Offerte dubbel glas in bestaande kozijnen binnen

Offerte dubbel glas

Een tijdje terug schreef ik over onze beslissing om dubbel glas te plaatsen in onze bestaande kozijnen. We kozen voor deze optie omdat onze kozijnen nog goed zijn. Inmiddels hebben we de offerte voor dubbel glas binnen.

Offerte dubbel glas in bestaande kozijnen

De offerte voor dubbel glas in bestaande kozijnen was voor het volgende:

 • 6 rechthoekige ramen op de benedenverdieping.
 • 1 raam in de voordeur.
 • 1 raam in de berging.

In totaal dus voor 8 ramen.

De offerte

De offerte is voor 29 ruiten. Eerst schrok ik van die 29, en dacht ik dat ze verkeerd geteld hadden. Maar toen realiseerde ik me dat onze ramen spijlen in het midden hebben, en dat ze dus uit 4 ruiten bestaan. Phew, gelukkig. Oké, over naar de offerte:

 • 29 ruiten
 • 1 stuk met figuurglas fijn gehamerd
 • 6 stuks kruisroedelatten
 • Beglazing HR++ standaard opbouw

De prijzen zijn compleet inclusief inmeten, leveren, plaatsen, vervangen, eventueel nieuwe latten, oud glas afvoeren en afkitten. Inclusief 10 jaar garantie op lekslag.

Kosten: 3358,- inclusief BTW.

Aangezien ik me oorspronkelijk schrap had gezet voor kunststof kozijnen en daarvoor een duizelingwekkend hoog bedrag verwachtte, viel dit me nu ineens erg mee. We hebben de offerte daarom aangenomen.

dubbel glas offerte

Subsidie op dubbel glas?

Vervolgens heb ik gekeken of we nog subsidie zouden kunnen krijgen op het dubbele glas, want de overheid stimuleert dit soort energiebesparende acties! Je kunt dit heel makkelijk doen op de website energiesubsidiewijzer.nl. Je vult daar de naam van de gemeente waar je woont in, en je moet aangeven wat je relatie is met het huis. In mijn geval was dat huiseigenaar. Helaas geeft de gemeente waar ik woon op dit moment geen subsidie, wel geldt er een laag BTW tarief voor zogenoemde isolatiewerkzaamheden. Dit tarief is ook inderdaad toegepast op de offerte die we kregen.

Verder viel het me op dat er veel leningen werden aangeboden op de website. Wie zelf geen budget heeft kan geld lenen om zijn of haar huis energiezuiniger te maken, maar zelf hou ik daar niet van.

Samenvattend

We kregen een offerte om dubbel glas in bestaande kozijnen te plaatsen. Het bedrag voor 8 ramen komt neer op 3358,- inclusief BTW. In de gemeente waar ik woon geldt op dit moment geen subsidie. We hebben de offerte geaccepteerd, dus binnenkort een verslag van ons nieuwe dubbel glas en voor en na foto’s.

Weer iets wat ik kan afvinken, en waar we hebben doorgepakt : )

Similar Posts

51 Comments

 1. Phoe, ik vind ‘t nog een hele investering. En goed dat je dat zegt van die subsidies. Ik wist dat helemaal niet, maar het is zeker het proberen waard bij zoiets.

  1. Ja, het is ook een flinke investering inderdaad. Daarom hadden we het ook lang uitgesteld, maar nu ben ik toch blij dat we het hebben gedaan.

 2. Het is een investering, maar ik denk wel een hele goede investering.
  Scheelt een hoop energiekosten.

  Veel succes alvast!

 3. Ik vind het bedrag inderdaad hartstikke meevallen. Gelukkig hebben wij overal al plastic kozijnen met dubbele beglazing, dus hoeven wij hier niet over na te denken.

 4. Voor 8 ramen is zeker veel.Prijs is wel wel waard om te doen. Dubbel glas is zeker hele verschil. Wij hebben ook overal dubbel glas. Maar wel hout omheen. Het is een huur huis. Dat scheelt enorm van stookkosten.

 5. Ik vind het nog een heel bedrag, zeker omdat de BTW deels maar 9% is bij het vervangen van glas naar HR++ glas!
  Eventueel nieuwe glaslatten? Altijd nieuwe glaslatten!
  Plus je vergeet erbij te vermelden dat je de kozijnen opnieuw moet (laten) schilderen, zeker aan een zijde, en misschien wel aan twee zijden, ligt eraan hoe zorgvuldig met het oude glas verwijdert!?

 6. HR++ is heel fijn en je zal merken dat je huis veel behaaglijker wordt. Ik woon ook in een huis van voor de energiecrisis en het huis is echt comfortabeler geworden. Je stook kosten gaan behoorlijk omlaag. Niet zoveel dat je nu onmiddelijk die ramen weer terug verdiend hebt, maar alle beetjes helpen

 7. Weet je zeker dat het nieuwe glas in de bestaande kozijnen gaat passen?
  Dubbel glas is veel dikker dan enkel en niet elk kozijn is geschikt daarvoor.

