Reacties

Dubbel glas in bestaande kozijnen: een voordelige optie — 24 reacties

 1. Kun je ook geen subsidie aanvragen? Iedereen wordt toch geacht goed te isoleren en te investeren in huis. Maar schijnt dan weer per gemeente verschillend te zijn.

  • Nee, in onze gemeente is op dit moment helaas geen subsidie hiervoor. Wel mag je geld lenen voor dit doel, maar dat wil ik niet.

 2. Nee dus de subsidie voor particulieren is uitgeput...
  https://www.dubbelglas-subsidie. nl/eeh/

  Alleen nog beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren. Gaat heel vaak zo wij kochten 4 jaar geleden een hybride auto (geen wegenbelasting) en 3 maanden later werd deze afgeschaft.

 3. Wat een goed idee zeg. Ik zou er eerlijk gezegd niet eens over na hebben gedacht dat je ook gewoon dubbel glas in bestaande kozijnen kunt laten plaatsen (terwijl dat natuurlijk eigenlijk heel logisch is). Ik heb eigenlijk geen idee wat ik precies voor glas heb. Dubbel glas, maar iets met HR enzo, geen idee...

  • Dat is het fijne aan Blogland vind ik altijd: je leert en hoort nog eens wat. Ik ben bezoeker Anke erg dankbaar voor haar informatie.

 4. hier zat het er al in, kunstof kozijnen en dubbelglas, dus tja,
  ik had een makkie .
  OT de goudvink zat hier in de buurt ja, maar ik had het diertje nog nooit gezien

  • Wat superleuk dat er zo'n Goudvink bij jou in de buurt was zeg. Nou hoop ik dat ik er hier in de Achterhoek ook een keer eentje zie.

 5. Goedemorgen!

  Ja... ik zou het best wel willen...
  Ik heb al enkele ramen laten verbeteren, maar er valt nog wel wat te doen. Huis van 1900... dus dan weet je het wel.

  Ik ga er maar eens achtereen....

  Groetjes van Marlou

  .

 6. We hebben alleen op onze eigen slaapkamer nog enkel glas. We twijfelen of we dit moeten vervangen want we slapen altijd met de ramen open...
  Voor een latere verkoop zou het wel beter zijn als overal dubbel glas in zit natuurlijk.

 7. Mijn kozijnen zijn van hardhout. In 1984 deed men daar niet moeilijk over. Gaan dus niet af en was dus geen discussie. Kunststof vind ik erg duur. Het bespaart schilderen, maar dat duurt wel erg lang eer je dat er uit haalt. Daarbij moet je opletten dat te goedkoop kunststof kan verouderen door zonlicht. Het is te hopen dat dat niet meer verkocht wordt, maar of dat echt zo is weet ik niet. Beter dan HR++ voegt bij mij bitter weinig toe. M'n huidige glas heeft wel zo'n apart glad laagje en dat zorgt ervoor dat ik nog maar 1x per jaar m'n ramen lap. Vuil hecht er minder aan.

 8. Ik heb nog een ander soort glas waardoor alle kozijnen vervangen moesten worden. We hebben geluidwerend glas, dat is bijna tweemaal zo dik als HR glas. Gelukkig was de gemeente verplicht om dit bij ons aan te brengen (toename geluidsoverlast door verkeer). Die hebben dan ook in onze (koop)woning nieuwe kozijnen met glas geplaatst.

  • Wat goed dat er geluidwerend glas is als je in een lawaaiige omgeving woont Sjoerd. Ik kan me voorstellen dat dit dan wel heel prettig is. Fijn dat dit via de gemeente ging. Hier op het platteland heb ik van geluidsoverlast dan weer geen last. Wel soms van stankoverlast, maar dat hoort er bij.

 9. Onlangs het dubbel glas in mijn woning laten vervangen. Deels was dit nog enkel glas. Deels dubbel glas uit 1977. 1 Raam was al lek wat de noodzaak iets groter maakte. De kozijnen waren nog in goede staat waarin ik HR++ glas heb laten plaatsen. Merk nu al dat 't behaaglijk aanvoelt in huis. En de offerte viel me allesbehalve mee.

 10. Bedankt voor het noemen van de voordelen van dubbel glas. Ik heb veel last van tocht in mijn keuken en wil daar graag wat aan doen. Ook hoop ik daardoor wat te kunnen besparen op mijn energierekening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder