, of ook rondgekeken bij andere bedrijven? Toen wij dubbel glas kregen, viel me in eerste instantie vooral op hoeveel minder last van het verkeerslawaai ik had. Dus... slaap lekker in je voortaan stille woning :)

  • Nee, in dit geval hebben we gekozen voor een bedrijf dat ons werd aanbevolen. Onze valkuil is namelijk dat we alleen maar offertes aanvragen, vervolgens overweldigd raken, en tot niets komen.

   Lawaai is hier op het platteland nooit een issue ; )

 13. Ik kan mij hier niet iets bij voorstellen omdat we altijd in nieuwbouwhuizen hebben gewoond (en die hebben standaard dubbel glas). Ik kan mij voorstellen dat je het - ook al is het een fiks bedrag - uiteindelijk wel terug zult verdienen in het verminderen van stookkosten. Of is dat naïef gedacht?

 14. Goedkoop is het niet, maar ik denk dat het een hele nette prijs is. En zo'n investering maakt je huis ook weer meer waard volgens mij, als je het ooit zou willen verkopen. Het is energiezuiniger, dus die kosten bespaar je weer! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes alvast met de werkzaamheden!

 15. Wat fijn dubbel glas! Wij hebben overal dubbel glas, maar wat ik nog wel zou willen is een raam in de keuken die open kan ;) Dat hebben we nu niet... Of een schuifpui, ook erg mooi!

  • Dat kan ik me goed voorstellen Nadia. Heeft je keuken nu helemaal geen raam dan? Of alleen eentje die niet open kan? Ramen die open kunnen vind ik ook wel heel belangrijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>