 8. Of je het terugverdient hangt van je huidige gasverbruik af. Bij iets van 3000m3 per jaar zal je het zeker terugverdienen.

  Zelf zit ik op 750m3 per jaar, (ruim 90% daarvan is voor verwarming) maar ik heb dan ook al alles dubbel glas. En ik heb weinig raamoppervlak. Wel een lange buitenmuur die wat beter kan qua isolatie. Ik schijn HR++ te hebben, maar ben daar niet zeker van. Het is wel akelig dik en zwaar, mijn muren kunnen van m’n benedenwoning uit 1900 kunnen niet veel meer hebben. Ik heb ook de achterdeur van dubbbelglas voorzien, omdat je daarmee direct uit de kamer/keuken naar buiten stapt. Mijn gasverbruik is destijds wel gezakt met geiddeld 60 euro per jaar. Op een inverstering van 960 euro duurt het 16 jaar om het terug te verdienen. Groter voordeel is dat ik minder lawaai heb van landende vliegtuigen, spelende kinderen en merels.

 9. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.
  Zoals jullie wonen, scheelt het waarschijnlijk flink in stookkosten. Terugverdienen gaat wel even duren.

  Toevallig hadden wij vandaag letterlijk en figuurlijk een isolatiemannetje over de vloer, hij lag gezellig op zijn buik met een cameraatje in de aanslag naar de kruipruimte onder de woonkamer te kijken.
  Daarna heeft hij de spouwmuren middels een scoop afgespeurd en de ramen (oud dubbel glas) opgemeten. Het wachten is nu op de offerte.

 10. Altijd fijn, dubbel glas in je huis. Omdat jullie spijlen in je ramen hebben is de prijs sowieso hoger. Een dubbele ruit van 1 bij 1 meter is goedkoper dan 4 dubbele ruiten van 50 bij 50 cm.
  Je zult er vast veel plezier van hebben!

 11. Ik heb eerlijk gezegd totaal geen inzicht in dit soort prijzen, maar dubbel glas is natuurlijk een goede stap om je huis energiezuiniger te maken, dus de investering is het ongetwijfeld waard.

 12. Wat komt er veel bij kijken hè. Handig dat je dit zo uitgebreid uitlegt, want ik zou niet weten waar ik zou moeten beginnen. Ik wist ook niet dat er subsidiemogelijkheden waren

 13. Dit soort aanpassingen zijn belangrijk om te doen (als je het geld hebt) want je haalt er t.z.t. je voordeel uit. Het bedrag valt me eigenlijk toch wel een beetje tegen, ik had minder verwacht.

 14. Ik vind het nog altijd een hoog bedrag voor 29 ramen, maar er staan ook een aantal specificaties op de offerte. Zoals ik het lees. Staat er ook iets op over arbeidskosten? Deze zijn over het algemeen het hoogste.

 15. Toch wel een hoop geld. Heb je 1 offerte opgevraagd, of ook rondgekeken bij andere bedrijven? Toen wij dubbel glas kregen, viel me in eerste instantie vooral op hoeveel minder last van het verkeerslawaai ik had. Dus… slaap lekker in je voortaan stille woning :)

  1. Nee, in dit geval hebben we gekozen voor een bedrijf dat ons werd aanbevolen. Onze valkuil is namelijk dat we alleen maar offertes aanvragen, vervolgens overweldigd raken, en tot niets komen.

   Lawaai is hier op het platteland nooit een issue ; )

 16. Ik kan mij hier niet iets bij voorstellen omdat we altijd in nieuwbouwhuizen hebben gewoond (en die hebben standaard dubbel glas). Ik kan mij voorstellen dat je het – ook al is het een fiks bedrag – uiteindelijk wel terug zult verdienen in het verminderen van stookkosten. Of is dat naïef gedacht?

 17. Een investering die op termijn zal verplicht worden denk ik, zeker als we met z’n allen iets willen doen voor het klimaat.

 18. Zal de investering wel waard zijn volgens mij, qua besparingen op energie & warmte bv. Ik vind de kost nog meevallen voor 29 ramen en extra’s!

 19. Goedkoop is het niet, maar ik denk dat het een hele nette prijs is. En zo’n investering maakt je huis ook weer meer waard volgens mij, als je het ooit zou willen verkopen. Het is energiezuiniger, dus die kosten bespaar je weer! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes alvast met de werkzaamheden!

 20. Wat fijn dubbel glas! Wij hebben overal dubbel glas, maar wat ik nog wel zou willen is een raam in de keuken die open kan ;) Dat hebben we nu niet… Of een schuifpui, ook erg mooi!

  1. Dat kan ik me goed voorstellen Nadia. Heeft je keuken nu helemaal geen raam dan? Of alleen eentje die niet open kan? Ramen die open kunnen vind ik ook wel heel belangrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.